Toyota Prius Plug-in

je pravi „zeleni stroj”

Toyota Prius Plug-in Hibrid zasjao je na zadnjem usporednom testu ADAC EcoTest: jedini od pet plug-in modela na ispitivanju koji je osvojio pet zvjezdica.

  • Jedini hibridni plug-in model koji je osvojio svih 5 zvjezdica za zaštitu okoliša na ispitivanju ADAC EcoTest u Njemačkoj
  • Usporedno ispitivanje s pet plug-in automobila
  • Toyota je danas spremna za mobilnost u budućnosti
/

Toyota Prius Plug-in Hibrid zasjao je na zadnjem usporednom testu ADAC EcoTest: jedini od pet plug-in modela na ispitivanju koji je osvojio pet zvjezdica. U pogledu potrošnje, kao i u pogledu emisije CO2 (kombinirana potrošnja 1,0 l/100km + 7,2 kWh/100km uz 22 g/km CO2 ili 3,4 l/100km uz 79g/km CO2 uz praznu pogonsku bateriju) Prius Plug-in je nadmašio suparnike velikom razlikom. Dojmljiva je i razlika u odnosu na najbliže suparnike: 2 zvjezdice za zaštitu okoliša i 30 bodova (13 za gorivo i 17 za emisiju CO2), ilustracija su razlike.

Ishod u Autoclubu je jasan: “U pogledu zaštite okoliša, možemo zaključiti da je jedino Toyota Prius Plug-in stvarni zeleni stroj”. Posebno dorađeni hibrid četvrte generacije je odgovoran za stvarno nisku potrošnju električne energije i goriva: elektromotori od 68 kW u kombinaciji s benzinskim motorom od 1,8 litara, koji radi na Atkinsonovom procesu, spuštaju potrošnju na izuzetno nisku razinu. Ishod je 47 bodova od mogućih 50 u potrošnji goriva i maksimalni broj bodova za CO2.

/

Toyota Prius Plug-in Hibrid, ali i Mirai s gorivnim člancima (kombinirana potrošnja vodika je 0,76 kg/100 km, kombinirana potrošnja električne energije je 0 kWh/100 km, a kombinirana emisija CO2 je 0 g/km) zajedno s drugim hibridnim modelima koji su sada, u Europi, dostupni u osam paleta modela, dominirali su na ispitivanju ADAC EcoTestu. Hibridna paleta već se danas u Njemačkoj približava ciljevima emisije CO2 za 2021. koji iznose 95 g/km - Prius Plug-in i njegova braća čine to mogućim.

Toyotini hibridni modeli značajno pridonose Toyotinom programu Environmental Challenge 2050, za koji je ovaj japanski proizvođač automobila postavio ambiciozne ciljeve održivosti u gotovo svim područjima poslovanja. Ključan element u tome je: smanjiti emisiju CO2 vozila za 90 posto u odnosu na 2010.

/

Saznajte više o Toyoti

Prius koji je uzdrmao svijet Prius koji je uzdrmao svijet Kako je Toyota razvila prvi hibridni automobil u svijetu. Novi Prius - ponovno rođenje pionira Novi Prius - ponovno rođenje pionira Na predstojećem IAA sajmu automobila u Frankfurtu novi Prius imat će svoje premijerno prikazivanje javnosti. Priča o Priusu Priča o Priusu Otkrijte priču o Priusu, prvom hibridu dostupnom za prodaju na širokom tržištu.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.