Besplatno isprobajte Toyotu Cjenici i katalozi E-novosti Sastavite svoju Toyotu Moja Toyota

Posebno priznanje Toyoti u kategoriji ekologija

Toyota Mirai

Zbor automobilskih novinara HND-a i Hrvatski novinarski žiri dodjeli su jučer na svečanosti HR Auto 2016 posebno priznanje Toyoti u kategoriji ekologija zbog doprinosa automobilskoj industriji proizvodnom Miraia kao automobila dostupnog javnosti koji koristi vodik za pogon, a jedini nusproizvod je isključivo vodena para.

Mirai je prvi velikoserijski automobil s pogonom na vodikove ćelije, koji je nastao kao rezultat Toyotinih istraživanja i razvoja tehnologije vodikovih ćelija kroz više od dva desetljeća, te zahvaljujući vodećem u svijetu iskustvu u hibridnoj tehnologiji.
Koristeći vodik za proizvodnju električne energije, Mirai kroz ispušnu cijev izbacuje isključivo običnu vodenu paru. Prostran, rafiniran, udoban i nadasve siguran, Mirai kombinira naprednu tehnologiju s nenadmašnom praktičnošću. 
Uz autonomiju po spremniku vodika od čak 500 kilometara, posve je usporediv sa svakim konvencionalnim benzinskim automobilom, dok proces punjenja spremnika vodika na punionici traje svega 3 minute.
/
Kako su isporuke prvih primjeraka Miraia krenule u Europi Dr. van Zyl, predsjednik i izvršni direktor Toyote Motor Europe, je izjavio: “Mirai i Toyotina tehnologija vodikovih ćelija važan su element u našoj misiji stvaranja budućnosti bez emisija štetnih plinova u osobnom prijevozu. 
Iznimno smo ponosni na tehnologiju koju smo uspjeli razviti, ali ako želimo ostvariti naše ambicije u postizanju održive mobilnosti, našu viziju moraju podržati i kupci. Upravo tome danas svjedočimo, s isporukom prvih primjeraka cijenjenim kupcima iz Europe, koji su s radošću prihvatili našu tehnologiju vodikovih ćelija.
Zahvaljujemo im time na podršci i predanosti kroz sve ovo vrijeme čekanja do prvih isporuka.”
Veliko hvala zboru automobilskih novinara HND-a i Hrvatskom novinarskom žiriju na ovom priznanju i samim time podršci ispunjenja Toyotine misije stvaranja budućnosti bez emisije štetnih plinova.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.