Toyota podržala sadnju japanskog vrta u Zagrebu

U sklopu manifestacije Tjedan Japana, predstavnici TOYOTE, Hrvatsko japanskog kulturnog i gospodarskog društva te tvrtke JTI Zagreb, u društvu Veleposlanice Japana gđe.Kaji i gradonačelnika Zagreba g.Bandića, posadili su 10 stabla japanskog javora i japanske trešnje te tako nastavili projekt uređenja prvog Japanskog vrta u Zagrebu.

Na jezeru Bundek u Zagrebu, danas su dosađene sadnice stabala kao dio Japanskog vrta. Nastavak je to inicijative koju je 2012.godine započelo Hrvatsko- japansko kulturno i gospodarsko društvo, sa partnerom JTI Zagreb. 2014. godine pridružila se i Toyota, globalni lider u proizvodnji automobila hibridne tehnologije. Za obilježavanje nastavka suradnje 2020.godine Toyota je ustupila sadnice 5 japanskih javora, a JTI Zagreb 5 novih trešanja. Japanski vrt tako od danas broji gotovo 60 stabala japanskih sorti trešnje i javora koje će svojim cvatom i mirisom uljepšavati šetnju brojnim građanima Zagreba i turistima koji rado posjećuju park Bundek.

/
Direktor Toyota Croatia d.o.o, g.Krešimir Bago prilikom današnjeg događaja je istaknuo:

''Za Toyotu današnje sadnja 5 stabala japanskog javora simbolizira 5 olimpijskih krugova. Poznato je da je Toyota globalni partner za mobilnost Olimpijskih i Paraolimpijskih igara i ovom gestom želimo odati priznanje svim sportašima i timovima koji su na putu za Tokyo 2020. No sadnja stabala i zazelenjavanje okoliša sa Toyotom ima i puno dublju poveznicu. Najveći smo proizvođač hibridnih vozila, a zna se da ona omogućuju mobilnost koja je u skladu sa okolišem.

Zahvalni smo na prilici da sa partnerima u projektu možemo doprinjeti uređenju parka koji mnogo znači našim sugrađanima. Drago nam je što će prilikom šetnje Bundekom mnogi od nas uživati u ljepoti cvata i mirisu Japanske trešnje i javora.''

/

Njena ekselencija gospođa Misako Kaji, veleposlanica Japana u Hrvatskoj, izjavila je kako je ponosna što su upravo japanske tvrtke inicirale i omogućile projekt uređenja japanskog vrta. ''U Japanu, trešnja je simbol proljeća, a javor simbol jeseni, tako da smo uvjereni da će posjetitelji parka u ljepotama stabala uživati čitave godine. ''

/

Saznajte više o Toyoti

ICHIBAN 2020.: Nagrađeni najbolji Toyota partneri u pružanju izvrsnosti i zadovoljstvu stranaka ICHIBAN 2020.: Nagrađeni najbolji Toyota partneri u pružanju izvrsnosti i zadovoljstvu stranaka 45 pobjednika, Toyota partnera iz cijele Europe povezali su se digitalno u proslavi svojih postignuća Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u Španjolskoj, legende motosporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku testirati i prototip nove Toyota Hilux 2020. Kristijan Vincetić, plivački šampion, Hrvatski paraolimpijac Kristijan Vincetić, plivački šampion, Hrvatski paraolimpijac Kristijan Vincetić, Zagrepčanin, rođen prije 29 godina u Osijeku, provodi bezbroj sati u bazenu ili teretani, trenirajući uglavnom zbog sebe i načina života u koji ga je plivanje usmjerilo. Clevershuttle prešao 5.000.000 kilometara  s najkorištenijom flotom  Toyote Mirai na svijetu Clevershuttle prešao 5.000.000 kilometara s najkorištenijom flotom Toyote Mirai na svijetu Njemački pružatelj usluge zajedničke vožnje CleverShuttle je prešao preko pet milijuna kilometara sa svojom flotom Toyote Mirai, bez stvaranja bilo kakve emisije u okoliš.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.