Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

2016 YUKÕ

hibridna vozila u pilot projektu car sharinga

Toyotin pilot projekt car sharinga YUKÕ ekskluzivno nudi paletu potpuno hibridnih automobila – prva na europskom tržištu car sharinga

  • Toyota želi proširiti užitak vožnje potpuno hibridnih vozila u kojoj već uživa preko 9,5 milijuna kupaca Toyote i Lexusa širom svijeta na one stranke koje ne žele imati vlastiti automobil
  • U Europi su pokrenuta dva pilot projekta; u Irskoj (Dublin) i Italiji (Forlì)
  • Car sharing s hibridnim vozilima zadovoljava društvene kao i pojedinačne potrebe stranaka nudeći tihu i štedljivu vožnju bez stresa poboljšavajući istovremeno kvalitetu zraka i smanjujući gradske prometne gužve
/
YUKÕ je Toyotin novi program car sharinga s potpuno hibridnim vozilima koji ima svoje pilot faze u dva europska grada: u Dublinu, u Irskoj i Forlìju u Italiji. YUKÕ – japanska riječ za „Hajdemo“ – omogućava ljudima uživanje u hibridnom pogonu bez potrebe za kupovinom takvog vozila, zahvaljujući ekskluzivnoj ponudi hibridne palete koja kreće od Toyotinog predstavnika u segmentu B, Yarisa Hibrida do legendarnog Priusa, a naknadno će uključivati i njen najnoviji crossover model Toyota C-HR Hybrid.
Ključan je održivi rast
Gradovi u kojima se provodi pilot faza projekta odabrani su na temelju niza kriterija kao što su stanje lokalnog tržišta car sharinga, demografija, infrastruktura i razina prometnih gužva. U početku će na raspolaganju biti 15 vozila u odabranim dijelovima Dublina, te 7 u Forlìju. „Počinjemo s malim brojem vozila da bismo provjerili naš poslovni model, ali su naši planovi povećati broj vozila i gradova u Europi u narednim godinama” kaže Mark Adams, Podpredsjednik za Consumer One & New Mobility.
Uz YUKÕ Toyota potvrđuje svoju posvećenost demokratizacije iskustva vožnje hibridnih vozila – povrh više od 9,5 milijuna već danas postojećih vlasnika hibridnih Toyota i Lexusa širom svijeta.
Korisnici car sharinga u pravilu žele izbjeći gnjavažu posjedovanja vozila, koje donosi dodatne troškove poreza, goriva i održavanja. Sada mogu uživati u pogodnostima Toyotinog hibridnog, tihog i zabavnog pogona bez stresa – posebno u područjima prometnih gužvi. Povrh toga, suprotno uvriježenom iako neutemeljenom dojmu vozača, hibride ne treba uključivati u struju i ne stvaraju bojazan od dosezanja željenog odredišta.
Skroman početak s velikim planovima
Prošlog lipnja u Dublinu je službeno počeo s radom „YUKÕ Toyota Car Club“. YUKÕ će započeti s radom u ovom irskom gradu s 15 vozila na tri lokacije u gradskom središtu, s namjerom brzog širenja radi pokrivanja većeg gradskog područja. U ponudi su Toyotini modeli Yaris, Auris i Prius i svi oni uživaju pogodnost besplatnog parkiranja na javnim parkirnim mjestima na cesti.
Komentirajući pokretanje projekta, Steve Tormey, CEO Toyota Ireland je rekao: „Počašćeni smo da je Toyota Europe odabrala Dublin za pokretanje programa YUKÕ te smo vrlo uzbuđeni zbog mogućnosti koje daje YUKÕ u rješavanju nekih ključnih problema mobilnosti u velikim gradskim područjima kao što je Dublin. Želimo demokratizirati našu tehnologiju pružanjem kupcima pristup najnovijim visokotehnološkim hibridnim vozilima.”
YUKÕ ne samo da pomaže u rješavanju gradskih prometnih gužvi i problema mobilnosti u Dublinu, nego poboljšava i kvalitetu zraka u Dublinu zahvaljujući izuzetno niskim emisijama NOx – oko 10 puta manjima od ograničenja norme EURO6. Prigodom pokretanja programa YUKÕ, irski Ministar transporta, turizma i sporta, Shane Ross je rekao:
„Pozdravljamo dolazak Toyotine inicijative YUKÕ car club u Dublin. Male emisije ispušnih plinova, prometne gužve i mobilnost su visoko na našem dnevnom redu i vjerujemo da je model car sharinga vjerodostojno rješenje u poboljšavanju ovih važnih problema. Uz dodatnu pogodnost korištenja hibridnih vozila, YUKÕ Car Club je izvrsna dopuna opcijama transporta u gradu Dublinu ”.
Do 79,4% vremena s nultom emisijom ispušnih plinova
U Forlìju, gradu udaljenom oko 80 km od Bologne, YUKÕ želi pomoći u neprekidnom poboljšanju kvalitete života stanovnika u gradu, nudeći inovativne i održive mogućnosti kretanja. Od 5. prosinca 7 Toyota Yaris Hybrid će biti na raspolaganju svim pretplatnicima koji žele uživati u povremenoj vožnji hibridnog vozila. Povrh toga, korisnici ovog programa car sharinga uživat će u pogodnostima besplatnog pristupa područjima ograničenog prometa i parkiralištima s naplatom.
"Podizanje svijesti o važnosti održive mobilnosti je jedan od zadatka koji naša administracija nastoji riješiti. Krajnji cilj je učiniti naš gradi i našu regiju živahnijom i pristupačnijom razvojem i promicanjem dnevnih aktivnosti koje su u skladu s potrebama zdravog i kvalitetnog života i zaštite okoliša” izjavljuje gradonačelnik Forlìja, Davide Drei.
Andrea Carlucci, CEO Toyota Motor Italia kaže: “Hibridne tehnologije su pravi odgovor na važan zadatak gradske mobilnosti uz nultu emisiju. Vjerujemo da je ovaj cilj moguće ostvariti. Rezultati nedavnog istraživanja* koje je proveo CARe u Rimu pokazuje da se naš Toyota Prius 4. generacije, u vožnji od kuće do posla, uspijeva kretati uz 73% vremena s nultom emisijom. Ova vrijednost je išla i do 79,4% u isključivo gradskoj vožnji.”

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK