1. Electrification
  2. Hybrid Electric
Odaberite

Zašto odabrati Hibridni automobil?

Gorivo se nadopunjava na uobičajen način

Nadopuna goriva u hibridnim automobilima jednostavna je. Toyotin hibridni automobil sa samostalnim punjenjem baterije nadopunjavate gorivom na uobičajen način na benzinskoj postaji, baš kao i klasični automobil.

Nevjerojatan doseg

Toyotini hibridni modeli jednostavno kombiniraju benzinski i električni pogon kako bi optimizirali doseg i performanse pri vožnji. Jednostavno vozite normalno

Samostalno punjenje

Toyotini hibridni modeli imaju baterije koje se pune samostalno prilikom kočenja i usporavanja pa, za razliku od električnih vozila, nikad ne morate brinuti o dosegu baterije.

Kako funkcioniraju hibridni automobili?

Toyotini hibridni modeli kombinacija su brojnih prednosti klasičnih automobila i onih električnih vozila. Motor s unutarnjim izgaranjem i elektromotor rade zajedno u jednom naprednom i iznimno integriranom pogonskom sklopu. Motor povećava performanse jer ujedno djeluje kao generator i višak energije pretvara u električni naboj, čime se smanjuje potrošnja goriva. Rezultat je glatko, učinkovito, a prije svega zabavno iskustvo pri vožnji. Kako biste bolje shvatili o čemu pričamo, animacije u nastavku prikazuju kako funkcioniraju naša hibridna vozila.
  • Nadopuna goriva

    Napunite spremnik benzinom na benzinskoj postaji na uobičajen način.

  • Vožnja samo na struju

    Baterija pogoni elektromotore, okreće kotače i omogućuje pokretanje vozila i vožnju.

  • Klasičan način vožnje

    Motor s unutarnjim izgaranjem povećava snagu i doseg pri vožnji na veće udaljenosti, a ujedno i puni bateriju.

  • Regenerativno kočenje

    Kad kočite i vozilo usporava, energija koja bi se za to vrijeme obično izgubila i rasipala upotrebljava se za punjenje baterije.

Pregledajte našu ponudu Elektrificiranih Automobila

ČESTA PITANJA

Hibridna vozila imaju motor s unutarnjim izgaranjem i električni pogonski sklop. Dva izvora energije mogu se međusobno kombinirati ili upotrebljavati neovisno jedan o drugom.

Hibridna vozila u pojedinim okolnostima tijekom vožnje rade samo na struju, primjerice, prilikom pokretanja i pri sporim vožnjama do 50 km/h. Kad se razina napunjenosti baterije smanji, višak energije iz motora vraća se natrag u bateriju.

Toyotina hibridna vozila opremljena su pionirskom tehnologijom samostalnog punjenja. Njihove se baterije automatski pune tijekom vožnje. Budući da dodatno punjenje nije potrebno, ne morate brinuti o dosegu ni tome gdje ćete priključiti svoje vozilo.

Pionirska baterijska tehnologija koja se upotrebljava u Toyotinim hibridnim vozilima posebno je projektirana da traje koliko traje i automobil. Zapravo, pojedini mehanički elementi poput spojke, alternatora i elektromotora u potpuno su uklonjeni, što dodatno smanjuje rizik od nepredvidivih troškova u budućnosti. Osim toga, na sve komponente hibridnog vozila, uključujući bateriju, Toyota daje jamstvo u trajanju od 5 godina / 100 000 km* od datuma kupnje. *Ovisno o tome koji od uvjeta nastupi prvi. 

Postoje tri vrste hibridnih vozila: poluhibridni automobili, klasični hibridni i Plug-in hibridni automobili. Poluhibridni automobilu elektromotor upotrebljavaju samo kao dodatak motoru tijekom usporavanja i lagane vožnje – elektromotor ne može sam pogoniti automobil. S Toyotinim hibridnim vozilom možete uživati u pogonu samo na struju za do 80 % gradske vožnje i pri vožnjama brzine do 50 km/h. Plug-in hibridni automobili rade na istom principu kao hibridni modeli, ali kapacitet baterije je veći kako bi se omogućile bolje performanse i veće sposobnosti pri vožnji samo na struju.

Kako maksimalno iskoristiti Elektrificiranu Toyotu


  • Usluge MyToyota Connected Services

    Od provjere statusa automobila i postavljanja temperature u putničkom prostoru unaprijed, aplikacija MyToyota za pametni telefon pomaže vam da maksimalno iskoristite sve pogodnosti koje vam hibridna Toyota nudi.