Toyotino električno vozilo pogonjeno vodikovim gorivnim člancima

Ne ostavljajte za sobom ništa osim vode

Naša pionirska električna vozila s vodikovim gorivnim člancima se lako pune, nude preko 500 km dosega vožnje, a ne ispuštaju ništa osim vode i imaju potencijal izvršiti revoluciju načina na koji vozimo. Nakon što smo poveli svijet stvaranjem prvog serijskog automobila s pogonom na vodik, 2014. godine, predvodimo tehnologiju gorivnih članaka s nultom emisijom u nove visine drugom generacijom modela Mirai, koji je vizija čiste mobilnosti na cesti već danas.

Sljedeći korak u vožnji s nultom emisijom

Umjesto pogona električnom energijom pohranjenom u bateriji, električna vozila s vodikovim gorivnim člancima proizvode vlastitu električnu energiju kemijskom reakcijom između vodika i kisika u paketu gorivnih članaka. Punjenje spremnika vodika iz pumpe traje manje od pet minuta, a u vožnji ćete uživati u vožnji bez emisije koja je sigurna, praktična i pruža užitak kao i konvencionalno vozilo.

/
Čista, sigurna energija

Vodik je čist, siguran i posvuda oko nas. Toliko je čest da sačinjava do 70% tvari u svemiru. Zahvaljujući tome, vodik je moguće lokalno crpiti i ako ga se proizvodi obnovljivom energijom, to se može raditi potpuno bez ugljika.

Pokrenuta je paneuropska inicijativa za stvaranje mreže punionica vodika, pri čemu je već otvoreno približno 200 punionica, a svake godine se otvaraju nove. Nalijevanje goriva je sigurno, jednostavno i vrlo nalik onome kod konvencionalnih automobila, od pumpe i pištolja, do tipkovnice i zaslona s podacima.

/
Društvo vodika
/

Električna vozila s vodikovim gorivnim člancima, kao Mirai, su samo početak dobivanja energije iz vodika. Kao vrijedna alternativa fosilnim gorivima, vodik ne samo da ima potencijal smanjiti globalnu emisiju u javnom i teretnom prijevozu, već nas pokreće prema društvu koje je u potpunosti utemeljeno na vodiku.

Od viličara, preko teških kamiona, do Caetanobusa i broda Energy Observer, Toyotina tehnologija gorivnih članaka već čini razliku na kopnu i na moru. A, od sljedeće godine će napajati energijom cijelu jednu zajednicu. Toyotin Woven City, prototip grada u podnožju planine Fuji, će nuditi potpuno povezani ekosustav koji će se napajati energijom isključivo iz vodikovih gorivnih članaka.

Saznajte više od Toyotinim električnim vozilima

Toyota Beyond Zero Toyota Beyond Zero Dan planeta Zemlje prava je prilika da se podsjetimo da je Toyotino putovanje ka nultoj emisiji započelo prije više od 20 godina lansiranjem Priusa, prvog hibridnog električnog automobila na svijetu. Revolucionarna usluga za bezbrižnost vlasnika Toyota vozila Revolucionarna usluga za bezbrižnost vlasnika Toyota vozila Toyota Relax nudi do 10 godina jamstva na sva vozila Upozorenje o lažnoj nagradnoj igri Upozorenje o lažnoj nagradnoj igri Ovim putem obavještavamo građane na lažno predstavljanje i poziv na sudjelovanje u lažnoj nagradnoj igri Toyota Osvojite besplatne poklone putem WhatsApp poruka. Toyota predstavlja Yaris Cross Adventure i Premiere edition Toyota predstavlja Yaris Cross Adventure i Premiere edition Potpuno nova Toyota Yaris Cross pokazuje svoje izvorne SUV kvalitete u izvedbi Adventure koja je sada predstavljena po prvi put.