1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Toyota Professional gura naprijed s povećanom snagom proizvoda
Odaberite

Toyota Professional gura naprijed s povećanom snagom proizvoda

i vodećom korisničkom uslugom
  • Toyota ističe ambicije rasta komercijalnih vozila s potpunom i elektrificiranom linijom snažnih proizvoda
  • Novi PROACE MAX upotpunjuje ponudu, donoseći dosad najveći izbor
  • Uvođenje velikog komercijalnog kombija podržat će Toyotin kontinuirani rast
  • PROACE i PROACE CITY su revitalizirani kako bi dodatno ojačali Toyotinu ponudu gospodarskih vozila
  • Ažurirani dodaci i mogućnosti prilagodbe prema zahtjevima kupaca
  • Jedinstveno Toyotino obećanje kupcima sa širokim rasponom financijskih proizvoda i usluga
  • Novi koncept maloprodaje stavlja novi fokus na laka gospodarska vozila

Toyota Professional nudi sveobuhvatniji, elektrificirani izbor nego ikad prije s osnaženom i proširenom ponudom gospodarskih vozila, upotpunjenom predanošću u obliku 360° vodeće brige o kupcima na tržištu.

Robna marka Toyota Professional pokrenuta je 2019. kako bi donijela poseban fokus i posvećenost Toyotinoj prisutnosti u segmentu lakih gospodarskih vozila tijekom cijelog korisničkog iskustva, od besprijekorne kupnje do pouzdane kvalitete i pouzdane skrbi nakon prodaje, a sve posvećeno održavanju poslovanja na cesti.

Kombiji PROACE i PROACE CITY, plus njihove varijante za prijevoz putnika VERSO, predvode tržište u pogledu baterijskih električnih pogonskih sklopova kao dio Toyotinog višesmjernog pristupa karbonskoj neutralnosti, a kompletna ponuda Toyote Professional sada uključuje elektrificirane opcije na svim modelima. To naglašava Toyotinu predanost pružanju svim kupcima niza pristupačnih i praktičnih opcija za ubrzavanje tempa smanjenja CO2 emisija, bilo u njihovim privatnim ili poslovnim životima, i doprinos mobilnosti s nultom emisijom u budućnosti.
Uz vrijednu obitelj PROACE, kultni Hilux neuništiva je prisutnost u Toyotinoj profesionalnoj ponudi, sa svojim legendarnim čvrstim izgledom i kvalitetom, izdržljivošću i pouzdanošću (QDR). Od predstavljanja u Japanu 1968. godine, Hilux je postao jedno od Toyotinih najviše prepoznatljivih radnih vozila, kod kuće u gradu i u svom elementu na najtežim terenima na svijetu, što potvrđuju njegove tri pobjede na iscrpljujućem reliju Dakar i uzastopnim Raid Championship titulama na FIA Svjetskom prvenstvu u reliju.
Taj snažan portfelj proizvoda i predanost brizi o kupcima u središtu su planova Toyote Professional za jačanje svoje pozicije u sektoru lakih gospodarskih vozila. U 2022. godini prodaja vozila iznosila je 119.000 jedinica i na putu je postizanja novog rekorda od preko 140.000 jedinica ove godine. Toyota namjerava ubrzati taj rast i ima ambiciju premašiti 200.000 prodanih jedinica s tržišnim udjelom od preko 6% u 2025. kako bi postala jedan od prva četiri igrača na tržištu.

Iskustvo kupca

 

Poboljšano iskustvo za kupce počet će kroz potpuno novi maloprodajni koncept, Toyota Professional Centre, koji izražava obnovljenu marku Toyota Professional unaprjeđujući stručnost i predanost distributera, kao i sveobuhvatan paket rješenja za brigu o kupcima.

Počevši od sljedeće godine, Toyota Professional centri u postojećim prodajnim salonima donijet će novi fokus na gospodarska vozila putem namjenskog prostora za izlaganje i održavanje unutar salona, nadopunjenog stalnim brendiranim vanjskim izložbenim prostorom. Kupci mogu iskoristiti konzultante specifične za laka gospodarska vozila, koji razvijaju svoju stručnost za tržište putem opsežnog i stalnog programa obuke.

Od 2025., samostalni Toyota Professional centri podići će tu predanost i uslugu korak dalje dodavanjem novih značajki cjelokupnom putovanju korisničkog iskustva, uključujući održavanje vozila i promociju proizvoda, privlačne vanjske izložbene strukture koje ugošćuju čitav niz vozila i primjere dodatne opreme i konverzije.

Poboljšano iskustvo nije ograničeno samo na distributere. Ažurirane Toyota Professional internetske stranice, uključujući praktičnu značajku "Pomozi mi pri odabiru", čine odabir pravog vozila, dodatne opreme, kao i Toyotinih konkurentnih financijskih i usluga osiguranja jednostavnijim.

Od trenutka kada svoje novo vozilo odvezu iz Toyota Professional centra, kupci će uživati u bezbrižnosti koju donosi sveobuhvatni paket jamstava za sva vozila, uključujući jamstvo od osam godina/160.000 km za baterijska električna vozila (BEV).

Još jedan doprinos posjedovanju bez stresa dolazi od Roadside Assist usluge. U malo vjerojatnom slučaju da nešto pođe po zlu, osigurava brzu pomoć u bilo koje doba dana ili noći, 365 dana u godini kako biste ponovno pokrenuli posao ili odvezli vozilo u najbliži Toyotin servis na popravak.

Tijekom redovnog održavanja, Toyota Professional zadržava kupce na cesti nudeći uslugu zamjenskog kombija, koju je moguće rezervirati unaprijed radi sigurnosti i koja je dostupna za preuzimanje u vrijeme koje odgovara potrebama poduzeća, bilo rano ujutro, kasno navečer ili subotom.

Kako bi se osiguralo da je održavanje završeno što je brže moguće, a vrijeme zastoja dodatno smanjeno, Toyota Professional radi na obvezi ekspresne usluge koja osigurava da dva tehničara rade na svakom gospodarskom vozilu na namjenskim radnim stanicama za laka gospodarska vozila. Ova obveza obično rezultira dvostruko bržim dovršetkom poslova održavanja.

Kada se kupac na kraju odluči rastati od svog Toyota Professional vozila, dosadašnja evidencija marke o zadržavanju visokih preostalih vrijednosti u čitavoj ponudi lakih gospodarskih vozila upotpunjuje vrijednost za novac i zadovoljavajuće iskustvo vlasništva.

Sve ove proizvode i usluge za brigu o kupcima pružat će KINTO, Toyota Financial Services i Toyota Insurance Services.

Snaga proizvoda s kompletnom i električnom ponudom

 

Proširena i obnovljena Toyota Professional ponuda sadrži elektrificirane opcije u svakoj fazi opsežnog niza vrijednih rješenja, koja odgovaraju robusnom, odvažnom stilu s učinkovitom izvedbom i iznimnim opterećenjem.

Toyota Professional ponuda utjelovljuje jaku Toyotinu reputaciju kvalitete, izdržljivosti i pouzdanosti (QDR), kao i pružanje svestranih, praktičnih opcija za tvrtke svih vrsta.

Odvažna promjena podiže svestrane PROACE i PROACE CITY platforme, s potpuno novim prednjim dizajnom koji stvara upečatljiv dojam i postavlja ton za suvremeno ažuriranje iznutra i izvana, naglašeno s prednjom stranom s njenim čistim linijama. Odsutnost gornjih rešetki za hlađenje između prednjih svjetala stvara sofisticiran, osebujan izgled, dok donja rešetka u obliku trapeza odražava slična dizajnerska rješenja u Toyotinoj ponudi i stvara snažan stil, naglašen novim prednjim svjetlima, uključujući Full LED opcije, i kotače od lake legure.

Svjež novi izgled unaprjeđuje i kabinu, gdje je najnovija oprema ugrađena unutar čvrstih, udobnih unutarnjih obloga. Modeli više razine imaju nove digitalne ploče s instrumentima i 10-inčne zaslone osjetljive na dodir za potpuno povezani infotainment sustav, koji uključuje ugrađenu navigaciju, dok novi kožni upravljač poboljšava udobnost i izgled.

Kompletna Toyota Professional ponuda nudi proširenu zaštitu putem najnovijeg Toyota Safety Sense paketa aktivne sigurnosti i sustava pomoći vozaču, koji uključuje prilagodljivi tempomat od 30 km/h, inteligentnu pomoć pri kontroli brzine s opcijskim upozorenjem na prekoračenje brzine i poboljšanu pomoć za držanje prometne trake

Parkiranje je olakšano pomoću sustava pomoći pri bočnom parkiranju s detekcijom mrtvog kuta, koji upozorava vozača na vozila koja se približavaju i koja mogu biti teško vidljiva tijekom paralelnog parkiranja. Nove sigurnosne mjere također su implementirane u konstrukciju PROACE i PROACE CITY, uključujući nove prednje bočne zračne jastuke na prednjim sjedalima, novi dizajn branika, sklopivi stup upravljača i ažurirane strukturne dijelove za veću čvrstoću.

Proace

 

PROACE kombi za srednje terete i PROACE VERSO kombi za transport ljudi donose snažan novi izgled svojoj poznatoj prilagodljivosti i učinkovitosti, pružajući snagu, prostor i učinkovitost za udobno obavljanje posla.

Kupci imaju izbor formata, uključujući kombi sa srednjim i dugim duljinama karoserije, dok kabina za posadu ima dodatni red sjedala, a kabina s platformom omogućuje prilagođene i specijalizirane tipove karoserije. PROACE VERSO omogućuje udobno putovanje do devet putnika s paketima opreme namijenjenim za svakodnevnu radnu uporabu, za podršku životnom stilu aktivnih obitelji ili putovanja za rukovodeće osobe.

PROACE također ima novu verziju Crew Cab Premium koja može prevesti pet putnika uz vrhunsku udobnost, kao i izvanredan kapacitet za glomazni teret. Luksuzni dodaci kao što su vrhunska Mistral Black armaturna ploča, kožne presvlake sjedala i naslona za ruke, kao i nasloni za glavu podesivi po visini, poboljšavaju kabinu za vozača i suvozača, dok fiksna klupa s tri sjedala ima udobna kožna sjedala i dva naslona za ruke. Stražnji prostor za pohranu je poboljšan prostorom ispod stražnjeg sjedala za duže stvari.
Novi PROACE može se pohvaliti snažnim električnim pogonskim sklopom koji nudi sve prednosti svakodnevne vožnje bez emisija s praktičnim dometom do 350 km između punjenja za bateriju od 75 kWh, što je dovoljno dugo za redovitu lokalnu vožnju bez potrebe za svakodnevnim punjenjem. Dostupna je i manja baterija od 50 kWh, a obje pružaju 136 DIN KS (100 kW) snage i opuštenu EV vožnju.

Dostupan je i dokazani 2,0-litreni dizelski motor, snage do 180 DIN KS (134 kW), ovisno o mjenjaču. Opcije sa šest i osam stupnjeva prijenosa dostupne su s ručnim i automatskim varijantama, dok su 1,5-litreni motor od 120 DIN KS (89 kW) i ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa dostupan isključivo za kombi PROACE.

Osim snage za obavljanje posla, kombi PROACE također ima odgovarajući kapacitet zahvaljujući svojim vodećim mogućnostima transporta. Može primiti maksimalnu zapreminu tereta od 6,6 m³, s u klasi najboljom nosivosti od 1400 kg korisnog tereta i ima maksimalni kapacitet vuče od 2500 kg.

Kompaktna visina od 1,9 m za PROACE i PROACE VERSO prikladno omogućuje vozilima ulazak na sva standardna parkirališta dok je gradsko manevriranje jednostavno zahvaljujući krugu okretanja od 12,4 m između rubnjaka u standardnoj duljini karoserije od 4,98 m.

Proace City

 

Svojim odvažnim redizajnom i atributima koji su vodeći u klasi, kompaktni kombi PROACE CITY i transporter ljudi PROACE CITY VERSO nude vrijedna rješenja za poslovne korisnike i aktivne obitelji.

Prilagodljivi PROACE CITY može se specificirati kao zatvoreni kombi, izvedba s kabinom i teretnom platformom i kao svestrano putničko vozilo, koje može primiti sedam putnika što je najbolji rezultat u klasi za svakodnevnu vožnju na posao i za aktivne obitelji. Unatoč kompaktnim dimenzijama, sve varijante kombija mogu udobno smjestiti tri suvozača.

PROACE CITY može se pohvaliti impresivnim popisom najboljih kvaliteta u klasi, uključujući pametna rješenja za prijevoz tereta koja povećavaju prostor do kapaciteta od 4,4 m³. Baterijska električna verzija može imati nosivost od 780 kg, a benzinske ili dizelske alternative imaju maksimalnu nosivost od 1.000 kg.

Toyota zna da kombi često služi kao mobilni ured, kao i sredstvo za dolazak na posao i povratak s posla. Sa značajkama povezivosti vrhunske kvalitete, impresivnim sustavima aktivne sigurnosti i kabinom dizajniranom za fleksibilnost i jednostavnost korištenja, PROACE CITY praktično služi i kao dobro opremljeno radno mjesto.

 

Osim što imaju kapacitet i opremu za posao, baterijski električni PROACE CITY i PROACE CITY VERSO također imaju snagu i domet, s nultom emisijom iz ispušne cijevi, kao i brzim odzivom i besprijekornom vožnjom pravog električnog vozila.

Električni pogonski sklop daje snagu od 100 kW (136 DIN KS) iz baterije od 50 kWh i može se pohvaliti poboljšanim dometom vožnje od 330 km (WTLP standardni ciklus), 50 km više od postojećeg modela. Kada je potrebno više energije, DC sustav brzog punjenja od 100 kW može napuniti bateriju do 80% kapaciteta za otprilike 30 minuta.

Vodeći u klasi 1,5-litreni dizelski motor sa šest-stupanjskim ručnim i osam-stupanjskim automatskim mjenjačem postiže snagu do 130 DIN KS, ovisno o specifikaciji. Učinkoviti 1,2-litreni benzinski motor (110 DIN KS) također je dostupan uz ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

Proširenje Proace i Hilux ponude

 

Vrijedna obitelj PROACE proširena je potpuno novim PROACE MAX, Toyotinim prvim komercijalnim kombijem velikih dimenzija koji postiže vrhunsku nosivost tereta i vodeći kapacitet u klasi zajedno s prednostima potpuno električne vožnje, unutar svrhovitog, prepoznatljivog dizajna.

Baterijski električni pogonski sklop visokih performansi donosi glatku i udobnu vožnju bez napora. Snaga od 200 kW (270 DIN KS) kombinira se s agilnim okretnim momentom od 410 Nm i impresivnim dometom vožnje do 420 km (standardni WTLP ciklus).

Legendarna ponuda Toyote Hilux također raste putem nove elektrificirane opcije, Hilux Hybrid 48V, koja donosi povećanu učinkovitost i poboljšane vozne performanse – na cesti i izvan nje – bez ugrožavanja zastrašujuće izdržljivosti pick-up modela.

Snažni 2,8-litreni dizelski motor ojačan je dodatkom hibridnog električnog sustava posebno dizajniranog za jedinstvene zahtjeve Toyotinog pick-upa s dvostrukom upotrebom, kombinirajući brži odziv, poboljšano kočenje i veću učinkovitost goriva uz uglađenu vožnju.

Učinkovitiji stop-start sustav reagira brže i tiše iz mirovanja i, dopuštajući motoru da ostane dulje isključen, poboljšava učinkovitost goriva do 5%, povrh ostalih prednosti hibridnog električnog pogonskog sklopa u pogledu potrošnje goriva.

Po prvi put u modelu Hiluxu, sustav Multi-terrain Select pruža još bolje performanse i kontrolu prilagođavanjem postavki kontrole stabilnosti vozila prema specifičnim uvjetima. Automatski način rada omogućuje vozilu da odabere najprikladniju postavku ili vozač može odabrati jednu od pet unaprijed postavljenih opcija – Dirt, Sand, Mud, Deep Snow ili Rock – kalibriranih za regulaciju snage i proklizavanja kotača kako bi se poboljšalo prianjanje i manevriranje.

Bogata ponuda dodataka i prilagođavanje

 

Obitelj PROACE može se pohvaliti širokim rasponom dodatne opreme i mogućnostima prilagodbe kako bi kupcima pružili rješenje za sve njihove profesionalne zahtjeve ili zahtjeve pristupačnosti.

Vrijedni PROACE MAX također se nudi u formatu karoserije na okviru, kako bi se korisnicima omogućilo stvaranje rješenja po narudžbi za njihove poslovne potrebe. Format kabine s platformom, s ravnom stražnjom platformom, i format kabine sa šasijom, s izloženim ljestvičastim okvirom, omogućuju kupcima da preurede vozilo za specijaliziranu upotrebu.

Toyotin krajnji cilj ostvarenja "Mobilnosti za sve" izražen je kroz PROACE i PROACE CITY, koji se mogu pretvoriti u vozila pristupačna invalidskim kolicima, omogućujući korisnicima invalidskih kolica da udobno i sigurno stignu od točke A do točke B. Spušteni pod i sklopiva stražnja ulazna rampa omogućuju lak pristup vozilu, a LED rasvjeta podržava siguran rad noću. Dodatne značajke uključuju ručne ili automatske bočne stepenice i električno vitlo.
Sva Toyota Professional vozila imaju koristi od opsežnog popisa dodatne opreme, razvijene posebno za potrebe poslovnih korisnika i usmjerene na zaštitu iznutra i izvana, prijevoz tereta i sigurnosne uređaje. Dodatno odlaganje na krovu postiže se putem krovnih platformi i nosača, dok se unutar vozila može postaviti niz polica i odjeljaka za pohranu kako bi se u svakodnevnu upotrebu uveo red.

Novi PROACE, PROACE CITY i PROACE MAX bit će dostupni u 2024. godini.

Napomena: Svi podaci o performansama novih modela PROACE, PROACE CITY i PROACE MAX podliježu homologaciji. Konačne specifikacije bit će potvrđene pri predstavljanju konačnih proizvoda.