1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Toyota predstavlja Urban SUV Concept
Odaberite

Toyota predstavlja Urban SUV Concept,

predstavljajući novi električni kompaktni SUV za Europu
  • Koncept urbanog SUV-a predstavljen je na Toyotinom Kenshiki forumu u Bruxellesu
  • Pregled kompaktnog modela u liniji od 6 namjenskih baterijskih električnih vozila, koja će biti premijerno predstavljena u prvoj polovici 2024.
  • Proizvodni model ponudit će dvije opcije baterije koje će zadovoljiti različite prioritete kupaca u pogledu dometa vožnje i pristupačnosti
  • Odvažan SUV stil i potpuno fleksibilna unutrašnjost
  • U ponudi će biti verzije s prednjim i pogonom na sve kotače

Toyota je dala pregled svoje buduće strategije električnih vozila na baterije (BEV) za Europu s otkrivanjem novog Urban SUV koncepta. Predstavljen na godišnjem Kenshiki forumu tvrtke u Bruxellesu, konceptni automobil nagovještava serijsku verziju novog namjenskog električnog vozila na baterije.

Novo vozilo bit će najkompaktnije i najpristupačnije u planiranoj liniji od šest modela namjenskih BEV-ova i natjecat će se u B-SUV segmentu, za koji Toyota predviđa da će biti jedno od najvećih tržišta za BEV-ove u Europi.

Toyota već uživa istaknuto mjesto u B-SUV segmentu s hibridnim električnim Yarisom Cross, najprodavanijim modelom u svojoj klasi. Oslonio se na ovo iskustvo u razvoju autentičnog električnog SUV-a na baterije koji ima dizajniranu svestranost i koji ispunjava prioritete europskih kupaca. Također će pružiti kvalitetu, izdržljivost i pouzdanost koji su obilježja marke Toyota.

Dizajn i inženjering "bez kompromisa"

 

Toyota Urban SUV Concept ima autentičnu prisutnost SUV-a, s kompaktnom karoserijom postavljenom na snažna ramena i visokim položajem za vožnju. Prostor je maksimalno povećan u fleksibilnoj unutrašnjosti koja se lako može prilagoditi davanju prioriteta putničkom ili prtljažnom prostoru prema potrebi.

Bit će dostupni pogonski sklopovi s prednjim i pogonom na sva četiri kotača, a AWD je ključni dio Toyotinog DNK proizvoda. Slično tome, proizvodni model nudit će strategiju dvostruke baterije: kupci će moći birati između dvije opcije baterije, s različitim kapacitetima koji odgovaraju njihovim potrebama i prioritetu za pristupačnost ili domet vožnje.

Putem svoje multipath strategije, Toyota predviđa budućnost u kojoj se neutralnost ugljika postiže praktičnim uvođenjem portfelja proizvoda s naprednim, alternativnim gorivima i tehnologijama pogona s nultom emisijom.

U Europi Toyota planira predstaviti šest namjenskih BEV modela do 2026. Raznovrsni portfelj elektrificiranih proizvoda pomoći će potaknuti Toyotu Motor Europe prema svom cilju ekskluzivne ponude ZEV-a do 2035. i postizanja potpune ugljične neutralnosti do 2040.

Daljnji detalji i proizvodni model bit će objavljeni tijekom 2024.

 

Tehnički podaci

 

Duljina: 4300 mm

Širina: 1820 mm

Visina: 1620 mm