Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Posebno priznanje Toyoti u kategoriji ekologija

Toyota Mirai

Zbor automobilskih novinara HND-a i Hrvatski novinarski žiri dodjeli su jučer na svečanosti HR Auto 2016 posebno priznanje Toyoti u kategoriji ekologija zbog doprinosa automobilskoj industriji proizvodnom Miraia kao automobila dostupnog javnosti koji koristi vodik za pogon, a jedini nusproizvod je isključivo vodena para.

Mirai je prvi velikoserijski automobil s pogonom na vodikove ćelije, koji je nastao kao rezultat Toyotinih istraživanja i razvoja tehnologije vodikovih ćelija kroz više od dva desetljeća, te zahvaljujući vodećem u svijetu iskustvu u hibridnoj tehnologiji.
Koristeći vodik za proizvodnju električne energije, Mirai kroz ispušnu cijev izbacuje isključivo običnu vodenu paru. Prostran, rafiniran, udoban i nadasve siguran, Mirai kombinira naprednu tehnologiju s nenadmašnom praktičnošću. 
Uz autonomiju po spremniku vodika od čak 500 kilometara, posve je usporediv sa svakim konvencionalnim benzinskim automobilom, dok proces punjenja spremnika vodika na punionici traje svega 3 minute.
/
Kako su isporuke prvih primjeraka Miraia krenule u Europi Dr. van Zyl, predsjednik i izvršni direktor Toyote Motor Europe, je izjavio: “Mirai i Toyotina tehnologija vodikovih ćelija važan su element u našoj misiji stvaranja budućnosti bez emisija štetnih plinova u osobnom prijevozu. 
Iznimno smo ponosni na tehnologiju koju smo uspjeli razviti, ali ako želimo ostvariti naše ambicije u postizanju održive mobilnosti, našu viziju moraju podržati i kupci. Upravo tome danas svjedočimo, s isporukom prvih primjeraka cijenjenim kupcima iz Europe, koji su s radošću prihvatili našu tehnologiju vodikovih ćelija.
Zahvaljujemo im time na podršci i predanosti kroz sve ovo vrijeme čekanja do prvih isporuka.”
Veliko hvala zboru automobilskih novinara HND-a i Hrvatskom novinarskom žiriju na ovom priznanju i samim time podršci ispunjenja Toyotine misije stvaranja budućnosti bez emisije štetnih plinova.

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK