Besplatno isprobajte Toyotu
Cjenici i katalozi
E-novosti
Sastavite svoju Toyotu
Moja Toyota

Toyota Mirai odnosi titulu

„World Green Car of the Year“

Toyota Mirai, prvi u svijetu serijski automobil s pogonom na vodikove ćelije, izabran je od strane 73 stručna novinara iz 23 zemlje, „zelenim“ automobilom godine, odnijevši vrijednu titulu World Green Car of the Year.

Toyota Mirai je odabrana među konkurencijom od osam novih vozila iz raznih segmenata, a konačno u finalnom izboru među tri finalista – od kojih je jedan bio novi Prius
Gospodin Karl Schlicht, izvršni potpredsjednik prodaje i marketinga Toyote Motor Europe, tom je prilikom komentirao:
"Kao prepoznati predvodnici hibridne tehnologije u automobilskoj industriji, zaista smo iskreno počašćeni što smo primili ovako vrijednu nagradu za naš novi automobil. Ovo je jasno priznanje Toyotine dugogodišnje predanosti razvoju tehnologije vodikovih ćelija – pouzdano, sigurno i uistinu važno rješenje mobilnosti koje nas vodi prema razvoju ultimativnog EKO automobila i održive mobilnosti."
/
S fokusom na razvoj automobilske industrije kroz narednih 100 godina, Toyota je stvorila jedinstveni automobil koji nudi posve novo iskustvo korištenja i očuvanje okoliša kao niti jedan automobil do sada.
Emitirajući samo čistu vodenu paru, Mirai je uistinu pionirski pothvat koji će zauvijek ostati upisan u povijesne knjige. Uz korištenje napredne tehnologije vodikovih ćelija te iznimne ekološke performanse, Mirai je i zabavan u vožnji, stiže s atraktivnim futurističkim dizajnom te nudi tihu i ugodnu vožnju u svim uvjetima.
Lansiran na europsko tržište u rujnu 2015. godine, Toyota Mirai je već sada dostupna za kupovinu u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Danskoj. Prodaja će također uskoro započeti u Belgiji, Norveškoj i Švedskoj, time čineći ukupno šest zemalja u Europi gdje zahvaljujući postojećoj infrastrukturi punionica vodika kupci mogu uživati u Toyoti nove generacije.
Mirai se također nalazi u prodaji u Japanu i SAD-u.

Saznajte više o Toyoti

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK