1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Koncept sportskog automobila TOYOTA FT-Se
Odaberite

Koncept sportskog automobila TOYOTA FT-Se u elektrifikaciji i razvoju

 
  • Baterijski električni koncept sportskog automobila s dva sjedala visokih performansi za ugljično neutralnu eru
  •  Snažan, nizak, širok stav i uglađena silueta s prepoznatljivim linijama inspiriranim naprednom aerodinamikom
  • Upravljanje, skretanje i kočenje poboljšano lakšim, manjim komponentama
  • Baterije sljedeće generacije, kompaktnih dimenzija i visoke gustoće energije
  •  Osobna prilagodba vožnje odražava životni stil i individualne vrijednosti vozača

Toyota predstavlja uzbudljivu potencijalnu budućnost za sportske automobile visokih performansi s FT-Se baterijskim električnim konceptnim vozilom s dva sjedala bez emisija.

Uključujući stručnost stečenu u nastojanjima TOYOTA GAZOO Racinga da napravi sve bolje automobile kroz sudjelovanje u motosportu, koncept FT-Se predstavlja viziju kako će se odnos vozača s njihovim vozilima razvijati i produbljivati.

Sa svojim imenom izvučenim iz 'Future Toyota Sports electric', FT-Se je koncept za visoke performanse u eri neutralnog ugljika. Uključuje zapanjujuće elegantnu, glatku siluetu karakterističnu za čisti sportski automobil s dva sjedala, obuhvaćajući baterijsku električnu tehnologiju sljedeće generacije.

S kompaktnih 1.220 mm visine, podsjeća na klasične sportske automobile iz prošlosti, dok njegova širina od 1.895 mm stvara svrhovit stav, naglašen vrhunskim prednjim dizajnom koji kombinira glatke krivulje i agresivne linije. Elegantna silueta duga 4380 mm privlači poglede zahvaljujući svojim aerodinamičnim linijama, prepoznatljivim trapezoidnim oblicima i evokativnom stražnjem spojleru.

U unutrašnjosti, kokpit sljedeće generacije nudi intuitivne kontrole i dojmljivije iskustvo vožnje, s niskim profilom ploče s instrumentima koji osigurava dobru vidljivost. Novo dizajnirani jastučići za koljena štite vozača i suvozača od G-sila tijekom vožnje, bilo na cesti ili u prirodnom staništu FT-Se, trkaćoj stazi.

Napredak u poljima elektrifikacije i inteligentne tehnologije omogućio je Toyoti da nastavi smjer koji je već naznačen 2021. kada je prvi sportski koncept predstavljen kao dio vizije tvrtke za baterijska električna vozila (BEV). Poboljšana stabilnost pri rukovanju i aerodinamičke performanse nadopunjuju odziv i čista uzbuđenja električnih pogonskih sklopova visokih performansi sljedeće generacije.
Najnovije baterije, s malom visinom i visokom gustoćom energije, važan su čimbenik koji omogućuje FT-Se pomicanje granica performansi. Ta tehnologija, u kombinaciji sa smanjenjem veličine i težine komponenti kao što su motor, mjenjač i klima uređaj, omogućuje nove mogućnosti za poboljšanje tradicionalnih kvaliteta sportskih automobila kao što su stabilna vožnja u zavojima, osjetljivo upravljanje i pouzdano kočenje.
FT-Se je namijenjen za kontinuirani rast kroz stalna ažuriranja softvera i dalje, istovremeno odražavajući životni stil vozača i individualne vrijednosti kroz prilagodbu i praktične funkcije za rad bez stresa. Toyota vjeruje da će buduća mobilnost ići dalje od pružanja fizičkih alata za prijevoz i postati životni partner. Koncept FT-Se vizija je kako električni sportski automobil na baterije može postati jedinstveno vozilo koje će ubrzati puls vozača i potaknuti dugoročnu vezu.
Toyota je prvi put prikazala FT-Se na Japan Mobility Showu 2023. u Tokiju, zajedno s FT-3e, konceptom sljedeće generacije električnog SUV-a na baterije. Oba vozila predstavljaju budućnost transformiranu elektrifikacijom i inteligencijom, koja nadilazi pružanje fizičkog alata za prijevoz i istražuje nove vrijednosti koje nude automobili.