Besplatno isprobajte Toyotu Sastavite svoju Toyotu Cjenici i katalozi Pronađite Toyotinog partnera Moja Toyota

5 načina uštede novca

Toyota Yaris hibrid

Ukoliko upitate vozača Yarisa hibrida kako sve štedi novac u odnosu na posjedovanje konvencionalnog automobila, navest će vam više primjera – a samo jedan od njih je iznimno mala potrošnja goriva.

Kompaktan dimenzijama i vrlo okretan, Toyota Yaris hibrid svojim vlasnicama nudi mnoštvo načina kako da uštede novac u odnosu na svakodnevnu vožnju konvencionalnog automobila. Naravno, prvo što vam padne na pamet je mala potrošnja goriva, stoga ćemo upravo s time i započeti.
1. Mala potrošnja goriva
Najveća prednost Yarisa hibrida jest što se može voziti posve u skladu s prometnim ograničenjima brzine, a da pri tome zadržava vrlo male brojke potrošnje goriva. 
Potrebno je tek kraće privikavanje i upoznavanje s kontrolama hibridne tehnologije kako biste u gradu zadržali prosjek potrošnje goriva u rasponu od 3,8 do 4,2 l/100 km, čime s jednim spremnikom goriva od 300 kuna možete odvoziti oko 750 kilometara.
/
2. Jeftinije obvezno osiguranje
Hibridni sustav sastoji se od 1,5-litrenog četverocilindričnog benzinskog motora sa 75 KS (55 kW) i trofaznog sinkronog elektromotora koji zajedno isporučuju 100 KS.
Time je Yaris hibrid ujedno najsnažniji Yaris u ponudi, no osiguravajuća kuća u kalkulaciji razreda osiguranja prema snazi motora u obzir uzima samo snagu benzinskog motora – odnosno u slučaju Yarisa hibrida 55 kW, što je najniži i najjeftiniji razred osiguranja.
/
3. Manji troškovi održavanja
Uz dokazanu pouzdanost hibridne tehnologije, vlasnici Yarisa hibrida profitiraju i od manjih troškova redovnog održavanja – kako se u hibridnom sustavu koristi manje pokretnih dijelova: nema spojke, alternatora i katalizatora, a ušteda na servisiranju je dodatno izražena ukoliko se pridržava pravila hibridne vožnje, koristi „brake“ način generatorskog kočenja i održava stalna brzina elektromotorom do čak 70 km/h, pri čemu je benzinski motor isključen do 40 % vremena.
/
4. Porezne EKO-olakšice
S novim sustavom obračuna trošarina temeljem emisije CO2, novi Yaris hibrid profitira od izuzetka plaćanja trošarina zahvaljujući iznimno maloj emisiji CO2, od svega 75 g/km.
5. Dugo jamstvo
Sigurnost od svih neplaniranih troškova nudi i jamstvo od 5 godina bez ograničenja te čak do 10 godina jamstva na hibridnu bateriju, što je samo potvrda izuzetne pouzdanosti hibridnih automobila.
Naša politika E-privatnosti

Kolačiče na našoj stranici koristimo kako bi vam osigurali bolju uslugu. Ako ste s time zadovoljni nastavite normalno koristiti ovu stranicu, ili saznajte kako upravljati kolačićima.