Toyota pokreće projekt

“5 Continents Drive”

Danas je svečanost u Toyota Caetano Portugal (TCAP) označila službeni početak Toyotinog projekta “5 Continents Drive” („Vožnja po 5 kontinenata“) u Europi.

  • Sedmogodišnji globalni projekt istraživanja i razvoja za proizvodnju sve boljih automobila
  • Projekt je započeo u Australji 2014., a završit će 2020. u Japanu
  • Uz ukupno prijeđenih 19.000 km projekt će posjetiti ukupno 24 europske zemlje

Danas je svečanost u Toyota Caetano Portugal (TCAP) označila službeni početak Toyotinog projekta “5 Continents Drive” („Vožnja po 5 kontinenata“) u Europi.

“Tvornica Caetano u Portugalu je simbolično mjesto za službeni početak ovog temeljnog projekta na našem kontinentu, jer su tamo proizvedena prva Toyotina vozila u Europi, prije 46 godina ”, kaže Dr Johan Van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe.

/

U sklopu inicijative Predsjednika Akio Toyode za stvaranje sve boljih automobila (Ever-Better cars), 2014. godine Toyota Motor Corporation je pokrenula sedmogodišnji projekt istraživanja i razvoja obima bez premca: stalna globalna inicijativa za podvrgavanje Toyotinih vozila najtežim iskušenjima, na svim mogućim podlogama i u svim klimatskim uvjetima, na svim kontinentima na planetu.


Ruta nas vodi na neke od najtežih podloga koje svaki kontinent ima za ponuditi, posjećujući putem glavna Toyotina središta. Nije riječ o putovanju dobro utabanim stazama; riječ je o susretu s nepoznatim i pronalaženju novih mjesta za vožnju.

“Ceste obučavaju ljude, a ljudi proizvode automobile”; to je slogan na kojem se temelji projekt Vožnja na 5 kontinenata. Riječ je o pružanju mogućnosti inženjerima da se odmaknu od svojih radnih stolova i osjete cestu, da iz prve ruke iskuse kako najrazličitiji uvjeti vožnje širom svijeta utječu na performanse vozila i da prikupe nova saznanja. Povezujući se sa strankama na smisleni način i slušanjem njihovih komentara, Toyota može bolje shvatiti njihove potrebe i načine korištenja vozila.

Prva dva kontinentalna obilaska koja je projekt Vožnja po 5 kontinenata pokrio obavljeni su sigurno i s puno uspjeha, uz nadahnute povratne informacije svih sudionika. Od Australije (2014.) do sjeverne Amerike (2016.) i Latinske Amerike (2017.), prijeđeno je gotovo 70.000 km u nastojanju stvaranja boljih, čišćih i sigurnijih vozila.


Poznata kao mjesto na kojem je nastala automobilska industrija, Europa nudi potpuno drugačije izazove i prilike u odnosu na kontinente koji su joj prethodili u ovom projektu. Zadivljujuća politička, povijesna, kulturna i zakonska mješavina stvara uvjete za vožnju koji su jedinstveni za svaku Europsku zemlju.

“Europa je jedno od najzahtjevnijih – ako ne i najzahtjevnije – automobilsko tržište”, nastavlja Dr. Van Zyl. “To je izuzetno važno područje za Toyotu jer nam pomaže da usporedimo kvalitetu i performanse naših proizvoda na tržištu koje zahtijeva zadovoljavanje najviših standarda.”


Tijekom osam tjedana konvoj Toyotinih i Lexusovih modela će prijeći oko 13.000 km po zemljama zapadne i južne Europe prije dolaska u sjedište Toyota Motor Europe u Bruxellesu.

Druga ekspedicija u trajanju od četiri tjedna će ići na sjever i na istok i prijeći 6.000 km. Započet će u Kopenhagenu, a završit u tvornici TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team u Puppoli, u Finskoj.


Nakon ovogodišnjeg posjeta Europi, sedmogodišnji ciklus će krenuti u Afriku, a zatim u Aziju gdje će završiti dolaskom u Japan 2020. godine. Te će godine Tokio biti domaćin Olimpijskih i Paraolimpijskih igara. Toyota je glavni partner Igara, omogućavajući održivu mobilnost za cijeli olimpijski i paraolimpijski pokret.

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK