1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Toyota proširuje preventivnu servisnu kampanju
Odaberite

Toyota proširuje preventivnu servisnu kampanju

IDEJA POTPUNE SIGURNOSTI

Toyota je posvećena ideji potpune sigurnosti i pouzdanosti svojih vozila što znači održavati visoke razine zadovoljstva stranaka.
Toyota Motor Corporation proširuje preventivnu servisnu kampanju na vozilima s ugrađenim Takata zračnim jastucima.

Približno 1.266.000 vozila u Europi će biti obuhvaćeno kampanjom.

Uključena vozila

Modeli uključeni u preventivnu servisnu kampanju inflatora prednjeg zračnog jastuka suvozača u Europi su Toyota Corolla, Yaris, Picnic, Avensis Verso, Tundra i Sequoia proizvedeni od ožujka 2003. do ožujka 2007. godine, dok su modeli Toyota RAV4, Yaris i Hilux proizvedeni od srpnja 2003. do prosinca 2005. godine uključeni u servisnu kampanju inflatora zračnog jastuka vozača.

Preventivne mjere koje se poduzimaju:

  • Inflatori prednjeg zračnog jastuka suvozača biti će pregledani u ovlaštenim Toyota servisima i kod onih kod kojih se utvrdi propusnost zraka biti će odmah zamijenjeni novim. Dodatno, zamijenit ćemo sve inflatore čim dovoljne količine budu osigurane, počevši od najstarijih vozila.
  • Inflatori zračnog jastuka vozača bit će zamijenjeni novim inflatorima proizvedenim od strane japanskog proizvođača Daicel.

Podrška koju pružamo našim strankama

Svi vlasnici čija su vozila uključena u preventivnu kampanju bit će pismenim putem pozvani u ovlaštene servise, a pregled i zamjena inflatora zračnog jastuka su besplatni za sve vlasnike.

Na ovoj stranici možete provjeriti da li je vaše vozilo obuhvaćeno ovom preventivnom servisnom kampanjom.

U međuvremenu, ukoliko imate bilo kakvih pitanja, molimo vas da se obratite generalnom uvozniku Toyota vozila u Republici Hrvatskoj ili najbližem ovlaštenom Toyota prodajno-servisnom salonu.

Razlozi za ovu preventivnu servisnu kampanju

Toyota je samostalno i u suradnji s raznim neovisnim laboratorijima provela različita istraživanja na zračnim jastucima proizvođača Takata. Istraživanja su pokazala kako kod određenih vrsta zračnih jastuka postoji greška povezana s prodiranjem vlage tijekom vremena u inflator pa je Toyota odlučila preventivno pregledati i ako je potrebno zamijeniti sve zračne jastuke koji nisu 100% hermetički zatvoreni.

Toyota do sada nije zabilježila niti jedan slučaj ozljeda uzrokovanih navedenom greškom na zračnim jastucima.

Provjerite vaše vozilo

Ako ste kontaktirani od strane Toyote ili imate razlog vjerovati kako bi vaše vozilo moglo biti uključeno u preventivnu servisnu kampanju, možete to provjeriti u tri jednostavna koraka na linku niže.