Obnovom do energije

Maksimaliziranje potencijala procesa zbrinjavanja na otpad

Energija iz otpada može igrati važnu ulogu u mješavini energije koju trebamo za pokretanje naših modernih ekonomija. Ali, mi u Toyoti smatramo ovu opciju zadnjom u nizu. Težimo osigurati da se obnovi svaki resurs potreban za naše operacije i proizvode, prije nego se u obzir uzme ova opcija.

Važnost hijerarhije otpada

Prepoznajemo vrijednost sustava hijerarhije otpada kako bi razumjeli relativnu važnost različitih metoda koje koristimo kako bi postigli ekološki odgovorne operacije. To prevenciju – izbjegavanje uporabe energije i prirodnih resursa – stavlja na prvo mjesto, nakon čega slijedi minimizacija, ponovna uporaba, recikliranje i obnova energije do zbrinjavanja otpada kao najmanje željene opcije.

Ako se obavili dobar posao u smanjenju, ponovnoj uporabi i recikliranju materijala i resursa, tada bi trebali imati samo ograničenu potrebu za obnovom ili zbrinjavanjem bilo kakvih ostataka i otpada.

Kako mislite napraviti posao a da ne zaprljate ruke!

Kiichiro Toyoda, osnivač Toyota Motor Corporation

Obnova energije iz ostataka recikliranja automobila zadnja je opcija prije konačnog zbrinjavanja otpada.

Obnova energije iz zbrinjavanja vozila na kraju radnog vijeka.

Nakon što su s automobila uklonjeni bilo kakvi materijali koji zagađuju, te dijelovi koji se mogu ponovo iskoristiti ili reciklirati, školjke se prešaju i režu. Iz izrezane mase izdvajaju se metali i plastika, nakon čega ostaje supstanca koja se naziva ASR – Automotive Shredder Residue.

Iako se ona sastoji od ostataka stakla, gume, plastike i prljavštine, još uvijek se može iskoristiti. Uporabom inovativne tehnologije obrade nakon rezanja možemo obnoviti čak i najmanje dijelove materijala. Samo nakon ovog temeljitog sortiranja, preostali materijal koji se ne može spasiti šalje se na obnovu energije ili, zadnju fazu, spaljivanje.

/
ASR – Automotive Shredder Residue, ono što ostane nakon rezanja automobila i dodatne obrade nakon rezanja.

Obnavljanje iz naših operacija

Naš proizvodni proces očito kreira višak materijala i otpad, stoga je važno da ih zadržimo na minimumu i što je više moguće obnovimo radi recikliranja i ponovne uporabe.

Nakon proizvodnje dijelova ili vozila, često ostaje višak materijala ili otpada, bilo da se radi o metalima, plastici, bojama ili vodi. Trebamo osigurati da obnovimo sve što je moguće, tako da se može ponovo upotrijebiti, reciklirati ili odgovorno zbrinuti, bez riskiranja štete za okoliš.

Poduzimamo sve mjere kako bi smanjili otpad i ponovo upotrijebili i reciklirali materijale gdje god je to moguće, u svakom stupnju naših proizvodnih procesa. Osiguravamo da se na kraju bilo kakav otpad ili višak materijala iskoristi za obnovu energije kao zadnja opcija.

Više informacija

Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoj neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Ichiban 2019: Najbolji Toyotini trgovci nagrađeni za svoj neprestanu posvećenost zadovoljstvu stranaka Evian, Francuska – Ichiban na japanskom znači „broj jedan“. Toyotina nagrada Ichiban je isključivo namijenjena trgovcima iz cijele Europe koji postižu najbolje rezultate na području zadovoljstva stranaka. Novi Toyota Centar u Splitu Novi Toyota Centar u Splitu Svečano otvorenje novog Toyota prodajno servisnog centra ''Auto Čondić'' Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Novi Toyota RAV4 i Toyota Corolla osvojili 5 zvjezdica na ispitivanju sigurnosti Euro NCAP Toyota Corolla i RAV4 2019., su ostvarili najbolji mogući rezultat osvojivši maksimalnih 5 zvjezdica kao ocjenu sigurnosti vozila po najnovijem i strožem ispitivanju Euro NCAP za 2019. godinu. Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL Nova Toyota C-HR Neon Lime. Powered by JBL Od privlačnih obrisa do zadivljujućeg JBL audio sustava, nova Toyota C-HR Hybrid Neon Lime izgleda dojmljivo, zvuči predivno, a vozi se neodoljivo. Doista je poslastica za sva osjetila.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.

OK