Besplatno isprobajte
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Nova Toyota C-HR dobila pet zvjezdica

na testu sigurnosti Euro NCAP

Toyota C-HR dobiva visoku ocjenu za zaštitu putnika i aktivnu sigurnost. Platforma utemeljena na Toyota New Global Architecture i korištenje čelika visoke čvrstoće za karoseriju vozila daju čvrstoću konstrukcije.

Potpuno nova Toyota C-HR je osigurala najvišu ocjenu od pet zvjezdica u neovisnom ispitivanju sigurnosti Euro NCAP. Povrh toga što nudi odličnu zaštitu putnika u slučaju sudara, ovaj model je postigao vrlo dobre rezultate u aktivnoj sigurnosti.
C-HR je postigao odličan rezultat od 95 posto za sveukupnu zaštitu odraslih putnika, 77 posto za zaštitu djece u vozilu, 76 posto za zaštitu pješaka te 78 posto za funkcije pomoćne zaštite.
U svom je izvještaju Euro NCAP pohvalio C-HR za rezultat u čeonom sudaru s pomakom i za osvajanje maksimalnog broja bodova u bočnom sudaru s preprekom te u opakijem bočnom sudaru sa stupom.
Performanse Toyote Toyota C-HR na crash testu rezultat su temeljne snage njezine platforme koja se temelji na Toyota New Global Architecture i karoserije koja dobro koristi brižljivo raspoređena ojačanja i upotrebu čelika visoke čvrstoće radi upijanja i usmjeravanja snage sudara od putničke kabine.
Kao dio Toyotine posvećenosti širenju pristupa naprednoj sigurnosnoj opremi, Toyota Safety Sense se ugrađuje kao standardna oprema u cijelu ponudu modela C-HR. Ovaj sigurnosni paket uključuje sustav predsudarne zaštite (Pre-Collision System - PCS) s prepoznavanjem pješaka, prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control - ACC), upozorenje za nenamjerno prestrojavanje (Lane Departure Alert - LDA) sa zakretanjem upravljača, automatska duga svjetla (Automatic High Beam - AHB) i čitanje prometnih znakova (Road Sign Assist - RSA).
Sustav predsudarne zaštite na C-HR je osvojio maksimalan broj bodova na ispitivanju pri malim, gradskim brzinama, pri čemu su sudari izbjegnuti pri svim brzinama. Čak i pri većim brzinama, na autocesti, Toyota Safety Sense pokazuje dobre performanse. Kod približavanja sporom automobilu, sudar je izbjegnut pri svim ispitnim brzinama. Kod približavanja automobilu u mirovanju ili automobilu koji usporava, sudar je izbjegnut u većini slučajeva, a posljedice su smanjene u ostalim slučajevima.
Funkcija prepoznavanja pješaka ovog sustava je isto tako pokazala dobre performanse jer je sudar s pješakom izbjegnut pri svim malim ispitnim brzinama, a pri većim brzinama, sudar je izbjegnut ili su ublažene posljedice.
“Ovi vrlo dobri rezultati sigurnosti, posebice u aktivnoj sigurnosti, pokazuju da Toyota C-HR ima mnogo više za ponuditi osim dojmljivog izgleda. Naš je cilj bio načiniti C-HR dinamički zabavnim i sigurnim za vožnju”, kaže Karl Schlicht, Izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe za prodaju. “Sigurnost je i bit će vrlo važna u našem razvoju proizvoda. Toyota Safety Sense je veliki iskorak prema sigurnim automobilima te se sada prelio u sve naše modele, uključujući i njegovo uvođenje kao standardne opreme na novi Toyota Yaris za 2017. godinu”, zaključuje Karl.
Besplatno isprobajte Toyotu C-HR
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.