Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota u Japanu poziva na kreativnost u

razvojnom projektu i-Road

Toyota poduzima veliki korak prema konačnoj realizaciji projekta i-Road, ultra-kompaktnog konceptnog električnog automobila, lansiranjem pokreta „Open Road Project“ u Tokiju.

Kako bi istaknula svu praktičnost, jednostavnost i faktor zabave u korištenju konceptnog i-Roada po urbanim sredinama, Toyota će kroz ovaj društveni pokret tražiti kreativne ideje i dojmove od strane specijaliziranih kompanija i javnosti, s fokusom na dva ključna područja: u traženju prikladnih parkirnih mjesta i poticanja personalizacije.
/
Prikladno parkirno mjesto
Dvije ključne prednosti konceptnog i-Roada su njegove kompaktne dimenzije i mogućnost obnavljanja baterije preko standardne električne utičnice od 100 V. Surađujući s upraviteljima javnih parkirališta i vlasnicima mnogih poslovnih prostora u centru Tokija, Toyota će identificiranjem skučenih i neiskorištenih gradskih prostora s dostupnošću električnog priključka za punjenje iskoristiti navedene prednosti malog električnog automobila za svakodnevno i opušteno korištenje automobila - u jednom od najvećih gradova na svijetu.
Dojmovi svih sudionika u „Open Road Projectu“ bit će prikupljeni za iscrpnu analizu u shvaćanju i načinu širenja parkirnih mjesta i električnih priključaka.
/
Poticanje personalizacije
Drugi cilj Toyote jest učiniti i-Road u potpunosti jedinstvenim iskustvom osobnog prijevoza u velikom gradu, potičući implementaciju personaliziranih dijelova karoserije. Sudionici „Open Road Projecta“ time će imati mogućnost izraziti se preko i-Roada korištenjem posve personaliziranih dijelova karoserije iz 3D printera, u boji prema također osobnom izboru.
Toyota će omogućiti 10 i-Road automobila na korištenje za ukupno 100 sudionika u projektu – od posve nasumično odabranih ljudi koji na ikoji način nisu povezani s automobilskom industrijom, preko stručnjaka do trendsetera, na pojedinačni test automobila od mjesec dana. Time će projekt ukupno otprilike trajati godinu dana.
Zadatak sudionika, osim personalizacije i uživanja u jedinstvenom vidu prijevoza, jest dati konkretno mišljenje koje će u konačnici pomoći Toyoti da poboljša praktičnost i mogućnosti korištenja i-Roada u svakodnevici. Navedeno će svakako utjecati na konačne odluke i održive opcije serijske proizvodnje.
/
Kroz ovakav način testiranja proizvoda u razvojnom stadiju, Toyota će proučavati najbolje i najučinkovitije načine razvijanja proizvoda i usluga koji će biti bazirani na identičnim ključnim prednostima kao i i-Road, te otvoriti nove i vrlo uzbudljive mogućnosti za urbanu mobilnost.
Umjesto nekadašnjeg skrivanja od javnosti i sporog otkrivanja proizvoda, ovakav novi pristup analizi dojmova potencijalnih kupaca i stručnjaka, u središnjem dijelu razvojnog projekta, stvara posve nove mogućnosti u razvijanju proizvoda i usluga koji bi mogli privući još veću zainteresiranost u i-Road.
/

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK