1. Owners
  2. Connected Services
  3. Toyota Owners FAQ

Česta pitanja

Vožnja Toyote nikad nije bila bolja, a s MyToyota Povezanim uslugama iskustvo je još bolje, jer se uvijek možete osjećati ugodno i sve imati pod kontrolom, kamo god krenuli.

Ne morate zazirati od nove tehnologije. Imamo odgovore na sva pitanja o MyToyota Povezanim uslugama.

S MyToyota Povezanim uslugama komunikacija Vašeg automobila s vanjskim svijetom teći će glatko. Možete voziti učinkovitije i inteligentnije. Učinili smo sve jednostavnijim i intuitivnijim, no sigurni smo da ćete imati poneko pitanje. Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja.

  1. Sve

Ako kupite rabljenu Toyotu koja podržava usluge Connected Services, usluge možete aktivirati izravno iz aplikacije MyToyota ako imate fizički pristup automobilu (primjenom postupka provjere kilometraže ili skeniranjem QR koda). Otiđite kod trgovca kod kojeg ste kupili automobil i prenesite ga na svoje ime kako biste mogli uživati u svim funkcionalnostima koje aplikacija nudi.

Usluge Connected Services obuhvaćaju aplikaciju MyToyota na vašem mobilnom uređaju i multimedijski sustav u vozilu. Svaki paket usluga sadrži vlastite značajke, a zajedno omogućuju sigurniju i zabavniju vožnju, kako u automobilu tako i izvan njega.

Aplikacija MyToyota omogućuje vam da komunicirate sa svojim automobilom s bilo koje lokacije. Možete planirati putovanja, locirati parkirani automobil, tražiti informacije o tome kad je predviđen sljedeći redovni servis za vaš automobil, provjeriti podatke o vozilu i dobivati važne obavijesti, ali i upravljati klimatizacijom, vratima i svjetlima upozorenja na daljinu.

Multimedijski sustav omogućuje vam da se povežete pametnim telefon (kompatibilan je sa sustavima iOS i Android) s automobilom*. Tako možete upotrebljavati svoje omiljene aplikacije, primjerice, Spotify, WhatsApp, Audible, Google Maps i Waze, u svom automobilu i upravljati značajkama putem funkcija Siri Voice Assist ili OK Google. Isto tako, multimedijski sustav omogućuje vam da pristupate korisnim informacijama kao što su upozorenja o stanju u prometu i upozorenja za ograničenja brzine, ali i traženje interesnih točaka u sustavu za navigaciju.

*za odabrane modele

Ako želite saznati više detalja o dostupnosti pojedinih funkcija za određene modele automobila, obratite se ovlaštenom distributeru ili provjerite podatke na lokalnom web-mjestu tvrtke Toyota/Lexus.

Ako imate račun MyToyota, putem njega možete upravljati multimedijalnim sustavom i dobivati korisne informacije o svom automobilu na temelju podataka iz aplikacije MyToyota i s korisničkog portala ili lokalnog web-mjesta.

Aplikacija MyToyota povezana je s identifikacijskim brojem vozila (VIN) i vlasnikom automobila, pa ste vi jedini koji možete upotrebljavati usluge Connected Services u tom automobilu.

Da, usluge Connected Services mogu se dodati na više računa, ali se mogu istovremeno aktivirati samo na jednom računu.

Usluge Connected Services uključuju aplikaciju MyToyota i multimedijski sustav. Svaki paketu usluga ima vlastiti set značajki koje se moraju zasebno aktivirati.

Jesu li usluge Connected Services aktivirane možete brzo provjeriti tako da provjerite prikazuju li se podaci o zadnjem putovanju na početnom zaslonu u aplikaciji.

Ako ne znate sa sigurnošću jesu li vaše usluge Connected Services aktivirane, najprije odaberite ispravan automobil u odjeljku Moja garaža, a zatim kliknite opciju Connected Services Center. Nakon toga će vam se prikazati sve usluge koje su dostupne za automobil i njihov status aktivacije. A zatim prema uputama aktivirajte usluge Connected Services koje su dostupne za vaše vozilo.

Ako želite aktivirati opciju Toyota Online, povežite svoj pametni telefon s automobilom putem Bluetooth veze ili Wi-Fi mreže, a nakon toga kliknite karticu Postavljanje. Tamo kliknite karticu Online, zatim karticu Toyota Online i naposljetku odaberite neki postojeći račun. Nakon toga unesite podatke za prijavu na račun MyToyota. 

Nakon što unesete podatke, aktivirat će se besplatno trogodišnje probno razdoblje. Datum isteka pretplate na multimedijske usluge možete provjeriti putem korisničkog portala Customer Portal.

Ako nemate aktivan račun, možete ga kreirati u automobilu odabirom opcije Novi račun.

U vozilima opremljenim sustavom Toyota Smart Connect dovoljno je da skenirate, ili ručno unesete u aplikaciji, QR kod koji generira glavna jedinica u aplikaciji MyToyota. Nakon toga trebate aktivirati usluge Smart Services u centru Connected Service Center u aplikaciji MyToyota.  

Više informacija o tome potražite u našem vodiču. 

– Otkažite pretplatu na usluge Connected Services i uklonite automobil sa svog računa MyToyota u aplikaciji.

– Uklonite korisnički profil na glavnoj jedinici multimedijskog sustava.

   Nemojte izbrisati svoj račun jer na njega možete dodati sve automobile marke Toyota koje ćete možda imati. Ne zaboravite obavijestiti novog vlasnika automobila da je vozilo opremljeno uslugama Connected Services.

Usluge Connected Services prestat će raditi ako uklonite identifikacijski broj vozila (VIN) sa svog računa.

Usluge Connected Services besplatne su ako kupite bilo koji paket usluga Connected Services koji je kompatibilan s vozilima marke Toyota, a upotreba je besplatna deset godina.

Upotreba usluga Connected Services za vozila opremljena opcijom Smart Connect besplatna je 4 godine.

 Usluge Connected Services u aplikaciji MyToyota by Toyota ostaju aktivne 10 godina. Toyota pokriva troškove podataka koji se upotrebljavaju za pružanje usluga Connected Services 10 godina, ali aplikacija MyToyota radi čak i ako usluge Connected Services nikad nisu aktivirane.

Da i ne. Automobil se može dodati na više računa, ali samo jedan račun je korisnički račun i s tog se računa može pristupati uslugama i svim ostalim osobnim podacima.

Račun je isti u aplikaciji MyToyota i na korisničkom portalu Customer Portal. U oba se sustava račun može kreirati sa zaslona za prijavu. Nakon kreiranja računa dobit ćete poruku e-pošte za aktivaciju, koju trebate potvrditi da biste mogli pristupiti svom računu i dodati svoje vozilo ili vozila.

Značajkom ToU možete upravljati putem odjeljka Data Privacy Portal na svom računu?

Obavijest o privatnosti možete pročitati u odjeljku Data Privacy Portal na svom računu.

Connected Services obuhvaća standardne usluge, Standard Services i usluge na daljinu, Remote Services. Usluga Standard Services obuhvaća velik broj različitih digitalnih značajki kako bismo vam osigurali zaštitu, privatnost i udobnost dok ste u pokretu. Omogućuju vam da dobivate informacije o lokaciji svog automobila, razini napunjenosti baterije, a čine to kroz pregled načina vožnje i svih dostupnih podataka o vožnji, putem kontrolnih svjetala upozorenja i ostalih pametnih funkcija. Podijelite lokaciju svog automobila s prijateljima i najmilijima na svojoj mreži. Usluga Remote Service omogućuje vam daljinski pristup vozilu i podešavanje raznih postavki kako bi sve bilo po vašoj mjeri. Optimizirajte svoje iskustvo pri vožnji podešavanjem svih osnovnih značajki koje za to potrebne.

Budite korak unaprijed i upotrebljavajte razne dostupne funkcije tijekom vožnje i za stizanje na odredište na vrijeme. Pratite razne događaje putem i potražite podatke o dostupnim stanicama za punjenje i parkiralištima (na samoj cesti i izvan nje). Vozite se bezbrižno uz sustav za navigaciju koji se jednostavno ažurira putem interneta.

Osiguranje prema načinu upotrebe uzima u obzir vaše navike pri vožnji i prikazuje rezultat vozača na temelji tih navika. Potom vozač dobiva nagradu za sigurnu i glatku vožnju i štedi pri obnavljanju police osiguranja. Zabavno je postati bolji vozač i pritom uštedjeti novac. Više informacija o opciji UBI potražite ovdje: https://www.toyota-europe.com/finance-insurance/usage-based-insurance

FHI vas potiče da najbolje iskoristite svoje hibridno vozilo i nagrađuje vas za sigurnu vožnju i vožnju samo na struju, pa štedite kod obnavljanje police osiguranja. Više informacija o opciji FHI potražite ovdje: https://www.toyota-europe.com/finance-insurance/full-hybrid-insurance

Sami odlučujete koje ćete podatke podijeliti s Toyotom. Koje podatke ćete podijeliti možete označiti kad želite u odjeljku Data Privacy Portal davanjem ili povlačenjem dopuštenja. 

Ako želite dodati automobil, možete kliknuti opciju „Dodaj vozilo” na početnoj stranici ili, ako već imate vozilo, možete kliknuti ikonu Moja garaža na gumbu „Dodaj” gore desno. Ako želite izbrisati automobil, otvorite odjeljak Moja garaža, pomaknite se prema dolje u izborniku i kliknite „Ukloni vozilo”. 

U aplikaciji MyToyota najprije odaberite svoj automobil u odjeljku Moja garaža, a zatim kliknite Connected Services Center. A zatim prema uputama aktivirajte usluge Connected Services koje su dostupne za vaše vozilo.

 

Ako imate jedan ili više povezanih automobila u odjeljku Moja garaža, ali još nisu aktivirani, prikazat će se početni zaslon putem kojeg možete aktivirati usluge Connected Services svaki put kad se prijavite u aplikaciju. Ako preskočite ovaj korak, usluge možete aktivirati kasnije prema gore navedenim koracima. 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Napomena: u okviru postupka aktivacije morate prihvatiti uvjete upotrebe i obavijest o privatnosti.

Ako želite trajno obustaviti usluge Connected Services putem aplikacije MyToyota, najprije odaberite automobil u odjeljku Moja garaža, a zatim kliknite Connected Services Center. Slijedite upute ako želite deaktivirati usluge. 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Redak s 5 ikone s lijeva udesno označava sljedeće odjeljke:  Vozilo –  Karta – Obavijesti – Račun  –  Podrška 

Uslugama Connected Services možete pristupiti u svakom trenutku. Podaci o automobilu šalju se u aplikaciju nakon što se isključi motor. Detalje o zadnjem putovanju možete pregledati nakon što isključite motor. Da bi se podaci mogli slati, mora biti dostupan signal mobilne mreže, što znači da funkcija možda neće raditi ako parkirate u podzemnoj garaži.

Usluge Connected Services obuhvaćaju aplikaciju MyToyota na vašem mobilnom uređaju i multimedijski sustav u vozilu. Svaki paket usluga sadrži vlastite značajke, a zajedno omogućuju sigurniju i zabavniju vožnju, kako u automobilu tako i izvan njega.

Aplikacija MyToyota omogućuje vam da komunicirate sa svojim automobilom s bilo koje lokacije. Možete planirati putovanja, locirati parkirani automobil, tražiti informacije o tome kad je predviđen sljedeći redovni servis za vaš automobil, provjeriti podatke o vozilu i dobivati važne obavijesti, ali i upravljati klimatizacijom, vratima i svjetlima upozorenja na daljinu.

Multimedijski sustav omogućuje vam da se povežete pametnim telefon (kompatibilan je sa sustavima iOS i Android) s automobilom*. Tako možete upotrebljavati svoje omiljene aplikacije, primjerice, Spotify, WhatsApp, Audible, Google Maps i Waze, u svom automobilu i upravljati značajkama putem funkcija Siri Voice Assist ili OK Google. Isto tako, multimedijski sustav omogućuje vam da pristupate korisnim informacijama kao što su upozorenja o stanju u prometu i upozorenja za ograničenja brzine, ali i traženje interesnih točaka u sustavu za navigaciju.

*za odabrane modele

Aplikacija MyToyota omogućuje vam da uvijek budete povezani sa svojim automobilom, dok putem korisničkog portala Customer Portal i vaše personalizirane stranice možete kreirati detaljnije izvještaje, preuzimati korisničke priručnike i aktivirati ostale multimedijske značajke (ažuriranje karata, paket za Wi-Fi mrežu itd.)

 

Neke su značajke dostupne i u aplikaciji MyToyota i na korisničkom portalu Customer Portal i vašoj personaliziranoj stranici (web-mjestu) putem istih podataka za prijavu, primjerice, usluga rezervacija putem interneta ili pregled servisa.

Nakon što se aktivira, način rada za zaštitu privatnosti primjenjuje se na sve usluge koje se odnose na geolokaciju, osiguranje za potpuno hibridno vozilo, uslugu ugovaranja osiguranja na temelju podataka o upotrebi vozila, uslugu Pronađi moj automobil i analitičke podatke o vožnji. Kad je način rada za zaštitu privatnosti aktiviran, ove usluge neće biti dostupne, ili će to utjecati na kvalitetu i točnost podataka.

Način rada za zaštitu privatnosti dostupan je u aplikaciji MyToyota, u odjeljku Moja garaža. Na početnoj stranici pri vrhu kliknite Moja garaža, a zatim Način rada za zaštitu privatnosti. Tamo možete uključiti ili isključiti način rada za zaštitu privatnosti.

Ako je vozilo opremljeno sustavom Smart Connect, moći ćete vidjeti samo status načina rada za zaštitu sigurnosti putem aplikacije. Uključivanje i isključivanje treba obaviti putem multimedijskog sustava u vozilu.

Status načina rada za zaštitu privatnosti (aktiviran ili deaktiviran) ostaje nepromijenjen sve dok ga vi ne odlučite promijeniti. Trenutačni status načina rada za zaštitu privatnosti možete provjeriti na svom računu u aplikaciji MyToyota ili na korisničkom portalu Customer Portal.

Više informacija potražite u našem vodiču. ”

Ako imate račun MyToyota, putem njega možete upravljati multimedijalnim sustavom i dobivati korisne informacije o svom automobilu na temelju podataka iz aplikacije MyToyota i s korisničkog portala ili lokalnog web-mjesta.

Aplikacija MyToyota povezana je s identifikacijskim brojem vozila (VIN) i vlasnikom automobila, pa ste vi jedini koji možete upotrebljavati usluge Connected Services u tom automobilu.

Usluge Connected Services uključuju aplikaciju MyToyota i multimedijski sustav. Svaki paketu usluga ima vlastiti set značajki koje se moraju zasebno aktivirati.

Jesu li usluge Connected Services aktivirane možete brzo provjeriti tako da provjerite prikazuju li se podaci o zadnjem putovanju na početnom zaslonu u aplikaciji.

Ako ne znate sa sigurnošću jesu li vaše usluge Connected Services aktivirane, najprije odaberite ispravan automobil u odjeljku Moja garaža, a zatim kliknite opciju Connected Services Center. Nakon toga će vam se prikazati sve usluge koje su dostupne za automobil i njihov status aktivacije. A zatim prema uputama aktivirajte usluge Connected Services koje su dostupne za vaše vozilo.

Ako želite aktivirati opciju Toyota Online, povežite svoj pametni telefon s automobilom putem Bluetooth veze ili Wi-Fi mreže, a nakon toga kliknite karticu Postavljanje. Tamo kliknite karticu Online, zatim karticu Toyota Online i naposljetku odaberite neki postojeći račun. Nakon toga unesite podatke za prijavu na račun MyToyota. 

Nakon što unesete podatke, aktivirat će se besplatno trogodišnje probno razdoblje. Datum isteka pretplate na multimedijske usluge možete provjeriti putem korisničkog portala Customer Portal.

Ako nemate aktivan račun, možete ga kreirati u automobilu odabirom opcije Novi račun.

U vozilima opremljenim sustavom Toyota Smart Connect dovoljno je da skenirate, ili ručno unesete u aplikaciji, QR kod koji generira glavna jedinica u aplikaciji MyToyota. Nakon toga trebate aktivirati usluge Smart Services u centru Connected Service Center u aplikaciji MyToyota.  

 

Više informacija o tome potražite u našem vodiču. 

Korisnički podaci isti su za aplikaciju MyToyota i korisnički portal Customer Portal? Lozinka se može promijeniti u oba sustava. 

Ako želite promijeniti lozinku, otvorite zaslon za prijavu i odaberite opciju Zaboravljena lozinka. 

– Otkažite pretplatu na usluge Connected Services i uklonite automobil sa svog računa MyToyota u aplikaciji.

– Uklonite korisnički profil na glavnoj jedinici multimedijskog sustava.

   Nemojte izbrisati svoj račun jer na njega možete dodati sve automobile marke Toyota koje ćete možda imati. Ne zaboravite obavijestiti novog vlasnika automobila da je vozilo opremljeno uslugama Connected Services.

Usluge Connected Services prestat će raditi ako uklonite identifikacijski broj vozila (VIN) sa svog računa.

Na navigacijskoj traci kliknite ikonu odjeljka Račun, koja se nalazi u donjem desnom kutu, ako želite urediti postavke profila.

Usluge Connected Services besplatne su ako kupite bilo koji paket usluga Connected Services koji je kompatibilan s vozilima marke Toyota, a upotreba je besplatna deset godina.

Upotreba usluga Connected Services za vozila opremljena opcijom Smart Connect besplatna je 4 godine.

 Usluge Connected Services u aplikaciji MyToyota by Toyota ostaju aktivne 10 godina. Toyota pokriva troškove podataka koji se upotrebljavaju za pružanje usluga Connected Services 10 godina, ali aplikacija MyToyota radi čak i ako usluge Connected Services nikad nisu aktivirane.

Na zaslonu Moja garaža možete kliknuti gumb Odabrani distributer pod Servis i održavanje. U tom odjeljku možete odabrati trgovca kojeg želite. 

Hybrid Driving Coaching je funkcija koja pruža jasne upute kako poboljšati vožnju hibridnog vozila, a upute su utemeljene na prethodnim putovanjima i koncipirane na način da jamče maksimalnu iskoristivost načina rada samo na struju kako bi se smanjila ukupna potrošnja goriva, a time i vaš ugljični otisak općenito.

Ovaj podatak dostupan je samo na odabranim modelima. Na ploči s instrumentima na početnoj stranici vidjet ćete trenutačnu razinu goriva na mjeraču i preostali doseg.

Da, na odabranim modelima možete provjeriti status vrata, stakala, vrata prtljažnika i svjetala. 

Ako želite provjeriti status, otvorite početnu stranicu. Kliknite gumb Status vozila.

 

Ako želite saznati više detalja o dostupnosti pojedinih funkcija za određene modele automobila, obratite se ovlaštenom distributeru ili provjerite podatke na lokalnom web-mjestu tvrtke Toyota/Lexus.

 Da, na odabranim modelima dostupno je otključavanje i zaključavanje na daljinu. Na kartici Remote Services pronaći ćete gumbe za zaključavanje/otključavanje.

 

Napominjemo da sljedeće radnje nisu moguće:

– zaključavanje automobila kad su neka vrata otvorena i/ili ako pametni ključ ostane u automobilu 

– otključavanje automobila dok je aktiviran alarm ili nakon što se automobil ručno i fizički zaključa ključem.

 

Više detalja o dostupnosti funkcije prema modelu zatražite od ovlaštenog distributera, ili taj podatak potražite na lokalnom web-mjestu tvrtke Toyota/Lexus.

Da, odabrani modeli mogu se locirati na parkiralištu tako da se na daljinu uključe svjetla upozorenja na vozilu. 

Otvorite karticu Daljinsko upravljanje u aplikaciji MyToyota. Ako kliknete opciju Svjetla upozorenja, možete uključiti svjetla upozorenja na vozilu i tako lakše pronaći automobil.

Svjetla upozorenja uključuju se na 60 sekundi. Nakon 60 sekundi možete ponovno uključiti značajku Svjetla upozorenja. 

 

Ako želite saznati više detalja o dostupnosti pojedinih funkcija za određene modele automobila, obratite se ovlaštenom distributeru ili provjerite podatke na lokalnom web-mjestu tvrtke Toyota/Lexus.

Aplikacija MyToyota podržana je u sljedećim sustavima: 

– uređaji sa sustavom iOS, verzija 15.0 ili novija

– uređaji sa sustavom Android, verzija 7.0 ili novija, ali ne i uređaji marke Huawei (Huawei upotrebljava vlastiti operacijski sustav HarmonyOS od lipnja 2021.)

Podatak o verziji aplikacije potražite pri dnu odjeljka „Račun”

Morate unijeti svoje podatke za prijavu u multimedijski sustav u automobilu. Multimedijski sustav mora biti povezan s identifikacijskim brojem vozila (VIN). Zatim morate putem značajke Bluetooth povezati automobil s internetom. Nakon toga će značajka Moja odredišta proraditi. 

 

Više informacija o tome potražite u našem vodiču. 

Da i ne. Automobil se može dodati na više računa, ali samo jedan račun je korisnički račun i s tog se računa može pristupati uslugama i svim ostalim osobnim podacima.

Otvorite trgovinu iOS App Store ili Google Play i tamo potražite aplikaciju MyToyota. Zatim samo preuzmite aplikaciju, što je u potpunosti besplatno.

Račun je isti u aplikaciji MyToyota i na korisničkom portalu Customer Portal. U oba se sustava račun može kreirati sa zaslona za prijavu. Nakon kreiranja računa dobit ćete poruku e-pošte za aktivaciju, koju trebate potvrditi da biste mogli pristupiti svom računu i dodati svoje vozilo ili vozila.

Uslugu odmah možete početi upotrebljavati ako je račun prethodnog vlasnika vozila još uvijek aktivan u multimedijskom sustavu, a račun možete nastaviti upotrebljavati sve dok ne istekne besplatno razdoblje upotrebe. ALI, uvijek preporučujemo kupcima da se odjave i kreiraju vlastiti račun kako bi imali punu kontrolu nad pretplatama. Novi račun možete kreirati na sljedeći način:

1. U aplikaciji MyToyota tako da se najprije registrirate na svom mobilnom uređaju, a zatim prijavite na račun u vozilu.

2.  Putem izbornika Online u multimedijskom sustavu u vozilu, ali najprije morate prihvatiti uvjete upotrebe u roku od 14 dana putem korisničkog portala ili web-mjesta (ova opcija odnosi se samo na multimedijske sustave prije generacije MM21).

3. Putem korisničkog portala Customer Portal, ali tek nakon što kreirate račun putem web-portala i potom se na njega prijavite sa zadanim podacima u multimedijskom sustavu.

Na multimedijskom uređaju u vozilu možete upotrebljavati račun za aplikaciju MyToyota ili račun korisničkog portala Customer Portal. Ako nemate nijedan od tih računa, preporučujemo vam da preuzmete aplikaciju MyToyota i kreirate račun u aplikaciji.

Račun možete kreirati i putem korisničkog portala Customer Portal ili na samom multimedijskom uređaju. Ako ćete to učiniti putem multimedijskog uređaja, i dalje ćete morati prihvatiti uvjete upotrebe u roku od 14 dana na korisničkom portalu Customer Portal (ova opcija vrijedi samo za multimedijske sustava prije generacije MM21)

U aplikaciji MyToyota najprije odaberite svoj automobil iz odjeljka Moja garaža, a zatim kliknite odjeljak Connected Services Center. A zatim slijedite upute za aktivaciju usluga Smart Services koje su dostupne za vaše vozilo. Nakon povezivanja će započeti besplatno 4-godišnje razdoblje upotrebe internetskih navigacijskih usluga. 

 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Uz pomoć značajke Moja odredišta možete se unaprijed pripremiti za putovanje i potražiti upute na mobilnom uređaju te ih zatim poslati u automobil. Napominjemo da u tom slučaju u automobilu moraju postojati navigacijske značajke, morate imati račun MyToyota i vaš automobil mora biti registriran na tom računu. 

 

 Moja odredišta je usluga koja je prema zadanim postavkama dostupna za vozila koja su opremljena ugrađenim sustavom za navigaciju, ali korisnik najprije mora aktivirati usluge Smart Services da bi se mogao koristiti tom značajkom. 

 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Značajku Moja odredišta možete upotrebljavati u aplikaciji MyToyota za planiranje željene rute. Napominjemo da za aktivaciju značajke najprije morate povezati svoj automobil sa svojim računom MyToyota.  

Nakon što to napravite, otvorite početni zaslon u aplikaciji MyToyota i odaberite karticu usluge Moja odredišta. Kliknite Kamo i unesite adresu odredišta. Nakon toga pritisnite Pošalji podatke u automobil.

 

Kad uđete u automobil, najprije provjerite imate li Wi-Fi vezu (najlakše je da Bluetoothom povežete svoj pametni telefon). Nakon što aktivirate internetsku vezu u svom automobilu, možete preuzeti plan puta. 

Plan puta sa zadanom rutom bit će vam dostupan pod Favoriti/Omiljena odredišta u multimedijskom sustavu. 

 

Više informacija o tome potražite u našem vodiču. 

Radi se o vozilima koja su opremljena sustavom Toyota Smart Connect, našim najnovijim i najnaprednijim multimedijalnim sustavom i sustavom za povezivanje. Ovaj uređaj podržava dodatne značajke povezivanja koje donose nove razine udobnosti i kontrole (npr. zaključavanje/otključavanje vrata, uključivanje svjetala upozorenja, upravljanje klima-uređajem na daljinu itd.).

 

U ovom trenutku je sustav Toyota Smart Connect dostupan samo na novom modelu Yaris i Yaris Cross.

Usluge Smart Services obuhvaćaju aplikaciju MyToyota i multimedijski sustav. Svaki paket usluga ima drugačije značajke, a sve poboljšavaju sigurnost vozača i omogućuju stizanje na odredište na vrijeme.

 

Aplikacija MyToyota omogućuje vam da komunicirate sa svojim automobilom s bilo koje lokacije. Ovisno o tome koje vozilo sa sustavom Smart Connect imate, bit će vam dostupne neke ili sve sljedeće značajke: traženje parkirnog mjesta na ulici i parkingu, traženje benzinskih postaja, navigacija s prikazom informacija o stanju na cestama u stvarnom vremenu ili glasovne naredbe za funkcije u vozilu.

 

Trenutačno su usluge Smart Services dostupne samo za novi Yaris i Yaris Cross.

Usluge Smart Services u aplikaciji MyToyota ostaju aktivne 4 godine. Toyota pokriva troškove upotrebe podatkovnog prometa za pružanje usluga Smart Services 4 godine. Aplikacija MyToyota nastavit će raditi čak i nakon što usluge Smart Services više ne budu aktivne.

Možete upotrijebiti aplikaciju MyToyota i skenirati QR kod koji se generira u multimedijskom sustavu u automobilu ili ga možete ručno unijeti u aplikaciji.

Dostupna na odabranim modelima, značajka Basic Climate može se aktivirati na daljinu putem aplikacije MyToyota za brže hlađenje/zagrijavanje unutrašnjosti vozila do ugodne razine. 

S kartice Daljinsko upravljanje/ moći ćete pokrenuti značajku Basic Climate na razdoblje od 10 minuta. Nakon što se značajka Basic Climate uključi, u aplikaciji MyToyota prikazuje se koliko je vremena preostalo do njenog isključenja. Značajka Remote Climate može se aktivirati dvaput (2x10 min).

 

Napominjemo da se na nekim vozilima prilikom uključivanja značajke Basic Climate pokreće i motor automobila. To znači da će se aktivirati sve dodatne postavke koje ste upotrebljavali tijekom zadnje vožnje (prije nego što je motor isključen) (primjerice, odabrana postavka temperature, grijač sjedala, radio itd.).  

Ova je značajka dostupna na odabranim modelima. Ako vam je aplikacija MyToyota instalirana na pametnom uređaju i aktivirali ste slanje direktnih obavijesti, dobit ćete obavijest (5 – 15 min* po završetku putovanja) u sljedećim slučajevima: 

– ako su vam spuštena stakla,

– kad su otključana vrata,

– ako su vam otvorena vrata,

– ako je otvoren prtljažnik,

– kad su uključena svjetla upozorenja,

– ako je otvoren poklopac motora,

– ako je otvoren krovni otvor,  

– kad su uključena prednja svjetla,

– ako su uključena svjetla upozorenja,s

– ako se aktivira upozorenje na stražnjem sjedalu.

 

Ne može svako vozilo slati ove direktne obavijesti. Provjerite kod svog trgovca kojim je funkcijama opremljeno vaše vozilo.

 

Direktne obavijesti prikazivat će se i na kartici Obavijest pri dnu zaslona u aplikaciji.

Ne, možete upotrijebiti postojeće korisničko ime i lozinku koje ste upotrebljavali za prijavu u prethodnu aplikaciju.

Da, pregled svih vožnji bit će vidljiv na istom računu nakon što aktivirate usluge Connected Services.

Da, pregled podataka o svim vožnjama bit će vidljiv na istom računu nakon što aktivirate usluge Connected Services. 

Obratite se ovlaštenom distributeru ili provjerite podatke na lokalnom web-mjestu tvrtke Toyota/Lexus.

Za upotrebu usluga Connected Services: registrirajte račun, dodajte automobil u aplikaciju, odaberite usluge koje želite aktivirati i prihvatite uvjete upotrebe.

Trenutačno implementiramo novu aplikaciju MyToyota, što znači da će postepeno biti obuhvaćeni svi modeli iz našeg asortimana. Dobit ćete obavijest kad nova aplikacija MyToyota bude dostupna za vaše vozilo. Ako ste dobili obavijest, ali i dalje ne možete dodati svoj automobil na račun u novoj aplikaciji, obratite se svom trgovcu ili nam se javite putem odjeljka podrške u aplikaciji.

Da, sada možete upotrijebiti aplikaciju MyToyota za praćenje naručenih vozila. 

Nakon što vozilo dodate na račun, više ne možete upotrebljavati stariju verziju aplikacije MyToyota za isti automobil. Međutim, ako imate više od 1 vozila Toyota, i dalje možete upotrebljavati staru aplikaciju za modele koji još nisu premješteni u novu verziju aplikacije.

Koje su vam pretplate aktivne ili neaktivne možete provjeriti putem odjeljka Moja garaža i odaberite odjeljak Connected Services Center.

Značajkom ToU možete upravljati putem odjeljka Data Privacy Portal na svom računu?

Obavijest o privatnosti možete pročitati u odjeljku Data Privacy Portal na svom računu.

Trenutačno implementiramo novu aplikaciju MyToyota, što znači da će postepeno biti obuhvaćeni svi modeli iz našeg asortimana.  Ako ste dobili obavijest o migraciji za neki od svojih automobila, možete ih dodati u novu aplikaciju. U protivnom trebate nastaviti upotrebljavati aktualnu aplikaciju za automobil koji niste premjestili u novu aplikaciju.

U određenom trenutku će se aktualna aplikacija MyToyota prestati upotrebljavati. Ako želite nastaviti upotrebljavati usluge Connected Services, savjetujemo vam da se prebacite na novu aplikaciju MyToyota. Kako ne bi došlo do prekida pružanja usluge, prebacite se u novu aplikaciju kad vam to bude odgovaralo.

Prebacivanje u novu aplikaciju MyToyota jednostavno je i lagano. Tamo ćete pronaći sve sjajne usluge koje upotrebljavat, pa čak i više od toga u budućnosti.  

Connected Services obuhvaća standardne usluge, Standard Services i usluge na daljinu, Remote Services. Usluga Standard Services obuhvaća velik broj različitih digitalnih značajki kako bismo vam osigurali zaštitu, privatnost i udobnost dok ste u pokretu. Omogućuju vam da dobivate informacije o lokaciji svog automobila, razini napunjenosti baterije, a čine to kroz pregled načina vožnje i svih dostupnih podataka o vožnji, putem kontrolnih svjetala upozorenja i ostalih pametnih funkcija. Podijelite lokaciju svog automobila s prijateljima i najmilijima na svojoj mreži. Usluga Remote Service omogućuje vam daljinski pristup vozilu i podešavanje raznih postavki kako bi sve bilo po vašoj mjeri. Optimizirajte svoje iskustvo pri vožnji podešavanjem svih osnovnih značajki koje za to potrebne.

Budite korak unaprijed i upotrebljavajte razne dostupne funkcije tijekom vožnje i za stizanje na odredište na vrijeme. Pratite razne događaje putem i potražite podatke o dostupnim stanicama za punjenje i parkiralištima (na samoj cesti i izvan nje). Vozite se bezbrižno uz sustav za navigaciju koji se jednostavno ažurira putem interneta.

Sami odlučujete koje ćete podatke podijeliti s Toyotom. Koje podatke ćete podijeliti možete označiti kad želite u odjeljku Data Privacy Portal davanjem ili povlačenjem dopuštenja. 

Ako odaberete preferiranog ovlaštenog distributera u aplikaciji, imat ćete bolje iskustvo sa značajkama kao što su rezervacije servisa putem interneta i svjetla upozorenja.

Tekst uvjeta upotrebe u novoj aplikaciji MyToyota ponovno je promijenjen zato vas molimo da ih ponovno prihvatite. Trajanje pretplate povezano je s jamstvenim razdobljem, pa to ne utječe na postupak migracije.

Trenutačno implementiramo novu aplikaciju MyToyota, što znači da će postepeno biti obuhvaćeni svi korisnici po zemljama i modelima. Ako još niste dobili obavijest, a želite se još prebaciti na novu aplikaciju MyToyota, sada je možete preuzeti putem trgovine i započeti s iskustvom nove aplikacije.

Usluge Connected Services obuhvaćaju aplikaciju MyToyota na vašem mobilnom uređaju i multimedijski sustav u vozilu. Svaki paket usluga sadrži vlastite značajke, a zajedno omogućuju sigurniju i zabavniju vožnju, kako u automobilu tako i izvan njega.

Aplikacija MyToyota omogućuje vam da komunicirate sa svojim automobilom s bilo koje lokacije. Možete planirati putovanja, locirati parkirani automobil, tražiti informacije o tome kad je predviđen sljedeći redovni servis za vaš automobil, provjeriti podatke o vozilu i dobivati važne obavijesti, ali i upravljati klimatizacijom, vratima i svjetlima upozorenja na daljinu.

Multimedijski sustav omogućuje vam da se povežete pametnim telefon (kompatibilan je sa sustavima iOS i Android) s automobilom*. Tako možete upotrebljavati svoje omiljene aplikacije, primjerice, Spotify, WhatsApp, Audible, Google Maps i Waze, u svom automobilu i upravljati značajkama putem funkcija Siri Voice Assist ili OK Google. Isto tako, multimedijski sustav omogućuje vam da pristupate korisnim informacijama kao što su upozorenja o stanju u prometu i upozorenja za ograničenja brzine, ali i traženje interesnih točaka u sustavu za navigaciju.

*za odabrane modele

Ako imate račun MyToyota, putem njega možete upravljati multimedijalnim sustavom i dobivati korisne informacije o svom automobilu na temelju podataka iz aplikacije MyToyota i s korisničkog portala ili lokalnog web-mjesta.

Aplikacija MyToyota povezana je s identifikacijskim brojem vozila (VIN) i vlasnikom automobila, pa ste vi jedini koji možete upotrebljavati usluge Connected Services u tom automobilu.

Usluge Connected Services uključuju aplikaciju MyToyota i multimedijski sustav. Svaki paketu usluga ima vlastiti set značajki koje se moraju zasebno aktivirati.

Jesu li usluge Connected Services aktivirane možete brzo provjeriti tako da provjerite prikazuju li se podaci o zadnjem putovanju na početnom zaslonu u aplikaciji.

Ako ne znate sa sigurnošću jesu li vaše usluge Connected Services aktivirane, najprije odaberite ispravan automobil u odjeljku Moja garaža, a zatim kliknite opciju Connected Services Center. Nakon toga će vam se prikazati sve usluge koje su dostupne za automobil i njihov status aktivacije. A zatim prema uputama aktivirajte usluge Connected Services koje su dostupne za vaše vozilo.

Ako želite aktivirati opciju Toyota Online, povežite svoj pametni telefon s automobilom putem Bluetooth veze ili Wi-Fi mreže, a nakon toga kliknite karticu Postavljanje. Tamo kliknite karticu Online, zatim karticu Toyota Online i naposljetku odaberite neki postojeći račun. Nakon toga unesite podatke za prijavu na račun MyToyota. 

Nakon što unesete podatke, aktivirat će se besplatno trogodišnje probno razdoblje. Datum isteka pretplate na multimedijske usluge možete provjeriti putem korisničkog portala Customer Portal.

Ako nemate aktivan račun, možete ga kreirati u automobilu odabirom opcije Novi račun.

U vozilima opremljenim sustavom Toyota Smart Connect dovoljno je da skenirate, ili ručno unesete u aplikaciji, QR kod koji generira glavna jedinica u aplikaciji MyToyota. Nakon toga trebate aktivirati usluge Smart Services u centru Connected Service Center u aplikaciji MyToyota.  

 

Više informacija o tome potražite u našem vodiču. 

Korisnički podaci isti su za aplikaciju MyToyota i korisnički portal Customer Portal? Lozinka se može promijeniti u oba sustava. 

Ako želite promijeniti lozinku, otvorite zaslon za prijavu i odaberite opciju Zaboravljena lozinka.

– Otkažite pretplatu na usluge Connected Services i uklonite automobil sa svog računa MyToyota u aplikaciji.

– Uklonite korisnički profil na glavnoj jedinici multimedijskog sustava.

   Nemojte izbrisati svoj račun jer na njega možete dodati sve automobile marke Toyota koje ćete možda imati. Ne zaboravite obavijestiti novog vlasnika automobila da je vozilo opremljeno uslugama Connected Services.

Usluge Connected Services prestat će raditi ako uklonite identifikacijski broj vozila (VIN) sa svog računa.

Morate unijeti svoje podatke za prijavu u multimedijski sustav u automobilu. Multimedijski sustav mora biti povezan s identifikacijskim brojem vozila (VIN). Zatim morate putem značajke Bluetooth povezati automobil s internetom. Nakon toga će značajka Moja odredišta proraditi. 

 

Više informacija o tome potražite u našem vodiču. 

Multimedijski sustav (još se naziva Toyota Online Services na multimedijskom uređaju u vozilu) obuhvaća više internetskih usluga za navigaciju, a pruža i korisne informacije u stvarnom vremenu, primjerice, informacije o stanju u prometu i upozorenja na kontrolu brzine.

Za ove značajke potrebna je internetska veza. Ako niste povezali nijedan uređaj, morat ćete povezati svoj mobilni uređaj. To možete učiniti putem Wi-Fi mreže ili Bluetootha i povezati se s bilo kojim Wi-Fi uređajem ili mrežom u automobilu.  

 

Sva se nova vozila marke Toyota isporučuju s besplatnim 3-godišnjim* ažuriranjem karata (uz pretplatu Map Care) za sustav za navigaciju i ostale usluge, uključujući sljedeće:

• informacije o stanju u prometu u stvarnom vremenu

• upozorenja za kamere za mjerenje brzine Coyote (ako je dostupno) ili Cyclops

• Google Street View (ako je dostupno)

• interesne točke

• gorivo

• parkiranje

• vremenska prognoza.

Ugrađen sustav za navigaciju prima podatke na temelju GPS satelitskog signala. Multimedijski sustav iziskuje internetsku vezu da bi se dobivali podaci potrebni za prikaz informacija o stanju u prometu u stvarnom vremenu, upozorenja za nadzor brzine Coyote (ako je dostupno), informacije o usluzi Google Streetview (ako je dostupno), vremenska prognoza, podaci o cijeni goriva (gorivo), podaci o parkiranju i interesne točke.

Većina Toyotinih modela koji se trenutačno prodaju ima aktivirane internetske usluge navigacije, primjerice sljedeće:

• informacije o stanju u prometu u stvarnom vremenu

• upozorenja za kamere za mjerenje brzine

• Google Street View (ako je dostupno)

• interesne točke

• cijene goriva 

• parkiranje

• vremenska prognoza.

(Dostupnost usluga ovisi o modelu i razini opreme vozila. Kod odabranih distributera možete provjeriti koje su usluge dostupne na vašem vozilu.)

Prve 3 godine* (ovisno o vašoj zemlji) upotrebe internetske navigacijske usluge unutar multimedijskog sustava su besplatne. Nakon toga možete kupiti pretplatu. Naš paket usluga Map Care uključuje sva ažuriranja za naše karte i povezane internetske usluge, dok paket usluga Service Pack obuhvaća značajke naših internetskih usluga. Pretplatu možete kupiti u našoj trgovini e-Store. Cijene možete pronaći u našoj trgovini e-Store.

*Ako je automobil opremljen sustavom MM21, besplatno razdoblje traje 4 godine

Dobit ćete obavijest koja će se prikazati na zaslonu multimedijskog sustava u vašem automobilu 30 dana prije nego što istekne besplatno 3-godišnje razdoblje.

U trgovini e-Store možete produljiti paket usluga Map Care na 1 ili 3 godine. Ako pak produljujete paket usluge Service Pack, možete birati razdoblja od 1, 2 ili 3 godine*. Cijene možete pronaći u našoj trgovini e-Store.

 

*Za usluge MM21 i Toyota Smart Connect ažuriranje karate besplatno je 7 godina

Trgovina e-Store dostupna je putem multimedijskog sustava u automobilu ili putem korisničkog portala Customer Portal.

Ako trgovini e-Store pristupite putem korisničkog portala Customer Portal, tamo možete kupiti usluge koje su u ponudi za sustav multimedijski sustav. Isto tko, u trgovini e-Store možete provjeriti status trenutačnih pretplata ako otvorite karticu Kupljeno. Tamo ćete vidjeti koliko je pretplata aktivirano i koliko još traju.

 

Ako trgovini e-Store pristupite putem multimedijskog sustava u automobilu, tamo možete preuzeti usluge kao što je Coyote. Trgovinu e-Store pronaći ćete u odjeljku Izbornik ako otvorite aplikacije i nakon toga odaberete Dostupno u automobilu.

Usluge možete kupovati putem internetske trgovine e-Store, koju ćete pronaći na korisničkom portalu Customer Portal. Ako želite provjeriti koje usluge već imate i koliko dugo vam pretplata na njih još traje, kliknite karticu Kupljeno.

 

Kupci dobivaju 3 godine besplatnog korištenja usluga za Map Care (2 ažuriranja karti godišnje) i e-Usluga (vremenska prognoza, parkiranje, stanje u prometu, cijene goriva). Po isteku tog besplatnog razdoblja, pretplate možete kupovati i produljivati kad želite.

Uslugu odmah možete početi upotrebljavati ako je račun prethodnog vlasnika vozila još uvijek aktivan u multimedijskom sustavu, a račun možete nastaviti upotrebljavati sve dok ne istekne besplatno razdoblje upotrebe. ALI, uvijek preporučujemo kupcima da se odjave i kreiraju vlastiti račun kako bi imali punu kontrolu nad pretplatama. Novi račun možete kreirati na sljedeći način:

1. U aplikaciji MyToyota tako da se najprije registrirate na svom mobilnom uređaju, a zatim prijavite na račun u vozilu.

2.  Putem izbornika Online u multimedijskom sustavu u vozilu, ali najprije morate prihvatiti uvjete upotrebe u roku od 14 dana putem korisničkog portala ili web-mjesta (ova opcija odnosi se samo na multimedijske sustave prije generacije MM21).

3. Putem korisničkog portala Customer Portal, ali tek nakon što kreirate račun putem web-portala i potom se na njega prijavite sa zadanim podacima u multimedijskom sustavu.

Na multimedijskom uređaju u vozilu možete upotrebljavati račun za aplikaciju MyToyota ili račun korisničkog portala Customer Portal. Ako nemate nijedan od tih računa, preporučujemo vam da preuzmete aplikaciju MyToyota i kreirate račun u aplikaciji.

Račun možete kreirati i putem korisničkog portala Customer Portal ili na samom multimedijskom uređaju. Ako ćete to učiniti putem multimedijskog uređaja, i dalje ćete morati prihvatiti uvjete upotrebe u roku od 14 dana na korisničkom portalu Customer Portal (ova opcija vrijedi samo za multimedijske sustava prije generacije MM21)

Otvorite izbornik multimedijskog sustava i odaberite Postavke. Nakon toga odaberite Bluetooth povezivanje i slijedite upute za uređivanje postavki mrežne veze. Potom na svom pametnom telefonu aktivirajte Bluetooth povezivanje. 

 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Otvorite izbornik multimedijskog sustava i otvorite odjeljak Dostupno u vašem automobilu u trgovini e-Store (potrebna vam je internetska veza i morate biti prijavljeni na račun). Odaberite aplikaciju Coyote i kliknite opciju Instaliraj. Prikazat će se skočni prozor nakon što se Coyote instalira. Nakon otvaranja aplikacije, odaberite OK kako bi se automatski pokrenula. Nakon toga će se Coyote uvijek prikazivati u odjeljku Aplikacije.

Više informacija potražite u našem vodiču. 

 

Napominjemo sljedeće:

• Aplikacija Coyote nije dostupna na vozilima koja su opremljena sustavom Smart Connect.

• Aplikaciju Coyote možete početi upotrebljavati tek nakon što s automobilom prijeđete 200 km.

• Korisnici u Francuskoj, Belgiji i Luksemburgu imaju pravo na besplatnu upotrebu aplikacije Coyote za vrijeme trajanja pretplate na Map Care (prve 3 godine nakon prelaska 200 km). 

• U svim drugim zemljama kupci mogu kupiti pretplatu za Coyote u trgovini E-Store putem korisničkog portala Customer Portal.

Apple CarPlay ili Android Auto mogu se aktivirati priključivanjem mobilnog uređaja u USB ulaz u automobilu. Na zaslonu multimedijskog sustava kliknite gumb Izbornik, a zatim kliknite CarPlay ili Android Auto.

 

Ako vaš Android uređaj radi na starijoj verziji softvera od Android 10, najprije ćete morati instalirati aplikaciju Android Auto.

Bežični Android Auto kompatibilan je sa sustavima od verzije Android 11. 

 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Da, većina naših modela koji su na tržište plasirani nakon 2019. godine opremljena je integriranim sustavom za pametne telefone (Apple CarPlay i Android Auto). Ako na svom pametnom telefonu imate internetsku vezu, samo morate priključiti svoj uređaj u USB ulaz u vozilu. Aplikacije će potom biti dostupne putem izbornika Android Auto/Apple CarPlay na zaslonu Infotainment sustava. 

 

U nastavku se nalazi poveznica s popisom vozila koja podržavaju Apple CarPlay:

https://www.apple.com/ios/carplay/available-models/

 

*Ako vaš Android uređaj radi na starijoj verziji softvera od Android 10, najprije ćete morati instalirati aplikaciju Android Auto.

*Bežični Android Auto kompatibilan je sa sustavima od verzije Android 11

Uz pomoć značajke Moja odredišta možete se unaprijed pripremiti za putovanje i potražiti upute na mobilnom uređaju te ih zatim poslati u automobil. Napominjemo da u tom slučaju u automobilu moraju postojati navigacijske značajke, morate imati račun MyToyota i vaš automobil mora biti registriran na tom računu. 

 

 Moja odredišta je usluga koja je prema zadanim postavkama dostupna za vozila koja su opremljena ugrađenim sustavom za navigaciju, ali korisnik najprije mora aktivirati usluge Smart Services da bi se mogao koristiti tom značajkom. 

 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Bežično ažuriranje karti moguće je na najnovijim verzijama multimedijskog sustava ako je aktivirano u trgovini e-Store za najnovije podržane modele. 

Sustav možete ažurirati i ručno tako da preuzmete ažuriranja iz trgovine My Toyota e-Store, prebacite ih nas USB štapić i potom USB štapić priključite u automobilu.

 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Značajku Moja odredišta možete upotrebljavati u aplikaciji MyToyota za planiranje željene rute. Napominjemo da za aktivaciju značajke najprije morate povezati svoj automobil sa svojim računom MyToyota.  

Nakon što to napravite, otvorite početni zaslon u aplikaciji MyToyota i odaberite karticu usluge Moja odredišta. Kliknite Kamo i unesite adresu odredišta. Nakon toga pritisnite Pošalji podatke u automobil.

 

Kad uđete u automobil, najprije provjerite imate li Wi-Fi vezu (najlakše je da Bluetoothom povežete svoj pametni telefon). Nakon što aktivirate internetsku vezu u svom automobilu, možete preuzeti plan puta. 

Plan puta sa zadanom rutom bit će vam dostupan pod Favoriti/Omiljena odredišta u multimedijskom sustavu. 

 

Više informacija o tome potražite u našem vodiču. 

Besplatno trogodišnje* razdoblje započinje čim unesete korisničke podatke za MyToyota u Infotainment sustav.

 

*Ako je automobil opremljen sustavom MM21 4, besplatno razdoblje traje 4 godine

Mjesec dana prije nego što istekne besplatno trogodišnje razdoblje upotrebe* svaki tjedan dobit ćete obavijest o tome. Obavijest će se prikazivati na zaslonu multimedijskog sustava u automobilu. 15 dana prije nego što istekne besplatno trogodišnje razdoblje upotrebe* istu poruku dobivat ćete svaki dan. Nakon što istekne besplatno trogodišnje razdoblje*, pojavit će se poruka svaki put kad pokušate upotrijebiti aplikaciju.

 

*Ako je automobil opremljen sustavom MM21, besplatno razdoblje traje 4 godine

Radi se o vozilima koja su opremljena sustavom Toyota Smart Connect, našim najnovijim i najnaprednijim multimedijalnim sustavom i sustavom za povezivanje. Ovaj uređaj podržava dodatne značajke povezivanja koje donose nove razine udobnosti i kontrole (npr. zaključavanje/otključavanje vrata, uključivanje svjetala upozorenja, upravljanje klima-uređajem na daljinu itd.).

 

U ovom trenutku je sustav Toyota Smart Connect dostupan samo na novom modelu Yaris i Yaris Cross.

Usluge Smart Services obuhvaćaju aplikaciju MyToyota i multimedijski sustav. Svaki paket usluga ima drugačije značajke, a sve poboljšavaju sigurnost vozača i omogućuju stizanje na odredište na vrijeme.

 

Aplikacija MyToyota omogućuje vam da komunicirate sa svojim automobilom s bilo koje lokacije. Ovisno o tome koje vozilo sa sustavom Smart Connect imate, bit će vam dostupne neke ili sve sljedeće značajke: traženje parkirnog mjesta na ulici i parkingu, traženje benzinskih postaja, navigacija s prikazom informacija o stanju na cestama u stvarnom vremenu ili glasovne naredbe za funkcije u vozilu.

 

Trenutačno su usluge Smart Services dostupne samo za novi Yaris i Yaris Cross.

Usluge Smart Services u aplikaciji MyToyota ostaju aktivne 4 godine. Toyota pokriva troškove upotrebe podatkovnog prometa za pružanje usluga Smart Services 4 godine. Aplikacija MyToyota nastavit će raditi čak i nakon što usluge Smart Services više ne budu aktivne.

Možete upotrijebiti aplikaciju MyToyota i skenirati QR kod koji se generira u multimedijskom sustavu u automobilu ili ga možete ručno unijeti u aplikaciji.

To nije moguće ako je vaše vozilo opremljeno glavnom jedinicom koja nije kompatibilna sa značajkom Toyota Smart Connect.

Dodirni zaslon sustava Toyota Smart Connect od 9" ima visoku razlučivost, iznimno je intuitivan za upotrebu, a zahvaljujući povezanom sustavu za navigaciju putovanja su jednostavnija no ikad, s prikazom informacija o stanju u prometu uživo i upozorenjima koja signaliziraju prisutnost kamera za mjerenje brzine. A zahvaljujući mogućnosti integracije pametnog telefona, povezivanje telefona i uživanje u omiljenim pjesmama nikad nije bilo jednostavnije.

Toyota Smart Connect podržava i dodatne značajke povezivanja koje donose nove razine udobnosti i kontrole (npr. zaključavanje/otključavanje vrata, uključivanje svjetala upozorenja, upravljanje klima-uređajem na daljinu itd.).

 

U ovom trenutku je sustav Toyota Smart Connect dostupan samo na novom modelu Yaris i Yaris Cross.

Budite korak unaprijed i upotrebljavajte razne dostupne funkcije tijekom vožnje i za stizanje na odredište na vrijeme. Pratite razne događaje putem i potražite podatke o dostupnim stanicama za punjenje i parkiralištima (na samoj cesti i izvan nje). Vozite se bezbrižno uz sustav za navigaciju koji se jednostavno ažurira putem interneta.

Aplikacija MyToyota omogućuje vam da uvijek budete povezani sa svojim automobilom, dok putem korisničkog portala Customer Portal i vaše personalizirane stranice možete kreirati detaljnije izvještaje, preuzimati korisničke priručnike i aktivirati ostale multimedijske značajke (ažuriranje karata, paket za Wi-Fi mrežu itd.)

 

Neke su značajke dostupne i u aplikaciji MyToyota i na korisničkom portalu Customer Portal i vašoj personaliziranoj stranici (web-mjestu) putem istih podataka za prijavu, primjerice, usluga rezervacija putem interneta ili pregled servisa.

Ako imate račun MyToyota, putem njega možete upravljati multimedijalnim sustavom i dobivati korisne informacije o svom automobilu na temelju podataka iz aplikacije MyToyota i s korisničkog portala ili lokalnog web-mjesta.

Račun je isti u aplikaciji MyToyota i na korisničkom portalu Customer Portal. U oba se sustava račun može kreirati sa zaslona za prijavu. Nakon kreiranja računa dobit ćete poruku e-pošte za aktivaciju, koju trebate potvrditi da biste mogli pristupiti svom računu i dodati svoje vozilo ili vozila.

Prve 3 godine* (ovisno o vašoj zemlji) upotrebe internetske navigacijske usluge unutar multimedijskog sustava su besplatne. Nakon toga možete kupiti pretplatu. Naš paket usluga Map Care uključuje sva ažuriranja za naše karte i povezane internetske usluge, dok paket usluga Service Pack obuhvaća značajke naših internetskih usluga. Pretplatu možete kupiti u našoj trgovini e-Store. Cijene možete pronaći u našoj trgovini e-Store.

*Ako je automobil opremljen sustavom MM21, besplatno razdoblje traje 4 godine

Prve 3 godine* (ovisno o vašoj zemlji) upotrebe internetske navigacijske usluge unutar multimedijskog sustava su besplatne. Nakon toga možete kupiti pretplatu. Naš paket usluga Map Care uključuje sva ažuriranja za naše karte i povezane internetske usluge, dok paket usluga Service Pack obuhvaća značajke naših internetskih usluga. Pretplatu možete kupiti u našoj trgovini e-Store. Cijene možete pronaći u našoj trgovini e-Store.

*Ako je automobil opremljen sustavom MM21, besplatno razdoblje traje 4 godine

Trgovina e-Store dostupna je putem multimedijskog sustava u automobilu ili putem korisničkog portala Customer Portal.

Ako trgovini e-Store pristupite putem korisničkog portala Customer Portal, tamo možete kupiti usluge koje su u ponudi za sustav multimedijski sustav. Isto tko, u trgovini e-Store možete provjeriti status trenutačnih pretplata ako otvorite karticu Kupljeno. Tamo ćete vidjeti koliko je pretplata aktivirano i koliko još traju.

 

Ako trgovini e-Store pristupite putem multimedijskog sustava u automobilu, tamo možete preuzeti usluge kao što je Coyote. Trgovinu e-Store pronaći ćete u odjeljku Izbornik ako otvorite aplikacije i nakon toga odaberete Dostupno u automobilu.

Usluge možete kupovati putem internetske trgovine e-Store, koju ćete pronaći na korisničkom portalu Customer Portal. Ako želite provjeriti koje usluge već imate i koliko dugo vam pretplata na njih još traje, kliknite karticu Kupljeno.

 

Kupci dobivaju 3 godine besplatnog korištenja usluga za Map Care (2 ažuriranja karti godišnje) i e-Usluga (vremenska prognoza, parkiranje, stanje u prometu, cijene goriva). Po isteku tog besplatnog razdoblja, pretplate možete kupovati i produljivati kad želite.

Uslugu odmah možete početi upotrebljavati ako je račun prethodnog vlasnika vozila još uvijek aktivan u multimedijskom sustavu, a račun možete nastaviti upotrebljavati sve dok ne istekne besplatno razdoblje upotrebe. ALI, uvijek preporučujemo kupcima da se odjave i kreiraju vlastiti račun kako bi imali punu kontrolu nad pretplatama. Novi račun možete kreirati na sljedeći način:

1. U aplikaciji MyToyota tako da se najprije registrirate na svom mobilnom uređaju, a zatim prijavite na račun u vozilu.

2.  Putem izbornika Online u multimedijskom sustavu u vozilu, ali najprije morate prihvatiti uvjete upotrebe u roku od 14 dana putem korisničkog portala ili web-mjesta (ova opcija odnosi se samo na multimedijske sustave prije generacije MM21).

3. Putem korisničkog portala Customer Portal, ali tek nakon što kreirate račun putem web-portala i potom se na njega prijavite sa zadanim podacima u multimedijskom sustavu.

Na multimedijskom uređaju u vozilu možete upotrebljavati račun za aplikaciju MyToyota ili račun korisničkog portala Customer Portal. Ako nemate nijedan od tih računa, preporučujemo vam da preuzmete aplikaciju MyToyota i kreirate račun u aplikaciji.

Račun možete kreirati i putem korisničkog portala Customer Portal ili na samom multimedijskom uređaju. Ako ćete to učiniti putem multimedijskog uređaja, i dalje ćete morati prihvatiti uvjete upotrebe u roku od 14 dana na korisničkom portalu Customer Portal (ova opcija vrijedi samo za multimedijske sustava prije generacije MM21)

Uz pomoć značajke Moja odredišta možete se unaprijed pripremiti za putovanje i potražiti upute na mobilnom uređaju te ih zatim poslati u automobil. Napominjemo da u tom slučaju u automobilu moraju postojati navigacijske značajke, morate imati račun MyToyota i vaš automobil mora biti registriran na tom računu. 

 

 Moja odredišta je usluga koja je prema zadanim postavkama dostupna za vozila koja su opremljena ugrađenim sustavom za navigaciju, ali korisnik najprije mora aktivirati usluge Smart Services da bi se mogao koristiti tom značajkom. 

 

Više informacija potražite u našem vodiču.

Bežično ažuriranje karti moguće je na najnovijim verzijama multimedijskog sustava ako je aktivirano u trgovini e-Store za najnovije podržane modele. 

Sustav možete ažurirati i ručno tako da preuzmete ažuriranja iz trgovine My Toyota e-Store, prebacite ih nas USB štapić i potom USB štapić priključite u automobilu.

 

Više informacija potražite u našem vodiču. 

Značajkom ToU možete upravljati putem odjeljka Data Privacy Portal na svom računu?

Obavijest o privatnosti možete pročitati u odjeljku Data Privacy Portal na svom računu.

Connected Services obuhvaća standardne usluge, Standard Services i usluge na daljinu, Remote Services. Usluga Standard Services obuhvaća velik broj različitih digitalnih značajki kako bismo vam osigurali zaštitu, privatnost i udobnost dok ste u pokretu. Omogućuju vam da dobivate informacije o lokaciji svog automobila, razini napunjenosti baterije, a čine to kroz pregled načina vožnje i svih dostupnih podataka o vožnji, putem kontrolnih svjetala upozorenja i ostalih pametnih funkcija. Podijelite lokaciju svog automobila s prijateljima i najmilijima na svojoj mreži. Usluga Remote Service omogućuje vam daljinski pristup vozilu i podešavanje raznih postavki kako bi sve bilo po vašoj mjeri. Optimizirajte svoje iskustvo pri vožnji podešavanjem svih osnovnih značajki koje za to potrebne.