Mi u Toyoti, stalno tražimo načine smanjenja našeg utjecaja na okoliš. U ovom dijelu Bolja Zemlja, možete otkriti što smo napravili, što radimo i što planiramo u budućnosti, kako bi osigurali harmoniju između ljudi, proizvoda i ove planete.

Četiri izraza za Bolju Zemlju

Davno smo stavili prioritet na razvoj proizvodnih metoda i vozila koji imaju manji utjecaj na okoliš. Ovaj pristup od 360 stupnjeva, bazira se na onome što se popularno naziva četiri izraza: Smanji, Ponovo iskoristi, Recikliraj i Obnovi. Ove jednostavne riječi pomažu definirati naša konstantna poboljšanja u načinu na koji proizvodimo vozila, kako se naša vozila ponašaju kada ih voze naši kupci, i kako se mogu sigurno i odgovorno zbrinuti kada dosegnu kraj svog radnog vijeka.

Naš fokus na ova četiri izraza pomaže nam u minimiziranju uporabe vrijednih prirodnih resursa i naših emisija ugljika. Također nam pomažu u osmišljavanju budućih vozila koja su još čišća i učinkovitija, uporabom inovativnih materijala i alternativnih izvora energije. Ovaj pristup će nas dovesti do našeg cilja, savršenog ekološkog automobila, koji ima nulti utjecaj na okoliš u svakom stadiju svog radnog vijeka.

/

Smanjiti

Smanjiti znači manje koristiti i manje utjecati na okoliš. To se odnosi na sve što radimo, od projektiranja automobila koji rade manji pritisak na okoliš, do kreiranja proizvodnih procesa koji koriste manje resursa i kreiraju manje zagađenja.

Ponovo iskoristiti

One stvari koje ne možemo smanjiti, pokušavamo ponovo iskoristiti. Tijekom vremena koje automobil provede na cesti, mnogi od njegovih dijelova mogu se obnoviti i ponovo iskoristiti. Jednaki princip se primjenjuje kada se vozilo priprema za zbrinjavanje na otpad. Još uvijek može sadržavati dijelove koji se mogu izvaditi radi obnove i ponovne uporabe. U našim proizvodnim operacijama, pazimo da ponovo iskoristimo umjesto da odbacimo resurse, kao što je voda i bilo kakav višak materijala iz naših proizvodnih procesa.

Reciklirati

Ako stvari možemo reciklirati, ne moramo toliko koristiti nove resurse ili materijale kako bi napravili nove. Mi koristimo reciklirane materijale za proizvodnju novih automobila i tražimo načine recikliranja komponenti iz naših vozila, kao što su dijelovi naših hibridnih pogonskih sustava. Mogućnost recikliranja ugrađena je u sva naša vozila.

Obnoviti

Kako bi se količina otpada zadržala na apsolutnom minimumu, iz naših proizvodnih operacija pokušati ćemo obnoviti što je više moguće. Također radimo sa specijalnim partnerima kako bi kreirali najbolje moguće procese zbrinjavanja naših vozila. Čak i najfiniji dijelovi otpada mogu se obnoviti i iskoristiti, na primjer, kao alternativni izvor energije za industriju.

Više informacija

Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoj neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoj neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka. Novi Toyota Centar u Splitu Novi Toyota Centar u Splitu Svečano otvorenje novog Toyota prodajno servisnog centra ''Auto Čondić'' Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Toyota Corolla i RAV4 2019., su ostvarili najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL Od privlačnih obrisa do zadivljujućeg JBL audio sustava, nova Toyota C-HR Hybrid Neon Lime izgleda dojmljivo, zvuči predivno, a vozi se neodoljivo. Doista je poslastica za sva osjetila.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK