Toyota Prius Plug-in

je pravi „zeleni stroj”

Toyota Prius Plug-in Hibrid zasjao je na zadnjem usporednom testu ADAC EcoTest: jedini od pet plug-in modela na ispitivanju koji je osvojio pet zvjezdica.

  • Jedini hibridni plug-in model koji je osvojio svih 5 zvjezdica za zaštitu okoliša na ispitivanju ADAC EcoTest u Njemačkoj
  • Usporedno ispitivanje s pet plug-in automobila
  • Toyota je danas spremna za mobilnost u budućnosti
/

Toyota Prius Plug-in Hibrid zasjao je na zadnjem usporednom testu ADAC EcoTest: jedini od pet plug-in modela na ispitivanju koji je osvojio pet zvjezdica. U pogledu potrošnje, kao i u pogledu emisije CO2 (kombinirana potrošnja 1,0 l/100km + 7,2 kWh/100km uz 22 g/km CO2 ili 3,4 l/100km uz 79g/km CO2 uz praznu pogonsku bateriju) Prius Plug-in je nadmašio suparnike velikom razlikom. Dojmljiva je i razlika u odnosu na najbliže suparnike: 2 zvjezdice za zaštitu okoliša i 30 bodova (13 za gorivo i 17 za emisiju CO2), ilustracija su razlike.

Ishod u Autoclubu je jasan: “U pogledu zaštite okoliša, možemo zaključiti da je jedino Toyota Prius Plug-in stvarni zeleni stroj”. Posebno dorađeni hibrid četvrte generacije je odgovoran za stvarno nisku potrošnju električne energije i goriva: elektromotori od 68 kW u kombinaciji s benzinskim motorom od 1,8 litara, koji radi na Atkinsonovom procesu, spuštaju potrošnju na izuzetno nisku razinu. Ishod je 47 bodova od mogućih 50 u potrošnji goriva i maksimalni broj bodova za CO2.

/

Toyota Prius Plug-in Hibrid, ali i Mirai s gorivnim člancima (kombinirana potrošnja vodika je 0,76 kg/100 km, kombinirana potrošnja električne energije je 0 kWh/100 km, a kombinirana emisija CO2 je 0 g/km) zajedno s drugim hibridnim modelima koji su sada, u Europi, dostupni u osam paleta modela, dominirali su na ispitivanju ADAC EcoTestu. Hibridna paleta već se danas u Njemačkoj približava ciljevima emisije CO2 za 2021. koji iznose 95 g/km - Prius Plug-in i njegova braća čine to mogućim.

Toyotini hibridni modeli značajno pridonose Toyotinom programu Environmental Challenge 2050, za koji je ovaj japanski proizvođač automobila postavio ambiciozne ciljeve održivosti u gotovo svim područjima poslovanja. Ključan element u tome je: smanjiti emisiju CO2 vozila za 90 posto u odnosu na 2010.

/

Saznajte više o Toyoti

Prius koji je uzdrmao svijet Prius koji je uzdrmao svijet Kako je Toyota razvila prvi hibridni automobil u svijetu. Novi Prius - ponovno rođenje pionira Novi Prius - ponovno rođenje pionira Na predstojećem IAA sajmu automobila u Frankfurtu novi Prius imat će svoje premijerno prikazivanje javnosti. Priča o Priusu Priča o Priusu Otkrijte priču o Priusu, prvom hibridu dostupnom za prodaju na širokom tržištu.