Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

GAZOO

Racing

Toyota je od 11. travnja ujedinila sve svoje sportske aktivnosti i timove pod zajedničkim imenom GAZOO Racing. Taj korak jasno ističe ulogu sportskog odjela Toyote u nastojanju stvaranja nikad boljih automobila i poticanju novih generacija entuzijasta.

Toyota je do sada sudjelovala u nizu sportskih natjecanja diljem svijeta – uključujući Svjetsko prvenstvo utrka izdržljivosti (WEC), japanski Super GT i na poznatoj utrci izdržljivosti Nürburgring 24 sata – kroz odvojene tvorničke timove: Toyota Racing, Lexus Racing i GAZOO Racing.
Od navedenih, upravo je zadnji tim – GAZOO Racing – stvoren kako bi promovirao sportske aktivnosti izvan tradicionalnih okvira proizvođača, te poticanja novih generacija vozača i ljubitelja automobila da se iznova zaljube u Toyotina sportska vozila, ali i samu vožnju općenito.
/
Ujedinjenje svih sportskih odjela Toyote komentirao je i predsjednik Toyote Akio Toyoda: „Naš osnivač, Kiichiro Toyoda, jednom je prilikom izjavio kako su sportske aktivnosti od iznimne važnosti za daljnji napredak u proizvodnji automobila i čitavu automobilsku industriju. Upravo s time na umu, GAZOO Racing na sebe preuzima odgovornost razvijanja budućih automobila i poticanja novih generacija automobilskih entuzijasta, pod uvjerenjem da su ceste razvile ljude, a ljudi razvili automobile.“
Toyota će, time, na svim budućim utrkama i relijima sudjelovati pod imenom Toyota GAZOO Racing. Svoje sposobnosti Toyota GAZOO Racing tim premijerno će dokazati na japanskom festivalu Motor Sport Japan 2015 u Odaibi, koja je organizirana od strane Japanske organizacije za promoviranje sportskih aktivnosti u automobilizmu.
/
U privatnim utrkama, poput natjecanja Super GT, gdje su redovito konkurirala vozila marke Lexus, koristit će se Lexus GAZOO Racing logotip.
Na isti način kako je jedna od najpoznatijih utrka izdržljivosti - Nürburgring 24 sata - poslužila za razvoj i podešavanje supersportskog serijskog automobila Lexus LFA, Toyota planira promovirati metode edukacije svojih inženjera i mehaničara, upravo tijekom utrka gdje su brzina, preciznost i kreativnost najviše izražene.
Također, znanje pridobiveno tijekom razvoja trkaćeg hibrida TS040 Hybrid za WEC već je iskorišteno u razvoju budućih serijskih hibrida. Upravo kroz takvu inicijativu, znanje i filozofija razmišljanja dobiveni nakon serijskih sportskih natjecanja na toj razini mogu se učinkovito iskoristiti u svim segmentima automobilske industrije.
/
Toyota će ujedno integrirati sve svoje sportske marketinške aktivnosti, razvoj novih vozila i tehničku podršku, donedavno vođene kroz odvojene odjele i različite ljude, u novi jedinstveni odjel pod nazivom Motor Sports Group, koja je uspostavljena 1. travnja.

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK