Mogu li hibridi imati pogon na sve kotače (AWD)?

Pitajte Toyotu Hibrid
Hybrid AWD za vožnju u svim uvjetima

Iako većina hibrida ima pogon na prednje kotače, sada postoje i Toyotini Hibridi s pogonom na sve kotače – ili 4x4 – u ponudi, za one koji trebaju automobile s dodatnim terenskim sposobnostima ili mogućnošću vožnje u svim vremenskim uvjetima. Novi RAV4 Hybrid i Prius AWD za 2019. su opremljeni naprednim sustavom AWD-i koji je konstruiran tako da daje puno snažnije performanse u otežanim uvjetima i sigurno upravljanje na skliskom kolniku.

Povrh kombinacije Toyotinog hibridnog motora i elektromotora koji pogone prednje kotače, modeli kao što je RAV4 Hybrid AWD ima i drugi elektromotor smješten straga za pogon stražnjih kotača. Takva konfiguracija omogućava raspodjelu do 30% okretnog momenta na stražnje kotače radi osiguravanja dobrog prianjanja i prijenosa snage prilikom pokretanja iz mjesta na mekanim i skliskim podlogama.

Pitate li se i dalje mogu li hibridi imati pogon na sve kotače? Dalje u tekstu pronađite odgovore na učestala pitanja o hibridima ili pronađite najbolji hibrid za sebe u našoj ponudi.

Više o hibridima

Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla Potpuno nova obitelj hibrida Toyota Corolla Ikona postaje hibrid. Uz dinamičnu Corollu s pet vrata i praktični Touring Sports, sada je tu i elegantni novi sedan. Jedan od najvoljenijih automobila svih vremena sada je predstavljen kao hibrid. Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Nova Toyota Corolla GR SPORT i Corolla TREK Dvije nove verzije Toyota Corolle imati će svoj svjetski debi na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine – Corolla GR SPORT i Corolla TREK. Novi sedan se pridružuje obitelji Toyota Corolla Hybrid Novi sedan se pridružuje obitelji Toyota Corolla Hybrid Nakon predstavljanja izvedbe s 5 vrata na Salonu automobila u Ženevi 2018. godine, odnosno izvedbe Touring Sports na Pariškom salonu automobila kasnije ove godine, sedan je treća karoserijska izvedba koja čini ponudu 12. generacije Corolle. Potpuno nova Toyota RAV4 Potpuno nova Toyota RAV4 Izgrađen za vožnju i oblikovan za isticanje, novi RAV4 se odlikuje robusnim izgledom i majstorskom unutrašnjošću. U gradu se osjeća kao kod kuće, visokom postavom osigurava odličnu preglednost pri čemu položaj za vožnju vam omogućava potpunu kontrolu. Kabina je jedinstveno prostrana, udobna i brižljivo oblikovana.