1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Toyota Sport Crossover Concept predstavlja novi električni model
Odaberite

Toyota Sport Crossover Concept predstavlja novi električni model

na baterije za Europu
  • Europska premijera Toyota Sport Crossover Concepta, predstavljanje novog proizvodnog električnog modela na baterije
  • Nova ikona stila za potpuno električni asortiman, nudi maksimalnu udobnost, velikodušan prostor u elegantnoj fastback silueti
  • Uvođenje na europsko tržište očekuje se 2025

 

Toyota je danas predstavila svoj Sport Crossover Concept po prvi put u Europi, predstavljajući novi baterijski električni model koji će se pridružiti njenoj elektrificiranoj ponudi do 2025.

Otkriven na Toyotinom Kenshiki forumu u Bruxellesu, koncept prikazuje elegantnu aero siluetu i karakteristične fastback linije koje će ga učiniti ikonom dizajna za liniju namjenskih baterijskih električnih vozila (BEV) tvrtke.

Pružit će atraktivnu ponudu za nove kupce električnih automobila i elegantnu alternativu SUV vozilima. Nudi maksimalnu udobnost u kombinaciji s praktičnošću petero vrata, velikim prtljažnikom i izdašnim prostorom za noge straga.

Sport Crossover Concept je prvi put predstavljen na sajmu Auto Shanghai u travnju ove godine. Za kinesko i europsko tržište razvila ga je tvrtka BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET) – zajedničko ulaganje koje su u Kini osnovali Toyota i BYD.

Putem svoje multipath strategije, Toyota predviđa budućnost u kojoj se neutralnost ugljika postiže praktičnim uvođenjem portfelja proizvoda s naprednim, alternativnim gorivima i tehnologijama pogona s nultom emisijom.

U Europi Toyota planira predstaviti šest namjenskih BEV modela do 2026. Raznovrsni portfelj elektrificiranih proizvoda pomoći će potaknuti Toyotu Motor Europe prema svom cilju ekskluzivne ponude ZEV-a do 2035. i postizanja potpune ugljične neutralnosti do 2040.