TOYOTA PARA TECH
Toyotini inženjeri i višestruka osvajačica zlatne paraolimpijske medalje Andrea Eskau su se udružili kako bi pomaknuli granice toga što je moguće u biciklizmu.
PREDSTAVLJAMO
Andrea Eskau
Andrea Eskau je osvajačica četiri zlatne i jedne srebrne medalje natječući se na ručnom biciklu na Paraolimpijskim igrama. Osvojila je i četiri zlatne medalje, četiri srebrne i dvije brončane na Zimskim paraolimpijskim igrama. Sada se udružila s Toyotom kako bi dodatno izbrusila svoju oštricu.
Para Tech Power
Inženjer Roger Kirschner je rođen s paraliziranom lijevom stranom tijela. Oboje njegovih roditelja su bili profesionalni vozači utrka, pa je i on želio nastaviti istim, ubrzanim načinom života. Andrea Eskau je doživjela ozljedu kralježnice u nesreći na biciklu. Međutim, nije željela usporiti, nego je odlučila utrkivati se na Paraolimpijskim igrama.

Čak niti nakon osvajanja četiri zlatne medalje na ljetnim i još četiri zlatne medalje na zimskim Paraolimpijskim igrama, njena odlučnost da ide još brže nije nestala. Roger i Andrea su surađivali s ekipom Toyotinih inženjera kako bi nastavili s poboljšanjima njenog ručnog bicikla. Danas je njen ručni bicikl 30 posto lakši i optimiran za nju, kako bi ostvarivala najbolje rezultate.
Pogledao sam postojeći ručni bicikli i odmah sam to osjetio. Treba mu novi koncept… više krutosti, ali manja težina. Uzbudljivo je da razgovaram s trkačem i trkaćim automobilom u jednoj osobi, jer ona sama je motor.
Roger Kirschner
Inženjer
/

Tehnologija mobilnosti
Toyotin inženjerski tim se je poslužio tehnologijom koju koristi TOYOTA GAZOO Racing i primijenio je radi stvaranja ručnog bicikla za Andreu koji je lakši i krući nego ijedan koji je prije vozila.


Vizija mobilnosti
Toyota vjeruje u jednakost pristupa kroz mobilnost. Uzdizanje sportaša kao Andrea je samo jedan primjer toga kako Toyota pomaže ljudima raznih mogućnosti da dosegnu svoj puni potencijal.

Posvećeno sportašima
Toyota i Andrea surađuju na raznim prijektima već sedam godina, uključujući njene prilagođene sjedeće skije. Posvećeni smo davanju našim sportašima alata koji su im potrebni kako bi osjećali moć kretanja.


Olimpijske i Paraolimpijske igre
Kao službeni globalni partner za mobilnost Međunarodnog olimpijskog odbora i Međunarodnog paraolimpijskog odbora, Toyota je posvećena oslobađanju ljudskog potencijala kroz moć kretanja i pružanju pomoći kandidatima za Olimpijske i Paraolimpijske igre u ostvarivanju ciljeva povećavanjem pristupačnosti, vidljivosti i poboljšanjem tehnologije. Kroz ova partnerstva Toyota nastoji ohrabriti ljude širom svijeta da učine prvi korak prema ostvarivanju svojih snova, bez obzir na spol, dob, nacionalnost ili invalidnost, zato što mi u Toyoti vjerujemo da je sve moguće kada se slobodno krećeš.

/

TOYOTA GAZOO Racing
Toyotino sudjelovanje u motosportu ima posebnu svrhu: fino ugađanje ne samo naših automobila nego i sposobnosti ljudi koji ih izrađuju. To je Toyotina filozofija proizvodnje još od vremena našeg osnivača, Kiichira Toyode. Ekstremni uvjeti motosporta otkrivaju puni potencijal vozila. Potencijal koji ne vidimo u svakodnevnoj vožnji. Motosport nam omogućava iskušavanje krajnjih granica nekog vozila — te pomicanje tih granica još dalje, kako bismo mogli proizvoditi sve bolja vozila.

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.