1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. 2020
  4. Mirai testiranje
Odaberite

Europski parlament testira Toyotu Mirai

• Floti Europskog parlamenta pridružen je Toyota Mirai – najpopularnije električno vozilo s gorivnim člancima
• Testiranje se odvija na području Bruxellesa, te između Bruxellesa i Strasbourga
• Cilj je promicati tehnologiju vodika na europskim tržištima

U cilju dodatne promidžbe tehnologije vodika na europskim tržištima, floti Europskog parlamenta je, za potrebe testiranja, pridružena Toyota Mirai. Članovi Europskog parlamenta imaju priliku voziti se u Toyoti Mirai na području Bruxellesa. Povrh toga, ovaj Toyotin automobil s vodikovim gorivnim člancima koriste članovi parlamenta koji putuju na relaciji između Bruxellesa i Strasbourga. Testiranjem Toyote Mirai, Europski parlament želi podržati korištenje vozila s nultom emisijom plinova te potaknuti razvoj alternativne infrastrukture za punjenje gorivom.

Zanimanje za vodik odnedavno raste, te postaje očito da vodik ima potencijal značajno doprinijeti smanjenju CO2 u prijevozu i drugim sektorima, u kojima jednostavna elektrifikacija ima svoja ograničenja. Električna vozila s gorivnim člancima su prikladna za intenzivno korištenje kao i za dulje vožnje, što je bio zahtjev EU parlamenta, pri čemu kao jedinu emisiju ova vozila ispuštaju čistu vodu. Ovaj automobil će gorivom snabdijevati ''Air Liquid’s Hydrogen Station'' koja je izgrađena u sklopu Toyotinog tehničkog centra u Zaventemu, te će koristiti mrežu vodikovih stanica ''H2Mobility Germany ''prilikom vožnje u Strasbourg.

„Vrlo nam je važno da što veći broj ljudi ima priliku iskusiti ovu tehnologiju. Zbog toga smo ponosni što pridružujemo Toyotu Mirai floti Europskog parlamenta“ rekao je Didier Stevens, Viši direktor u Toyota Motor Europe za odnose s EU i vladama, prilikom primopredaje Miraija.