Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota Motor Europe

želi natrag svoje baterije

Kada Vaša hibridna Toyota dođe do kraja životnog ciklusa, uvjereni smo da može biti učinkovito reciklirana u vidu još potpunije zaštite okoliša, prvenstveno pri tome mislimo na recikliranje visokovoltažne pogonske baterije hibridnog sustava.

Sklop visokovoltažne pogonske baterije dizajniran je upravo da bi “nadživio” eksploatacijski životni ciklus automobila. Stoga se baterija uklanja iz automobila samo na kraju njegova životna vijeka, ili u slučaju prometne nesreće kada je automobil u stanju neisplativog popravljanja, odnosno totalne štete.
U tom trenutku može se prikupiti i reciklirati 91% hibridnih baterija, isključivo preko Toyota prodajno-servisne mreže.
Stoga je TME otišao korak dalje i prihvatio još teži izazov kako bi drastično povećao broj prikupljenih iskorištenih baterija. Cilj je prikupiti 100%, odnosno iskorištene baterije svih naših hibrida koji se voze europskim cestama. Pri tome se izlazi iz okvira Toyota prodajno-servisne mreže i surađivat će se s ovlaštenim centrima za reciklažu i prikupljanje otpadnih vozila diljem Europe.
/
TME ima godine iskustva u recikliranju dijelova hibridnog sustava, prvenstveno baterija, što je postignuto internom aktivnošću s Toyotinim i Lexusovim salonima i serviserima.
Kako bismo povećali taj postotak na apsolutno sve hibridne baterije koje ostaju nakon iskorištavanja naših automobila, donedavna interna aktivnost uključit će i vanjske suradnike u vidu svih ovlaštenih centara za reciklažu i prikupljanje otpadnih vozila, koji će sudjelovati u našem proširenom programu recikliranja hibridnih baterija.
Do sada su iskorištene hibridne baterije reciklirane, no također se razmatra mogućnost za tvorničkom preradom istih kako bi bile iznova korištene kao pouzdan izvor električne energije u automobilu ili manjem fiksnom objektu.
Osim što vlasnicima Toyotinih hibrida omogućujemo izuzetno male brojke potrošnje goriva te opuštajuću i ugodnu vožnju, želimo da budu sigurni kako su naši hibridni potpuno ekološki zbrinuti i nakon svog životnog vijeka. To je ujedno, vjerujemo, još jedan razlog zbog kojeg ćete se zaljubiti u hibride.

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK