Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweek

• TOYOTA GAZOO Racing dolazi s impresivnom paletom automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek
• Zvijezda Britanskog prvenstva (British Touring Car Championship) Tom Ingram će se natjecati u svojoj pobjedničkoj Toyoti Corolli
• Prvo pojavljivanje novog GR Yarisa u UK, snažnog bolida razvijenog izravno iz iskustva TOYOTA GAZOO Racinga u Svjetskom prvenstvu u reliju

TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio dolazak više automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek, koji će se održati za vikend 16.-18. listopada na Goodwood Race Circuit u zapadnom Sussexu.

Među vozačima će biti i zvijezda Britanskog prvenstva turing automobila, Tom Ingram u UK Corolli iz Speedworks Motorsporta/TOYOTA GAZOO Racinga. Ingram ima vrlo dobru sezonu, osvojivši do sada dvije utrke i nalazi se na četvrtom mjestu u poretku vozača. Natjecat će se i pokušati postaviti najbrži krug Goodwooda.

/

TOYOTA GAZOO Racing koristi ovu priliku kako bi po prvi put predstavila novi GR Yaris javnosti u UK. Nastao iz Toyotinog iskustva u Svjetskom prvenstvu u reliju, ovaj čistokrvni trkaći automobil je bio izvrgnut ekstremnim testiranjima prije nego je dobio konačno odobrenje od strane '' Moriza'' majstorskog vozača Toyota Gazoo Racing teama – poznatijeg pod svojim pravim imenom Akio Toyoda odn Predsjednik Toyote.

Ovaj novi automobil – drugi globalni GR model nakon predstavljanja GR Supre – definira način na koji TOYOTA GAZOO Racing koristi svoje natjecateljsko iskustvo, znanje i tehnologiju kao pomoć Toyoti u stvaranju sve boljih cestovnih automobila i privlačenja strastvenih navijača širom svijeta.

/

GAZOO Racing pruža snažnu podršku Festivalu brzine u Goodwoodu, pojavivši se prvo sa superautomobilom Lexus LFA 2009. godine, iste godine kada je ovaj automobil sudjelovao na 24 sata Nürburgringa. Redovni je sudionik od 2012. i predstavljanja modela GT86 coupe. Otada uživa u predstavljanju novih modela navijačima, uključujući GR Supru i, ove godine GR Yaris.

Koristi ovaj događaj i za predstavljanje svojih uspjeha u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti i Svjetskom prvenstvu u reliju. Kao što je već ranije najavljeno, Elfyn Evans, vozač TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teama, će voziti GR Yaris na reli brzinskom ispitu posebno konstruiranom za ovaj Speedweek.

/

Goodwood Speedweek se organizira nakon otkazivanja Goodwood Festival of Speed and Revival uslijed pandemije covida. Bit će to kombinacija elemenata s oba događanja u sklopu vikenda punog natjecanja u motosportu.

Navijači će moći uživati u tri dana puna akcije koja će se besplatno prenositi putem streaminga, kao i na društvenim mrežama Goodwood Twitter, Facebook i YouTube. Više pojedinosti o Goodwood Speedweeku je dostupno ovdje.

/

Saznajte više o Toyoti

Pobjeda na Croatia Rally Pobjeda na Croatia Rally TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je ponovno ostvarila dvostruku pobjedu u uzbudljivom kraju prvog Relija Croatia ikada održanog, koji je dio FIS Svjetskog Reli prvenstva. Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Toyota je započela razvoj električnih vozila s vodikovim gorivnim člancima 1992. godine, uspješnim predstavljanjem limuzine Mirai na svjetskim tržištima 2014. godine.  Toyoti nagrada SAFETYBEST  za najsigurniji element koji donosi Novi Yaris Toyoti nagrada SAFETYBEST za najsigurniji element koji donosi Novi Yaris AUTOBEST je Toyoti dodijelio nagradu SAFETYBEST 2020 kao rezultat razvoja i ugradnje središnjih zračnih jastuka u novi Yaris, po prvi put u automobil B segmenta u Europi. Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u Španjolskoj, legende motosporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku testirati i prototip nove Toyota Hilux 2020.