Sastavite svoju Toyotu
Cjenici i katalozi
Moja Toyota

Prius

HYBRID

Originalni hibrid koji su odabrali predvodnici

od 219.900 kn
 • Čiste linije privlačne siluete

  Na prednjem kraju vozila svjetla stvaraju elegantni sklop koji naglašava elegantni oblik poklopca motora. Dopadljiva zadnja svjetla privlače pažnju na elegantne vodoravne linije automobila. Rezultat je automobil koji je podjednako privlačan za oko koliko je i užitak za voziti.

 • Vožnja hibrida nikada nije predstavljala ovakvo zadovoljstvo

  1,8-litarski motor osiguraće mirnu vožnju uz izuzetan odziv. Automobil puni svoju bateriju u vožnji, pa ga nikada ne morate spajati na struju. Pri tome, Prius je najučinkovitiji hibrid među onima koji se ne spajaju na struju.

 • Uživajte u stvarnom spokoju

  U srcu sistema Toyota Safety Sense nalazi se pet aktivnih tehnologija: Sistem automatskog kočenja kod opasnosti od sudara* s otkrivanjem pješaka, upozorenje za nenamjerno prestrojavanje sa zakretanjem upravljača, automatska duga svjetla, čitanje saobraćajnih znakova, prilagodljivi tempomat. A, uz paletu pametnih sistema pomoći u vožnji kao što su monitor mrtvog ugla i inteligentna pomoć pri parkiranju, svaka vožnja će biti podjednako laka i puna užitka. * Tehnički naziv: Sustav za zaštitu pri sudaru

  Istražite sigurnosne sistema >

Prius predvodi. Ostali slijede.

Priča o Priusu je započela 1997. Prvi serijski hibrid je toj tehnologiji dao sasvim novo značenje. Sada je vrijeme za novo poglavlje. Prius objedinjava inteligentnu konstrukciju i tehnologiju kako bi pružio dinamične vozne performanse i odličnu upravljivost, zahvaljujući čemu je podjednako zabavan za voziti koliko je i učinkovit.

Oblikuje budućnost. Predvodi.

Automobil koji je definisao hibridni pogon prije više od dvije decenije i dalje ga nanovo definiše.

 • Savremeni dizajn. Inteligentna vožnja.

  Ovo je automobil savremenog izgleda koji je u skladu s njegovim naprednim mogućnostima. Novi dizajn je zadržao legendarnu trokutastu Priusovu siluetu, ali je nadopunjen izrazito savremenim, čistim linijama oblikovanima za optimalno strujanje vazduha. Rezultat je automobil koji je podjednako privlačan za oko koliko je i užitak za voziti.

 • Visokoučinkovit. Istinski zabavan.

  Vožnja hibrida nikada nije predstavljala ovakvo zadovoljstvo. Neprimjetan prelazak između električnog i benzinskog pogona vam daje dinamičko ubrzanje kada vam je potrebno, a uživat ćete i u pogodnostima dojmljivih performansi i voznih svojstava zahvaljujući spuštenom težištu, naprednom vješanju i linearnom dotoku snage.

 • Bolje prianjanje radi dodatne sigurnosti uz Hybrid AWD-i.

  Uvođenje inovacija se nastavlja uz Hybrid AWD-i. Ovaj sustav, konstruisan po mjeri Priusa, je prvi inteligentni pogon na sve točkove na automobilu ove klase. Konstruisan je kako bi pružio dodatnu kontrolu nad vozilom na klizavom putu , npr po kiši ili snijegu, i tako vam daje dodatnu dozu bezbrižnosti kada je stvarno trebate. S obzirom na njegove male dimenzije, ne morate raditi nikakve ustupke po pitanju učinkovitosti ili zapremine prtljažnika.

Dopadljivo inovativan. Nevjerovatno učinkovit.

Usavršavamo hibride preko 20 godina.

Iskonski komfor i intuitivna tehnologija.

Iskonski komfor i intuitivna tehnologija.

Kada je riječ o stvaranju ugodnog prostora, svaka je pojedinost važna. Putnička kabina u Priusu kombinuje kvalitetne materijale s čistim, savremenim dizajnom, a za presvlake ergonomskih sjedišta nudimo niz prelijepih novih tkanina. Veliki virtuelni zaslon prikazuje brzinu te podatke o hibridnom sistemu i udaljenosti vozila direktno na vjetrobran, dok intuitivni sistem Toyota Touch® 2 with Go čini zabavu u vozilu i navigaciju jednostavnima.

Na taj način ostajete informirani, kako biste mogli reagirati.

Na taj način ostajete informirani, kako biste mogli reagirati.

Inovativni sistem Toyota Safety Sense podiže pojam pomoći vozaču na novi nivo. Ovaj sistem koristi 22 senzora brižljivo raspoređena po vozilu radi predviđanja mogućih opasnosti i davanja upozorenja kako biste mogli odmah reagovati - na taj način su svi u vozilu, i oni van vozila, sigurniji.

Istražite sigurnosne sisteme

Više o Priusu

Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK