1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. 2020
  4. Ostani doma
Odaberite

#OSTANIDOMA

Toyota vam nudi različite mogućnosti zabave

Hashtag #ostanidoma koji puni društvene mreže porukama ohrabrenja i savjetima o tome kako izolaciju učiniti čim ugodnijom. Iz Toyote vam donosimo način da provedete vrijeme bez dosađivanja: od virtualnih posjeta našem najslavnijem muzeju do vožnje GR Supre u video igri Grand Turismo Sport.

Što raditi tijekom izolacije? Ograničenje kretanja u koje je zemlja uronila uslijed krize zbog COVID-19 nas tjera da tražimo bilo koji oblik zabave kako bismo izbjegli tjeskobu zbog boravka u zatvorenom prostoru. Postoje razna rješenja, od razvoja ovisnosti o serijama na platformama s digitalnim sadržajem, kao što su Netflix ili HBO, do uključivanja u virtualne izazove društvenih mreža, kao što je tehniciranje rolom toalet papira.

Neke obitelji provode vrijeme igrajući društvene igre, igrajući neki sport u dnevnom boravku ili slažući slagalice koje su godinama bile skrivene na dnu neke ladice. Mi u Toyoti vodimo računa o tome da se zabavljamo i ostanemo doma, te smo se zbog toga priključili igri ubijanja dosade alternativnim oblicima zabave.

Savladajte fizičke prepreke, posjetite Toyotin najslaviniji muzej

Potrebno nam je samo računalo, mobilni telefon ili tablet (i pristup internetu, naravno) kako bismo virtualno posjetili Toyotin najslavniji muzej. Smješten je u Nagakute, u okolici Nagoje, u Japanu, ali sada je dostupan putem bilo kojeg uređaja. Uz pomoć aplikacije Google Street View možete pristupiti muzejskim prostorijama i posjetiti njegove hodnike.

Ako ste veliki zaljubljenik u automobile, sigurno ćete uživati u modelima kao što su Toyoda Model AA, Toyota 2000GT ili Toyota Crown. Pored toga, vidjet ćete prvi Toyota Prius ili Toyota Mirai, vozilo pogonjeno vodikom, te čitav niz povijesnih vozila, Toyotinih i drugih marki; pregled prošlosti koja se proteže od rođenja automobilske industrije do danas.

Virtualni posjet nam omogućava pregled tri kata. Na prvom katu, nazvanom Symbol Zone, naći ćemo Toyota Model AA, prvi model u Toyotinoj povijesti. Riječ je o točnoj replici originala. Na drugom katu ćemo otkriti početke automobilske industrije, kao i njezin kulturni i tehnološki razvoj. Na posljednjem, trećem katu, oni očarani tehnologijom će uživati u napretku i izazovima automobilske industrije, kao što je napredak hibridne tehnologije, u kojoj je Toyota pionir.

Bez daljnjih uvoda, s ove poveznice možete uživati u virtualnom posjetu Toyotinom muzeju, zamjenjujući dosadu zabavom.

Sjednite za upravljač nove GR Supre

Video igre su još jedan sjajan saveznik u ovim tjednima izolacije. Mi u Toyoti nismo našli bolji način za dočepati se upravljača GR Supre od jedne od najslavnijih video igara u svijetu utrka: Grand Turismo.

Od 26. travnja nas očekuje izdanje GR Supra GT Cup 2020, međunarodni kup marke Toyota u Gran Turismo Sport® na PlayStation®. Naravno, GR Supra će biti glavni protagonist.

Ima li boljeg načina nego iskoristiti izolaciju za vožnju GR Supre na najboljim stazama? Ako ste ljubitelj video igara, a posebno motosporta, ne smijete propustiti ov izdanje koje već ima preko 30.000 registriranih igrača.

S druge strane, ako vam je draže uživati u audiovizualnim sadržajima, možete pogledati naše modele na našem YouTube kanalu. Sati zabave dostupni svima.

Koju god mogućnost odabrali za zabavu, najvažnija stvar je da ostanete doma. Koliko god naš doprinos bio mali, moramo ga učiniti kako bismo umanjili razmjere krize koronavirusa.

Izradite svoju trkaću Toyotu

Hashtag #ostanidoma puni društvene mreže porukama ohrabrenja i savjetima o tome kako trenutnu izolaciju učiniti ugodnijom. I Toyota vam donosi način da provedete vrijeme bez dosađivanja.

Već ste složili sve slagalice, novih epizoda vaše omiljene serije još nema, a „Čovječe ne ljuti se“ prerasta u svoju suprotnost? Ne brinite, za sve ljubitelje Toyote, evo nove razonode. Sve što vam treba je printer u boji, škare i ljepilo i možete vrijeme potrošiti sklapajući svoju maketu trkaće Toyote.

U nastavku možete naći linkove na pdf dokumente šest različitih trkaćih automobila, a svi su pripremljeni za print na A4 papir. Naravno, moguće je i na veći, A3, što se i preporučuje. Za sitnije mjerilo ipak ćete morati biti spretniji s rukama. Mi procjenjujemo da je za izradu jednog papirnog modela dovoljno sat vremena, ali možda vi uspijete i za kraće vrijeme.

>> Yatabe Speed Trial Toyota 2000GT
>> Shelby Toyota 2000GT
>> Ove Andersson Toyota Celica 1600GT
>> IMSA GTU Toyota Celica
>> Castrol Toyota Celica GT-Four
>> Esso Ultron Tiger Toyota Supra