Toyota Yaris je ‘Hrvatski automobil 2021. godine’

Ekspertna skupina PROMETNI STRUČNJACI, sastavljena od istaknutih pojedinaca u području cestovnog prometa proglasila je Hrvatski automobil 2021. godine i najbolje pojedinaca u sustavu cestovnog prometa. Hrvatski automobil 2021. godine je Toyota Yaris, koja dobiva i nagradu Zlatni kotač.

''Nova Toyota Yaris donosi bitne iskorake u funkcionalnosti, učinkovitosti i sigurnosti u B-segmentu (gradskoj klasi automobila), proizvod je tvrtke s dugogodišnjim ugledom najveće kvalitete i pouzdanosti, a uspješan dizajn djelo je Hrvata Marija Majdandžića. Od svih ovogodišnjih noviteta, Toyota Yaris nudi najviše po kriterijima prilagođenim mogućnostima hrvatskih kupaca ''. istakao je Željko Marušić, koordinator ekspertne skupine Prometni stručnjaci.

toyota yaris award
Glavnu nagradu, Zlatni kotač 2021. primio je g.Krešimir Bago, direktor Toyota Croatia d.o.o.

Osim upravo primljenog Zlatnog kotača za auto godine 2021, Toyota Yaris je proglašena najboljim gradskim automobilom za 2021.godinu od strane medija i publike TV Automagazina, a činjenica da je Toyota Yaris u konkurenciji za prestižnu nagradu ''Car of the year'' potvrđuje da se radi o izvrsnom automobilu.

Javnost je prepoznala Toyota Yaris kao jedan od najvažnijih noviteta na hrvatskom tržištu, a tome svakako doprinosi činjenica da je za njegov atraktivan izgled najzaslužniji upravo Hrvat, g. Mario Majdandžić iz Toyotina europskog studija ED2. Mario Majdandžić zaslužan za jedinstveni koncept novog Yarisa, a inspiraciju je pronašao promatrajući čvrstu formu dizajna skulpture bika, koja odaje neiscrpnu snagu u svakom svom pokretu.

Najnovija, četvrta generacija Toyote Yaris uživa vodeći položaj na području tehnologije hibridnih vozila. Yaris nove generacije troši manje goriva, ima manju emisiju štetnih plinova te značajno poboljšanu sposobnost vožnje samo na električni pogon, i to većom brzinom te na veće udaljenosti.

Zahvaljujući naprednom sustavu sigurnosti Toyota Safety Sense koji je u Yarisu dio standardne opreme, ovo je najsigurniji gradski automobil na svijetu, osim toga Yaris je prva Toyota opremljena središnjim zračnim jastucima koji sprečavaju međusobni sudar vozača i suvozača prilikom bočnog sudara.

Uz veliko priznanje za automobil godine - Toyotu Yaris, ekspertna skupina na čelu sa dr. Željkom Marušić dodijelila je posebno priznanje za PR godine. ''Zlatna plaketa za odnose s javnošću 2020'' pripala je gđi. Ivani Bučanac Jeleković, Voditeljici odnosa s javnošću tvrtke Toyota Croatia d.o.o. Ovo je priznanje od posebnog značaja jer je uručeno u godini u kojoj Ivana Bučanac Jeleković obilježava 20 godina rada u Toyota Croatia d.o.o.

/
toyota yaris award
Nagrada za PR godine
Zlatnu plaketu za odnose s javnošću za 2020.godinu preuzela je Ivana Bučanac Jeleković

Saznajte više o Toyoti

Potpuno nova Toyota Yaris Potpuno nova Toyota Yaris Stigla u Hrvatske Toyota salone  Toyoti nagrada SAFETYBEST  za najsigurniji element koji donosi Novi Yaris Toyoti nagrada SAFETYBEST za najsigurniji element koji donosi Novi Yaris AUTOBEST je Toyoti dodijelio nagradu SAFETYBEST 2020 kao rezultat razvoja i ugradnje središnjih zračnih jastuka u novi Yaris, po prvi put u automobil B segmenta u Europi. Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweek Toyota Gazoo Racing na Goodwood Speedweek TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio dolazak više automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek, koji će se održati za vikend 16.-18. listopada na Goodwood Race Circuit u zapadnom Sussexu. Započeta je proizvodnja modela GR Yaris Započeta je proizvodnja modela GR Yaris Dana 26. kolovoza 2020. prvi je primjerak modela GR Yaris iz serijske proizvodnje sišao s proizvodne trake u tvornici Motomachi u mjestu Toyota City u Japanu. Ta potpuno nova tvornica posebno je osmišljena i dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe proizvodnje novog modela GR Yaris.