1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. 2020
  4. Japanski vrt
Odaberite

Toyota podržala sadnju japanskog vrta u Zagrebu

U sklopu manifestacije Tjedan Japana, predstavnici TOYOTE, Hrvatsko japanskog kulturnog i gospodarskog društva te tvrtke JTI Zagreb, u društvu Veleposlanice Japana gđe.Kaji i gradonačelnika Zagreba g.Bandića, posadili su 10 stabla japanskog javora i japanske trešnje te tako nastavili projekt uređenja prvog Japanskog vrta u Zagrebu.

Na jezeru Bundek u Zagrebu, danas su dosađene sadnice stabala kao dio Japanskog vrta. Nastavak je to inicijative koju je 2012.godine započelo Hrvatsko- japansko kulturno i gospodarsko društvo, sa partnerom JTI Zagreb. 2014. godine pridružila se i Toyota, globalni lider u proizvodnji automobila hibridne tehnologije. Za obilježavanje nastavka suradnje 2020.godine Toyota je ustupila sadnice 5 japanskih javora, a JTI Zagreb 5 novih trešanja. Japanski vrt tako od danas broji gotovo 60 stabala japanskih sorti trešnje i javora koje će svojim cvatom i mirisom uljepšavati šetnju brojnim građanima Zagreba i turistima koji rado posjećuju park Bundek.

Direktor Toyota Croatia d.o.o, g.Krešimir Bago prilikom današnjeg događaja je istaknuo:

''Za Toyotu današnje sadnja 5 stabala japanskog javora simbolizira 5 olimpijskih krugova. Poznato je da je Toyota globalni partner za mobilnost Olimpijskih i Paraolimpijskih igara i ovom gestom želimo odati priznanje svim sportašima i timovima koji su na putu za Tokyo 2020. No sadnja stabala i zazelenjavanje okoliša sa Toyotom ima i puno dublju poveznicu. Najveći smo proizvođač hibridnih vozila, a zna se da ona omogućuju mobilnost koja je u skladu sa okolišem.

Zahvalni smo na prilici da sa partnerima u projektu možemo doprinjeti uređenju parka koji mnogo znači našim sugrađanima. Drago nam je što će prilikom šetnje Bundekom mnogi od nas uživati u ljepoti cvata i mirisu Japanske trešnje i javora.''

Njena ekselencija gospođa Misako Kaji, veleposlanica Japana u Hrvatskoj, izjavila je kako je ponosna što su upravo japanske tvrtke inicirale i omogućile projekt uređenja japanskog vrta. ''U Japanu, trešnja je simbol proljeća, a javor simbol jeseni, tako da smo uvjereni da će posjetitelji parka u ljepotama stabala uživati čitave godine.''