Besplatno isprobajte Toyotu
Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Pronađite Toyotinog partnera
Moja Toyota

Upoznajte Toyotine hibride

Prius+

Prvi hibridni monovolumen stiže na osnovama Priusa, koristi istovjetan hibridni sustav koji je u ovom slučaju oživljen litij-ionskom baterijom, a u Toyotinu ponudu hibridnih modela unosi svu praktičnost velikog obiteljskog automobila sa 7 sjedala.

U segmentu monovolumena dizajn se inače postavlja na mjesto iza praktičnosti i prostranosti, čime ta sve popularnija klasa automobila ima problem s neuglednošću.
No, veliki Prius+ s redizajnom izgleda jednako dobro kao mlađi i manji brat, rekli bismo agresivnije i svakako odvažnije – naročito s novim LED svjetlima. U kabini ćete pronaći 7 sjedala, od čega su stražnja u drugom i trećem redu posve zasebna i jednostavna za manipuliranje.
/
Sjedala možete pomicati naprijed ili nazad te preklopiti u omjeru 50:50, a pri tome su sva stražnja sjedala povišena za čak 45 mm, čime je dobiveno na boljoj preglednosti prema naprijed. 
Zahvaljujući tome, straga se ne osjećate utopljeno, no neće nedostajati mjesta za glavu čak ni višim osobama, a treći red sjedala je u potpunosti iskoristiv na putovanjima. Time se ujedno pazilo na detalje, vodilo računa o zvučnoj izolaciji, ergonomiji te kvaliteti materijala.
/
Ispod prednjeg poklopca nalazi se provjereni hibridni sustav Priusa sastavljen od 1.8-litrenog VVT-i benzinca i trofaznog sinkronog elektromotora s permanentnim magnetima, što kombinirano rezultira izlaznom snagom od 134 KS. 
Razlika, međutim, u odnosu na Prius i ostale hibridne modele iz ponude odnosi se na litij-ionsku bateriju umjesto standardne NiMH. Također, baterija je smještena usred središnje mosta zbog praktičnosti i prostranosti prostora oko drugog i trećeg reda sjedala.
/
Jedini „Full Hybrid“ model na tržištu sa 7 sjedala u vožnji je potpuno istovjetan standardnom Priusu – nadasve ugodna i opuštajuća vožnja u svim uvjetima najbolje dočarava prednosti Toyotine hibridne tehnologije.
Potpuno bešumno i uglađeno kretanje na struju do 50 km/h, zatim održavanje električne vožnje do oko 75 km/h rezultira iznimno malim brojkama potrošnje goriva, u prosjeku oko 4,5 l/100 km – što je za automobil ovih gabarita zaista impresivno.
Prius+ svoje će buduće vlasnike osvojiti i listom bogate serijske opreme, čime nudi izvanrednu vrijednost za novac, uz sve ostale financijske olakšice koje stižu s kupnjom i posjedovanjem hibridnog automobila, poput nižih troškova osiguranja vozila, puno nižih troškova redovnog održavanja i dugog jamstva od 5 godina bez ograničenja, uz čak do 10 godina jamstva na bateriju.
Toyota Prius+
Početna cijena: 239.900 kuna
Opcije modela: Luna, Sol i Executive
Kombinirana izlazna snaga: 136 KS
Ubrzanje do 100 km/h: 11,3 sekundi
Maksimalna brzina: 170 km/h
Prosječna potrošnja goriva: 4,5 l/100 km
Emisija CO2: 96 g/km
Obujam prtljažnika: 505 litara
Gume: 225/45 R17
/

Pročitajte više o Toyota hibridima

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK