Toyota Yaris Wrc U Novom Ruhu,
Spremna Na Borbu Za Nove Titule U 2021.

TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je predstavio novi izgled Toyote Yaris WRC tijekom priprema za nizanje novih uspjeha ovog automobila u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju tijekom sezone 2021.

Novi izgled je vrlo sličan onom kojim se odlikuje novi GR010 HYBRID za FIA Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti – uz oblik i izgled slova GR koji ukazuju na snažnu vezu između Toyotinih natjecateljskih i cestovnih automobila kao što je GR Yaris, koji je razvijen uz korištenje znanja koje je ekipa prikupila kroz WRC.

Ispod ovog novog izgleda, ekipa će nastaviti s dokazanim paketom Toyote Yaris WRC petu uzastopnu sezonu – zadnju prije uvođenja novih tehničkih propisa u prvenstvo 2022. godine. Do sada je ovaj automobil ostvario 17 pobjeda u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC) (pobijedivši u više od trećine utrka u kojima je sudjelovao) odnosno 322 pobjede u brzinskim ispitima. Nakon naslova u poretku konstruktora 2018., osvojio je dva uzastopna naslova u poretku vozača i suvozača 2019. i 2020. Za 2021. cilj je osigurati oba naslova.

Ekipa nastavlja raditi na poboljšanju Yarisa WRC, uz dodatne razvojne elemente koji će biti predstavljeni tijekom 2021. Ovaj automobil je sada opremljen i gumama Pirelli jer je ovaj talijanski proizvođač postao jedini dobavljač za vršnu kategoriju u WRC-u od ove sezone.

Ekipa prenosi odlične rezultate u 2021., prije svega vozačke postave, jer sve tri posade ostaju na okupu, drugu sezonu zaredom. Nakon osvajanja svojeg sedmog svjetskog naslova 2020., Sébastien Ogier i Julien Ingrassia vraćaju se uz Elfyna Evansa i Scotta Martina, koji su završili kao drugi u svojoj najboljoj sezoni do sada. Kalle Rovanperä i Jonne Halttunen će pokušati napraviti daljnji korak naprijed nakon obećavajuće prve sezone u kojoj su završili peti u prvenstvu.

Sezona bi trebala započeti legendarnim otvaranjem na Reliju Monte Carlo od 21. do 24. siječnja.

Saznajte više o Toyoti

Pobjeda na Croatia Rally Pobjeda na Croatia Rally TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team je ponovno ostvarila dvostruku pobjedu u uzbudljivom kraju prvog Relija Croatia ikada održanog, koji je dio FIS Svjetskog Reli prvenstva. Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Predstavljamo potpuno novi Toyota Mirai Toyota je započela razvoj električnih vozila s vodikovim gorivnim člancima 1992. godine, uspješnim predstavljanjem limuzine Mirai na svjetskim tržištima 2014. godine.  Toyoti nagrada SAFETYBEST  za najsigurniji element koji donosi Novi Yaris Toyoti nagrada SAFETYBEST za najsigurniji element koji donosi Novi Yaris AUTOBEST je Toyoti dodijelio nagradu SAFETYBEST 2020 kao rezultat razvoja i ugradnje središnjih zračnih jastuka u novi Yaris, po prvi put u automobil B segmenta u Europi. Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020. Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u Španjolskoj, legende motosporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku testirati i prototip nove Toyota Hilux 2020.