1. Owners
  2. Connected Services
  3. MyT App
  4. MyT česta pitanja
Odaberite

Česta pitanja

Vožnja Toyote nikad nije bila bolja, a s MyT Povezanim uslugama iskustvo je još bolje, jer se uvijek možete osjećati ugodno i sve imati pod kontrolom, kamo god krenuli.

Ne morate zazirati od nove tehnologije. Imamo odgovore na sva pitanja o MyT Povezanim uslugama.

S MyT Povezanim uslugama komunikacija Vašeg automobila s vanjskim svijetom teći će glatko. Možete voziti učinkovitije i inteligentnije. Učinili smo sve jednostavnijim i intuitivnijim, no sigurni smo da ćete imati poneko pitanje. Rado ćemo odgovoriti na sva pitanja. 

MyT Povezane usluge

MyT Povezane usluge sastoje se od aplikacije MyT na Vašem mobilnom uređaju i multimedijskog sustava MyT u Vašem vozilu. Svaki softverski paket sastoji se od posebnog skupa značajki koje vožnju čine sigurnijom i zabavnijom, u vozilu i izvan njega. 

Aplikacija MyT pomaže Vam komunicirati s automobilom gdje god se nalazili. Možete planirati putovanje do odredišta, locirati mjesto parkiranja, pronaći informacije o tome kad biste trebali servisirati automobil, provjeravati podatke o automobilu i primati važne obavijesti o svom vozilu.

Multimedijski sustav MyT omogućuje Vam spajanje pametnog telefona (kompatibilan je s iOS i Android sustavima) s automobilom*. Omiljene aplikacije kao što su Spotify, WhatsApp, Audible, Google Maps i Waze možete koristiti u automobilu i njima upravljati pomoću glasovnih pomoćnika Siri Voice Assist ili OK Google. MyT Multimedia omogućuje Vam i pristup korisnim informacijama, poput prometnih upozorenja u stvarnom vremenu i upozorenja na kamere za mjerenje brzine te Vam omogućuje pretraživanje točaka interesa u navigaciji.  

*za odabrane modele

S MyT računom možete upravljati sustavom multimedije, dobiti uvid u rad automobila i saznati korisne podatke putem aplikacije MyT i korisničkog portala/osobne stranice My Toyota.

Većinu značajki možete koristiti i putem aplikacije MyT i putem korisničkog portala/osobne stranice (web stranica) s istim podacima za prijavu. Razlika je u načinu korištenja ovih dviju platformi. Aplikacija MyT uglavnom služi neprekidnoj povezanosti s automobilom, dok korisnički portal/osobna stranica pruža priliku detaljnijeg izvještavanja, preuzimanja priručnika za vlasnike vozila i omogućavanje drugih multimedijskih značajki (ažuriranje karata, Wi-Fi paket, i dr.)

Aplikacija MyT je povezana s brojem šasije (VIN) automobila i vlasnikom, pa ćete za svoje vozilo samo Vi moći koristiti povezane usluge. Multimedijski sustav MyT možete koristiti i u drugoj Toyoti sve dok je aktiviran i u razdoblju valjanosti.

Mogu. MyT Povezane usluge mogu biti dodane većem broju računa, no istovremeno mogu biti aktivirane samo na jednom računu.

MyT Povezane usluge sastoje se od aplikacije MyT i multimedijskog sustava MyT Multimedia. Svaki od ovih paketa ima zaseban skup značajki i potrebna je pojedinačna aktivacija.

Brz način provjere jesu li aktivirane MyT Povezane usluge u aplikaciji je provjera prikazuju li se podaci o Vašem prethodnom putovanju na početnom zaslonu aplikacije.

Niste li sigurni jeste li aktivirali MyT Povezane usluge u aplikaciji, prvo izaberite ispravan automobili iz Garaže, zatim odaberite Centar za povezane usluge (Connected Services Center). Pod  Dostupno (Available) izaberite Povezane usluge (Connected Services),  pa slijedite tijek radnji kako biste aktivirali Povezane usluge dostupne za odabrani automobil.

Za aktivaciju Toyota Online, spojite svoj pametni telefon s automobilom dijeljenjem veze putem Bluetootha ili Wi-Fi žarišne točke, zatim odaberite opciju Postavljanje (Setup). Zatim izaberite Online, pa Toyota Online te odaberite postojeći račun. Potom unesite svoje MyT podatke.

Unosom podataka počinje trogodišnje razdoblje besplatne usluge. Možete provjeriti datum isteka pretplate na MyT Multimedia putem korisničkog portala My Toyota.

Nemate li postojeći račun, možete ga kreirati izravno iz automobila odabirom opcije Novi račun (New Account).

U vozilima opremljenim uslugom Toyota Smart Connect, jednostavno možete skenirati QR kod generiran na Glavnoj jedinici pomoću aplikacije MyT ili izabrati ručni unos podataka u aplikaciju. Zatim aktivirajte pametne usluge u Centru za povezane usluge u aplikaciji MyT.

Za više informacija pogledajte naše vodiče s uputama. 

Preuzimanja

 Aktivacija Povezanih usluga online navigacije - Vodič

Podaci računa za aplikaciju MyT i korisnički portal/osobnu stranicu MyT su isti. Moguće je mijenjati lozinku za obje platforme.

Za promjenu lozinke možete otvoriti prikaz podataka računa i izabrati opciju Promijeni lozinku (Change password) ili na stranici za prijavu odabrati Zaboravili ste lozinku? (forgot password).

MyT Pametne usluge (MyT Smart Services)

To su vozila opremljena sustavom Toyota Smart Connect, našim najnovijim i najnaprednijim sustavom multimedije i povezivanja. Taj uređaj podržava dodatne značajke povezivosti koje udobnost i kontrolu podižu na još višu razinu (primjerice, zaključavanje/otključavanje vrata, paljenje pokazivača smjera, daljinsko upravljanje klimom, itd.).

MyT Pametne usluge čine aplikacija MyT i multimedijski sustav MyT Multimedia. Svaki od ovih paketa ima posebne značajke koje vožnju čine sigurnijom i olakšavaju pravovremeni dolazak na odredište.  

Aplikacija MyT omogućuje Vam komunikaciju s automobilom gdje god se nalazili. Ovisno o Vašem tipu Smart Connect vozila, možete uživati u jednoj ili više od sljedećih značajki: traženje uličnog i izvanuličnog parkirališnog mjesta, traženje benzinskih postaja, navigacija uz informacije o prometnim događajima u stvarnom vremenu ili upravljanje pomoću glasovnih naredbi.

MyT Pametne usluge trenutno su dostupne samo u novim modelima Yaris i Yaris Cross.

Pametne usluge u aplikaciji MyT aktivne su četiri godine. Toyota će pokriti troškove podataka potrebnih za pružanje Pametnih usluga u četverogodišnjem razdoblju. Aplikacija MyT će nastaviti raditi i kad Pametne usluge prestanu biti aktivne.

Možete jednostavno koristiti aplikaciju MyT i skenirati QR kod na multimedijskoj jedinici u automobilu ili ih aktivirati ručno u aplikaciji.  

Ne. Pametne usluge i Povezane usluge možete aktivirati odvojeno.

MyT aplikacija

Aplikaciju MyT podržavaju:

- iOS uređaji verzije 11.0 ili novije

- Android uređaji verzije 6.0 ili novije, ali ne uređaji marke Huawei (Huawei je lansirao vlastiti operativni sustav HarmonyOS u lipnju 2021.)

MyT Povezane usluge dostupne su u sljedećim Toyota automobilima:
 

•Yaris (od lipnja 2021.)

•Yaris Cross

•C-HR (od listopada 2019.)

•Corolla Hatchback i Touring Sports (od siječnja 2019.)

•Corolla Sedan (od studenoga 2020.)

•RAV4 (od studenoga 2018.)

•Camry (od siječnja 2019.)

•Highlander (od listopada 2020.)

•Mirai (od studenoga 2020.)

•Hilux (od kolovoza 2021. - ovisno o stupnju)

MyT Povezane usluge su uključene u kupoprodajnu cijenu svakog vozila marke Toyota koje je kompatibilno s MyT Povezanim uslugama u razdoblju od 10 godina. Povezane usluge za vozila opremljena sustavom Smart Connect uključene su na razdoblje od četiri godine.

Podaci računa isti su za aplikaciju i korisnički portal/osobnu stranicu MyT. Lozinku je moguće mijenjati na obje platforme.

Da biste promijenili lozinku možete ući u podatke računa i izabrati Promijeni lozinku (Change password) ili na stranicu za prijavu i odabrati Zaboravili ste lozinku? (Forgot password).

Povezane usluge u aplikaciji MyT bit će aktivne deset godina. Toyota pokriva troškove podataka potrebne za pružanje povezanih usluga u desetogodišnjem razdoblju, no aplikacija MyT će raditi i bez povezanih usluga.

Kupite li rabljenu Toyotu koja podržava MyT Povezane usluge, možete ih aktivirati izravno putem aplikacije MyT ako ste u mogućnosti dokazati fizički pristup automobilu (putem točne kilometraže ili skeniranjem QR koda). Molimo kod ovlaštenog trgovca prenesite vlasništvo na svoje ime i uživajte u svim funkcionalnostima aplikacije.

U donjem lijevom uglu stranice za prijavu u aplikaciji ili na dnu izbornika postavki. 

Posjetite iOS App Store ili Google Play Store trgovinu i nađite MyT. Zatim jednostavno i potpuno besplatno preuzmite aplikaciju.

Isti je račun za aplikaciju MyT i korisnički portal/osobnu stranicu. Račun možete otvoriti putem stranice za prijavu na obje platforme. Nakon kreiranja računa primit ćete aktivacijski e-mail koji morate potvrditi da bi Vam bio omogućen pristup računu i dodavanje Vašeg vozila ili više njih.  

U aplikaciji MyT  izaberite svoj automobili iz Garaže, zatim odaberite Centar za povezane usluge (Connected Services Center). Pod  Dostupno (Available) izaberite Povezane usluge (Connected Services),  pa slijedite tijek radnji kako biste aktivirali Povezane usluge dostupne za odabrani automobil.

U slučaju da jedan ili više povezanih automobila iz Garaže još nisu aktivirani, na zaslonu će se pojaviti stranica dobrodošlice za aktivaciju Povezanih usluga svaki put kad se prijavite u aplikaciji. Prekočite li ovaj korak i dalje možete odraditi aktivaciju kasnije slijedeći prethodno opisane korake.

Maloprodavatelj mora potvrditi Vaš identitet kako bismo bili sigurni da neovlaštene osobe nemaju mogućnost pristupa osobnim podacima Toyotinih kupaca. 

Zamoljeni ste posjetiti maloprodajni centar, jer je Toyoti zaštita osobnih podataka kupaca jedan od prioriteta.

Da biste dovršili aktivaciju trebat ćete dvije vožnje s brzinom većom od 10 km/h. Tada će se aktivirati MyT App Povezane usluge i postati vidljive u aplikaciji.

Možete im pristupiti bilo kad. Podaci se iz automobila šalju u aplikaciju kad ugasite motor. Nakon gašenja motora moći ćete vidjeti podatke o prethodnoj vožnji. Potreban je podatkovni promet za slanje podataka, pa je moguće da neće raditi u podzemnim prostorima.

Posjetite kontrolnu ploču Usluge (Services) i izaberite Poduka o hibridu (Hybrid Driving Coach) za hibride ili Analitika vožnje (Driving Analytics) za nehibride. Izaberite Sva putovanja (All Trips) i vidjet ćete prethodne vožnje, a zatim kliknite na određeno putovanje kako bite pristupili analitici. Detalje prethodnih putovanja možete vidjeti i na početnoj stranici na kontrolnoj ploči (Home).

Ne, jer za korištenje značajke Pošalji u automobil mora raditi navigacijski sustav.

Odabirom Anonimnog načina, onemogućujete GPS i ne možemo locirati Vaš automobil. Anonimni način je dostupan u aplikaciji MyT pod Postavke automobila (Car Settings). Iz odjeljka o automobilu kliznite desno i zatim izaberite Postavke automobila. Zatim uključite ili isključite Anonimni način rada (Privacy Mode).

Ako je Vaše vozilo opremljeno sustavom Smart Connect, u aplikaciji ćete samo moći vidjeti da ste u Anonimnom načinu rada. Uključivanje i isključivanje je moguće putem multimedijskog sustava vozila.

Uklonite automobil iz svog MyT računa. Nemojte izbrisati račun, jer mu možete dodati svaku buduću Toyotu koje ćete biti vlasnik. Nemojte zaboraviti obavijestiti novog vlasnika da je vozilo opremljeno MyT App Povezanim uslugama.

Želite li privremeno prekinuti koristiti MyT Povezane usluge, možete uključiti Anonimni način i onemogućiti GPS. Iz odjeljka Automobil (Car) kliznite desno, izaberite Postavke automobila i uključite Anonimni način. 

Želite li trajno prekinuti korištenje MyT Povezanih usluga, u aplikaciji MyT  izaberite svoj automobili iz Garaže, zatim odaberite Centar za povezane usluge (Connected Services Center), pa Aktivan (Active)  i Povezane usluge (Connected Services),  pa slijedite tijek radnji kako biste deaktivirali usluge.

Za više informacija molimo pogledajte naš Vodič s uputama.

Preuzimanja

Izbrišete li broj šasije (VIN) iz računa, MyT Povezane usluge će prestati raditi.

Da, u pojedinim modelima.

U odjeljku Automobil (Car) možete vidjeti trenutnu razinu goriva u spremniku kao % ukupne zapremine spremnika i status vrata, prozora, prtljažnika, svjetala i pametnog ključa.  

Ukoliko je automobil otključan, ikona zaključavanja će biti prikazana kao otključana i označena crvenom točkicom. 

Odabirom ikone zaključavanja otvorit ćete prikaz automobila sa statusom vrata/prozora. 

Popis modela u kojima je podržana ova značajka:

•Yaris (od lipnja 2021.)

•Yaris Cross

•Corolla Hatchback i Touring Sports (od kolovoza 2020.)

•Corolla Sedan (od studenoga 2020.)

•RAV4 (od kolovoza 2020.)

•Camry (od veljače 2021.)

•Highlander (od listopada 2020.)

•Mirai (od studenoga 2020.)

•Hilux (od kolovoza 2021. - ovisno o stupnju)

MyT multimedia

MyT Multimedia (na multimedijskom uređaju vozila: Toyota Online Services) uključuje nekoliko online usluga navigacije s informacijama u stvarnom vremenu, primjerice prometnim informacijama i upozorenjima na kamere za mjerenje brzine.

Za te je značajke potrebna internetska veza. Nemate li povezani uređaj, morat ćete se spojiti putem telefona - Wi-Fi ili Bluetooth povezivanjem s bilo kojim Wi-Fi uređajem/mrežom u automobilu.

Svaka nova Toyota uključuje i besplatno trogodišnje ažuriranje karata (Map Care pretplata) u navigacijskom sustavu te druge usluge, kao što su: 

• Prometne informacije u stvarnom vremenu

• Coyote (gdje je dostupno) ili Cyclops sustav upozorenja na kamere za mjerenje brzine

• Google Street View (gdje je dostupno)

• Točke interesa

• Benzinske crpke

• Parkiranje

• Vremenske prilike
 

Za više informacija pogledajte naše Vodiče s uputama.

Preuzimanja

Ugrađeni navigacijski sustavi primaju podatke putem GPS satelitskog signala. MyT Multimedia treba vezu s Internetom za pristup podacima koji su nužni za Prometne informacije u stvarnom vremenu, Coyote (gdje je dostupno), Google Streetview (gdje je dostupno), Vrijeme, Gorivo, Parking i online Točke interesa.

Većina Toyotinih modela trenutno u prodaji imaju usluge online navigacije, a to su:  

• Prometne informacije u stvarnom vremenu

• Sustav upozorenja na kamere za mjerenje brzine

• Google Street View (gdje je dostupno)

• Točke interesa

• Benzinske crpke (s cijenama goriva)

• Parkiranje

• Vremenske prilike

(Dostupnost ovih usluga ovisi o modelu i stupnju. Molimo provjerite u maloprodajnom centru koje su usluge dostupne u Vašem vozilu.)

Prve tri godine (ovo razdoblje se može razlikovati ovisno o državi) korištenja usluga online navigacije sustava MyT Multimedia su besplatne. Nakon toga možete se pretplatiti. Naš Map Care paket uključuje sva ažuriranja karata i povezane online usluge, a servisni paket uključuje značajke online usluga. Pretplatu možete kupiti u našoj e-Trgovini (e-Store). U e-Trgovini provjerite najnovije cijene.

Primit ćete obavijest putem zaslona multimedijskog sustava u automobilu 30 dana prije isteka besplatnog trogodišnjeg razdoblja. 

U e-Trgovini možete obnoviti Map Care paket na jednu ili tri godine. Prilikom obnove Paketa usluga možete birati jednogodišnje, dvogodišnje ili trogodišnje razdoblje. Posjetite e-Trgovinu i saznajte najnovije cijene.  

e-Trgovini možete pristupiti putem multimedijskog sustava u automobilu ili korisničkog portala/osobne stranice My Toyota.

U e-Trgovini kojoj možete pristupiti putem korisničkog portala/osobne stranice My Toyota, možete kupovati usluge u sustavu MyT Multimedia. Možete i provjeravati statuse postojećih pretplata u opciji Kupljeno (Purchased). Ovdje možete vidjeti koje su pretplate aktivne i preostalo razdoblje korištenja. 

Pristupite li aplikaciji e-Trgovina putem multimedijskog sustava automobila, možete preuzimati usluge poput aplikacije Coyote. e-Trgovinu ćete naći otvorite li Izbornik, zatim Aplikacije i odaberete li U automobilu (In Car). 

Usluge možete kupovati putem mrežne platforme e-Trgovina koju ćete naći na korisničkom portalu/osobnoj stranici My Toyota. Da biste saznali koje su Vam usluge već dostupne i koliko dugo, odaberite Kupljeno (Purchased).

Kupcima je omogućeno trogodišnje besplatno korištenje usluga Map Care (dva ažuriranja karata godišnje) i e-Usluga (Vrijeme, Parking, Promet, Cijene goriva). Po isteku besplatnog razdoblja po potrebi možete kupiti/obnoviti pretplatu.

Možete ih odmah koristiti, no uvijek savjetujemo otvaranje vlastitog računa kako biste imali potpunu kontrolu pretplata. To možete učiniti putem:

• aplikacije MyT na mobilnom uređaju - prvo se registrirajte, a zatim prijavite sa svojim automobilom

• izbornika Online u multimedijskom sustavu automobila - morat ćete prihvatiti Opće uvjete na korisničkom portalu/osobnoj stranici u roku od 14 dana.

• korisničkog portala/osobne stranice MyT - nakon kreiranja računa putem web portala možete se prijaviti u multimediju unosom korisničkih podataka.

Ukoliko je u multimedijskoj jedinici još uvijek aktivan račun prethodnog korisnika možete ga nastaviti koristiti tijekom besplatnog razdoblja pretplate. 

Na multimedijskom uređaju automobila možete koristiti svoj račun za aplikaciju MyT i korisnički portal/osobnu stranicu My Toyota. Nemate li svoj račun, predlažemo preuzimanje aplikacije MyT i njegovu izradu.

Račun možete kreirati i putem korisničkog portala/osobne stranice ili na samom multimedijskom uređaju. Kod druge opcije, svejedno ćete morati prihvatiti Opće uvjete na korisničkom portalu/osobnoj stranici u roku od 14 dana.

Možete, jer većina naših modela koji su postali dostupni nakon 2019. nudi mogućnost integracije pametnih telefona (Apple CarPlay i Android Auto). Imate li mrežnu vezu sa svojim pametnim telefonom, jednostavno uključite uređaj u USB ulaz. Aplikacije će biti dostupne putem izbornika Android Auto/Apple Car Play na infotainment zaslonu.

Poveznica s vozilima koja podržavaju Apple CarPlay:

https://www.apple.com/ios/carplay/available-models/

• Ukoliko na Android uređaju imate verziju stariju od Androida 10, prvo ćete morati instalirati aplikaciju Android Auto.

• Wireless Android Auto je podržana od verzije Android 11

Za planiranje rute putovanja možete koristiti funkciju Pošalji u automobil (Share to Car) u aplikaciji MyT. Da biste mogli koristiti tu funkciju, prvo morate povezati svoj automobil i MyT račun.

Kad ste to napravili, pod Usluge (Services) u aplikaciji MyT izaberite Pošalji u automobil, izaberite odredište (where to) i unesite adresu. Pomoću gumba plus (+) možete kreirati putovanje s do devet stanica uz krajnje odredište. Zatim odaberite slanje u automobil (send to car).

Kad sjednete u automobil provjerite jeste li spojeni na wi-fi (najlakše je putem Bluetootha i pametnog telefona). Jednom kad imate internetsku vezu jednostavno preuzmite putovanje.

Vaše unaprijed isplanirano putovanje bit će dostupno u opciji Omiljeno/Omiljena odredišta u multimedijskoj jedinici.  

Za više informacija pogledajte naše Vodiče s uputama.

Preuzimanja

Trogodišnje razdoblje počinje unosom MyT korisničkih podataka u infotainment jedinicu.

Trideset dana prije isteka besplatnog trogodišnjeg razdoblja primat ćete tjedne obavijesti putem zaslona multimedijskog sustava automobila. Petnaest dana prije isteka besplatnog trogodišnjeg razdoblja istu ćete obavijest primati svakodnevno. Po isteku trogodišnjeg razdoblja poruka će se prikazati pri svakom pokušaju korištenja aplikacije.