1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. 2020
  4. KINTO Europe
Odaberite

Toyota objavljuje osnivanje 'KINTO EUROPE' nove tvrtke za usluge mobilnosti u regiji

• KINTO Europe, zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS) se otvara u travnju 2021., sa sjedištem u Kölnu
• Nova tvrtka će upravljati uslugama mobilnosti KINTO širom regije, podržavajući rast projekta KINTO od projekta mobilnosti do tvrtke za mobilnost
• Toyotina europske mreža ovlaštenih partnera imat će ključnu ulogu u pružanju novih KINTO usluga mobilnosti, paralelno s njihovim tradicionalnim poslovanjem u prodaji i održavanju vozila

Bruxelles, prosinac – brend KINTO razvija svoje poslovanje kroz usluge mobilnosti pokretanjem nove tvrtke KINTO Europe. Zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS), pod nazivom KINTO Europe će imati sjedište u Kölnu i započeti svoje poslovanje u travnju 2021., upravljajući rastućom ponudom usluga mobilnosti i proizvoda KINTO širom regije.

 

Osim što je pandemija Covid-19 postavila značajne poteškoće pred tvrtke i potrošače u automobilskom poslovanju, ona je mnoge potaknula da na drugi način gledaju na prioritete u svojem načinu života. Toyota vjeruje da su prilike za inovativne usluge mobilnosti danas veće nego ikada prije. Očekuje se da potražnja za pametnom i prilagodljivom mobilnošću nastavi rasti, uz povećani naglasak prelaska s vlasništva na korištenje vozila na zahtjev. KINTO Europe će imati idealan položaj kako bi odgovorio na ove zahtjeve tržišta, uz usluge kao što su:

• pretplata na automobil
• dijeljenje automobila
• zajednička vožnja
• multimodalna rješenja spojena kako bi odgovarala podjednako poslovanju, organizacijama, gradovima i pojedincima

Gradimo vlastiti put

Tom Fux, CEO KINTO Europe, je izjavio:
„Ne možemo jednostavno pratiti zacrtani pristup kao naši konkurenti ili bilo koji drugi pružatelj usluga mobilnosti na tržištu. Umjesto toka, pronaći ćemo naš vlastiti put, onaj koji koristi naše jedinstvene prednosti i izdvaja nas. U ovome što nudimo nema zacrtanog pristupa, moramo izgraditi vlastitu strategiju vlastitim poslovnim snagama i sposobnostima. KINTO nije jedna usluga ili proizvod, ograničena na jedno mjesto, on je istinski raznolik, i zato izgrađujemo one-stop shop za usluge mobilnosti, želeći postati poželjni pružatelj mobilnosti za sve zahtjeve stranaka.”

Uloga ovlaštenih Toyota partnera kao Pružatelja usluge mobilnosti

Toyotina europska mreža ovlaštenih partnera će nastaviti igrati ključnu ulogu. Toyotin cilj je proširiti svoje partnerstvo sa svojim ovlaštenim partnerima kako bi ih pretvorila u Pružatelje usluge mobilnosti, jedinstvene zbog iskustva i svojih dugotrajnih poslovnih odnosa. KINTO će im omogućiti premašivanje tradicionalne prodaje i održavanja vozila, kako bi ponudili nove usluge mobilnosti koje strankama daju pristup vozilima koja žele, točno kada i koliko dugo ih trebaju, iz njihovog trenutnog boravišta ili drugih mjesta, ovisno o zahtjevima stranke.

Marka za usluge moblinosti KINTO je predstavljena u Europi u siječnju 2020.
Ponuda KINTO usluga mobilnosti širom Europe je jedinstvena i veoma raznovrsna ;

KINTO One je usluga leasinga s uključenom potpunom uslugom, koja je do sada pokrenuta na sedam europskih tržišta, pri čemu dodatna slijede u 2021. Trenutno posluje na tržištu upravljanja flotama, s flotom od preko 100.000 vozila.

KINTO Share pruža čitav niz usluga dijeljenja automobila, od korporacija do javnih gradskih poduzeća i stanovnika uglavnom večih gradova. Ove usluge, koje trenutno KINTO pruža u Irskoj, Italiji, Danskoj, Španjolskoj i Švedskoj će se uvoditi i na druga tržišta.

KINTO Flex je kratkoročna, prilagodljiva usluga pretplate na vozilo, koja omogućava strankama uživanje u cijeloj paleti vozila Toyota i Lexus, jačajući slobodu vlasništva automobila i nudeći pristup različitim tipovima kroz godinu, u skladu s ukusom i potrebama korisnika – uz uključene sve usluge i nužno održavanje.

KINTO Join je novo korporativno rješenje dijeljenja automobila za zaposlenike kojim oni stvaraju vlastitu, privatnu prijevoznu mrežu, pokrenuta je u Norveškoj i Italiji, a uskoro slijedi i implementacija u UK.

KINTO Go, multimodalna usluga koja objedinjava koordinaciju planiranja putovanja, karte za javni prijevoz, parkiranje, taksi usluge i događaje, koja već postiže dobre rezultate u Italiji, te već postoje planovi za njezino širenje u kratkom roku.