Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Prodaja Toyotinih hibrida

nadmašila 9 milijuna primjeraka

Toyota Motor Corporation s ponosom objavljuje kumulativne podatke globalne prodaje svojih hibridnih vozila, koja je do 30. travnja premašila brojku od 9.000.000 primjeraka. Posljednjih milijun primjeraka prodano je u samo devet mjeseci.

Prioritet - smanjenje negativnih učinaka na okoliš
Jedan od najvećih prioriteta Toyote je smanjenje negativnih učinaka automobilske industrije na okoliš. Stoga je, potaknuta spoznajom da eko vozila mogu imati značajan pozitivan utjecaj samo ako se naveliko koriste, Toyota kroz godine komercijalnog razvoja uspjela potaknuti masovno prihvaćanje hibridnih vozila širom svijeta.
U 2015. godini Toyota je izbacila hibridni model popularnog volumena, Sientu i započela s prodajom najnovije hibridne ikone: četvrte generacije Priusa. U inozemstvu, Toyota uvodi Corollu i Levin hibridne modele u Kini - s lokalno proizvedenim hibridnim sustavima - a svojoj sve većoj hibridnoj liniji modela, dodaje i hibridni model RAV4.
Toyota trenutno (podaci od kraja travnja 2016. godine) prodaje 33 različita hibridna modela osobnih vozila i jedan plug-in hibridni (PHV) model u više od 90 zemalja i regija.
/
“Toyota ekološki izazov 2050”
Toyota je u listopadu prošle godine objavila “Toyota ekološki izazov 2050”, postavljajući izazove koje će poduzeti kako bi se smanjio negativan utjecaj koji automobili imaju na globalno zdravlje okoliša, s konačnim ciljem stvaranja održivog društva. Da bi ispunila navedene izazove, Toyota dodatno širi liniju hibridnih vozila, umanjujući utjecaj štetnih emisija na okoliš. Godišnje se planira doseći godišnja brojka prodaja hibrida od 1,5 milijuna primjeraka, odnosno kumulativna prodaje od 15 milijuna primjeraka do 2020. godine.

Prema izračunima Toyote, do 30. travnja ove godine, korištenje Toyotinih hibridnih vozila umjesto konvencionalnih vozila slične veličine i performansi rezultiralo je sa uštedom od otprilike 67 milijuna tona CO2 – glavnog uzroka globalnog zatopljenja. Toyota također procjenjuje da su njezina hibridna vozila uštedjela oko 25 milijardi litara benzina u odnosu na količinu koju koriste benzinska vozila u istoj klasi.

Toyota je lansirala mini-bus Coaster Hybrid EV u kolovozu 1997. godine, a Prius - prvi u svijetu serijski hibrid - u prosincu iste godine. Od tada, Toyota hibridi primaju iznimnu podršku potrošača diljem svijeta.

Toyota je pozicionirala hibridnu tehnologiju, koja obuhvaća sve komponente potrebne za razvoj ekološki prihvatljivih automobila i koje olakšavaju korištenje različitih kombinacija goriva, kao temeljnu tehnologiju zaštite okoliša za 21. stoljeće. Toyota nadalje predano nastavlja svoj rad kako bi se poboljšala učinkovitost, smanjili troškovi i proširila linija proizvoda za izradu vozila koja su sve popularnija među korisnicima.
/

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK