Besplatno isprobajte Toyotu
Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Pronađite Toyotinog partnera
Moja Toyota

5 načina uštede novca

Toyota Yaris hibrid

Ukoliko upitate vozača Yarisa hibrida kako sve štedi novac u odnosu na posjedovanje konvencionalnog automobila, navest će vam više primjera – a samo jedan od njih je iznimno mala potrošnja goriva.

Kompaktan dimenzijama i vrlo okretan, Toyota Yaris hibrid svojim vlasnicama nudi mnoštvo načina kako da uštede novac u odnosu na svakodnevnu vožnju konvencionalnog automobila. Naravno, prvo što vam padne na pamet je mala potrošnja goriva, stoga ćemo upravo s time i započeti.
1. Mala potrošnja goriva
Najveća prednost Yarisa hibrida jest što se može voziti posve u skladu s prometnim ograničenjima brzine, a da pri tome zadržava vrlo male brojke potrošnje goriva. 
Potrebno je tek kraće privikavanje i upoznavanje s kontrolama hibridne tehnologije kako biste u gradu zadržali prosjek potrošnje goriva u rasponu od 3,8 do 4,2 l/100 km, čime s jednim spremnikom goriva od 300 kuna možete odvoziti oko 750 kilometara.
/
2. Jeftinije obvezno osiguranje
Hibridni sustav sastoji se od 1,5-litrenog četverocilindričnog benzinskog motora sa 75 KS (55 kW) i trofaznog sinkronog elektromotora koji zajedno isporučuju 100 KS.
Time je Yaris hibrid ujedno najsnažniji Yaris u ponudi, no osiguravajuća kuća u kalkulaciji razreda osiguranja prema snazi motora u obzir uzima samo snagu benzinskog motora – odnosno u slučaju Yarisa hibrida 55 kW, što je najniži i najjeftiniji razred osiguranja.
/
3. Manji troškovi održavanja
Uz dokazanu pouzdanost hibridne tehnologije, vlasnici Yarisa hibrida profitiraju i od manjih troškova redovnog održavanja – kako se u hibridnom sustavu koristi manje pokretnih dijelova: nema spojke, alternatora i katalizatora, a ušteda na servisiranju je dodatno izražena ukoliko se pridržava pravila hibridne vožnje, koristi „brake“ način generatorskog kočenja i održava stalna brzina elektromotorom do čak 70 km/h, pri čemu je benzinski motor isključen do 40 % vremena.
/
4. Porezne EKO-olakšice
S novim sustavom obračuna trošarina temeljem emisije CO2, novi Yaris hibrid profitira od izuzetka plaćanja trošarina zahvaljujući iznimno maloj emisiji CO2, od svega 75 g/km.
5. Dugo jamstvo
Sigurnost od svih neplaniranih troškova nudi i jamstvo od 5 godina bez ograničenja te čak do 10 godina jamstva na hibridnu bateriju, što je samo potvrda izuzetne pouzdanosti hibridnih automobila.

Pročitajte više o Toyota hibridima

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK