Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Anthony Davidson i Sebastien Buemi

podržavaju kampanju sigurnosti prometa

Aktualni svjetski prvaci u izazovnom natjecanju Svjetskog prvenstva utrka izdržljivosti, Anthony Davidson i Sebastien Buemi, dali su svoju podršku FIA-inoj kampanji očuvanja sigurnosti cestovnog prometa, čime su se pridružili F1 prvaku Lewisu Hamiltonu kao ambasadori spomenute kampanje.

Njihova uloga je pomoći u podizanju osviještenosti i promoviranju kampanje kojoj je cilj drastično smanjiti broj smrtnih slučajeva na cestama diljem svijeta, kroz niz edukacija i riječi preporuke za globalno sigurnije ceste i ponašanje vozača u prometu.
Anthony Davidson: “Sigurnost u prometu je iznimno važna tema i nešto do čega mi je itekako stalo, bilo kao vozaču utrka ili kao roditelju. Statistika je vrlo uznemirujuća i posve je jasno zašto FIA upravo na temu sigurnosti prometa na cestama pridodaje toliku važnost. Sretan sam što mogu sudjelovati u ovoj globalnoj kampanji i dati svoju punu podršku za FIA-inu viziju očuvanja sigurnosti cestovnog prometa.“
Sébastien Buemi: “Jako sam sretan što imam mogućnost biti ambasador za FIA-inu kampanju Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa. Riječ je o vrlo pohvalnoj i važnoj inicijativi FIA-e te vjerujem da ima velik potencijal ostaviti značajan učinak na tisuće života diljem svijeta. Ukoliko svi u ovoj kampanji daju svoje obećanje, potpišu „prisegu“ i slijede vrlo jednostavne savjete, doći će do primjetnog poboljšanja u sigurnosti prometa na cestama – to je naš cilj.“
Kao dio kampanje Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa, FIA je nedavno lansirala novu internet stranicu koja sadržava online prisegu s ciljem promoviranja sigurnosti prometa na cestama i obvezivanja vozača na pridržavanje prometnih pravila. Online prisega je dostupna ovdje.
Za sudjelovanje u kampanji pozvani su vozači iz cijeloga svijeta, da potpišu svoju prisegu, daju podršku i obvežu se na pridržavanje FIA-inih 10 zlatnih pravila za sigurnije ponašanje u prometu. Tih 10 jednostavnih i lako pamtljivih pravila uključuju obveze poput vezivanja pojasa, pridržavanja ograničenja brzine, vožnje isključivo u trijeznom stanju te uljudnog i obzirnog ponašanja tijekom vožnje
FIA-ina kampanja Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa
Kampanja Očuvanja sigurnosti cestovnog prometa predstavljena je u svibnju 2011. godine kao podrška UN-ovoj kampanji Desetljeće sigurnog cestovnog prometa 2011-2020, koja je upravo u ovom periodu dosegla središnju točku djelovanja. Kako bi se podigla osviještenost na globalnoj razini, FIA promovira sigurnost cestovnog prometa kroz svoj Klub članova, partnere i koristeći svoj status u motosportu.
U prometnim nesrećama godišnje strada 1,3 milijuna ljudi, a više od 50 milijuna je ozlijeđeno. Najviše stradava populacija u dobi između 15 i 29 godina, a samo svaki dan čak 500 djece izgubi svoje živote na cestama.

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK