TOYOTA WHEEL PARK
Otvaranjem prvog wheel parka na svijetu Toyota osnažuje svoju posvećenost isporučivanju sve bolje mobilnosti za sve.
PREDSTAVLJAMO
Lily Rice
Lily Rice je prva žena u Velikoj Britaniji koja je napravila salto unatrag u invalidskim kolicima. To joj je uspjelo kada je imala svega 13 godina. Ona zna da je sve moguće kada imamo slobodu kretanja, a njezin uspjeh je nadahnuće drugim djevojkama da se odluče za WCMX. Lily želi da njezin sport jednog dana bude uključen u Paraolimpijske igre na kojima se nada natjecati.
Toyota Wheel Park
Sljedeća sportašica se spušta niz rampu, a potmuli zvuk njezinih kotača odzvanja kroz drvenu konstrukciju. Ovaj zvuk objavljuje gledateljima da je u parku još jedan vozač. Ali, ona nije na biciklu, skateboardu niti rolama. Vozi se po hibridnom parku za skate s potpunim pristupom, a u invalidskim kolicima je.

Pri tome, ona nije jedina koja se smiješi. Širenje WCMX-a kao sporta je važno za sve — vidjeli smo i sportaše bez invaliditeta kako iskušavaju invalidska kolica koja su im na raspolaganju. Ispostavilo se da stigma fizičkog invaliditeta nije tako snažna kao želja za kretanjem.
Ovo je prvi put da Toyota radi ovako nešto i simbolizira Toyotinu viziju Sve bolje mobilnosti za sve. Toyotina vizija je ponuditi integrirana rješenja mobilnosti za sve, uključujući one s fizičkim invaliditetom, stvarajući tako društvo sa sve većom inkluzijom.
Mauro Caruccio
CEO u Toyota Motor Italia
/

Inclusive Hybrid Park
Usredotočen na slobodu i zabavu kretanja na kotačima, konstruiran je za sport kao BMX, skateboarding i jedan od najmlađih adrenalinskih sportova na svijetu, motokros u kolicima (wheelchair motocross - (WCMX).


Gradimo bolje društvo
Toyota je posvećena slobodi kretanja, bez obzira radi li se o kretanju kroz prirodu, po gradu ili po parku s rampama, jer kada imamo slobodu kretanja sve je moguće.

Mobilnost za sve
Park s rampama omogućava većem broju ljudi da se kreću na načine koji su prečesto dostupni samo osobama bez invaliditeta. Toyotina vizija ravnopravnog pristupa usmjerena je na omogućavanje mobilnosti, veselja i strasti svakome.


Započnite svoje nemoguće
Toyota pomaže vozačima kao što su Lily Rice iz Velike Britanije da pretvori svoj san u stvarnost pružajući joj resurse i vidljivost i tako joj pomažući u vođenju kampanje za uključivanje WCMX-a u službeni program Paraolimpijskih igara.

/
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.