Besplatno isprobajte Toyotu
Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Pronađite Toyotinog partnera
Moja Toyota

Hibridni izazov

Smatrate da ste vrsni vozač hibrida? Dokažite nam to u Hibridnom izazovu i osvojite vrijednu nagradu, poklon bon kod Toyotinog ovlaštenog trgovca u iznosu od 7.500 kuna.

Bilo da posjedujete Toyotu, konvencionalni ili hibridni model, ili automobil neke druge marke – možete sudjelovati u našem Hibridnom izazovu, u postizanju što manje potrošnje u vožnji hibrida po unaprijed zadanoj ruti. Pravila su vrlo jasna: morate imati valjanu vozačku dozvolu B-kategorije, ne imati status zakonskog „mladog vozača“ i voljeti izazove. Pri tome vas moramo upozoriti, lako je moguće da se zaljubite u vožnju hibridnog automobila!
A za što se borite? Za vrijednih 7.500 kuna poklon bona koje možete iskoristiti kod naših ovlaštenih Toyota trgovaca, u vidu servisa ili kupnje dodatne opreme – sve dok ne istrošite poklon bon.
Kako se prijaviti?
Za sudjelovanje u natjecanju, sudionici moraju najprije ispuniti obrazac za registraciju kod ovlaštenog Toyota partnera ili putem on-line obrasca za prijavu. Nakon poslane/predane prijave, prodajni savjetnik će kontaktirati prijavljene/registrirane natjecatelje kako bi dogovorili dan i sat kada će natjecatelj pristupiti natjecanju. Natjecatelj će voziti unaprijed određeno hibridno vozilo po zadanoj ruti i pokušati postići najnižu potrošnju goriva.
Po završetku vožnje prodajni savjetnik će zabilježiti potrošnju goriva natjecatelja, datum i trajanje vožnje, a rezultat će pohraniti na listu natjecatelja. Svaki ovlašteni Toyota partner za natjecanje uvijek koristi isto vozilo i istu rutu natjecanja. Rezultati natjecanja će biti objavljeni kod Toyota partnera.
/
1. srpnja završava lokalno natjecanje i svaki Toyota partner obavještava pobjednika s najnižom potrošnjom. Pobjednici lokalnog natjecanja biti će objavljeni na internet stranici www.toyota.hr najranije tri dana nakon završetka natjecanja. U slučaju da dva ili više natjecatelja imaju jednake potrošnje u lokalnom natjecanju, pobjeđuje onaj koji je rutu prošao u kraće vrijeme.
Zatim slijedi završno natjecanje gdje će sudionici odvoziti istu rutu s dva istovjetna vozila (Auris i Yaris hibrid). Nakon završetka vožnje svakog natjecatelja biti će zabilježeno vrijeme vožnje i prosječna potrošnja goriva. Natjecatelj s najnižom potrošnjom bit će pobjednik završnog natjecanja, te osvojiti glavnu nagradu, poklon bon u vrijednosti od 7.500 kuna koji može iskoristiti kod ovlaštenih Toyota trgovaca.
/
Nekoliko savjeta za štedljivu hibridnu vožnju
  • Odaberite ECO način vožnje
  • Vožnja bi trebala biti jednolična i glatka, bez nepotrebnih ubrzanja i kočenja (dodatna pomoć Vam je hibridni indikator)
  • Ubrzavati kratkim pritiskom na papučicu gasa do kraja (indikator igle  ide do samog ruba ECO zone u područje PWR, ali samo za kratko vrijeme, ako drugačije nije moguće)
  • Usporavajte lagano, konstantnom jačinom i što je duže moguće (za što efikasnije punjenje hibridne baterije - Indikator CHG biti će krajnje lijevo)
  • Linija u sredini ECO zone označava uključenje benzinskog motora i pomaže kada se želimo više voziti na struju
Da ne bude da vas nismo upozorili, moguće je da se zaljubite u hibridnu vožnju i hibridne modele tijekom ovog izazova
/
Napomena:
Prijava za lokalno natjecanje moguća je samo kod jednog Toyota partnera. Ako se osoba prijavi na više mjesta bit će pozvana samo kod Toyota partnera kod kojeg se prvo prijavila na sudjelovanje u Hibridnom izazovu.

Pročitajte više o Toyota hibridima

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK