Radi ostvarivanja Toyotinog izazova zaštite okoliša 2050., postavljeni su međuciljevi za 2030. na temelju trenutnog stanja Toyote i društvenih trendova.

Izazov 1 - cilj
Izazov novog vozila s nultom emisijom CO2

Naš cilj je do 2030. godišnje prodavati više od 5,5 milijuna elektrificiranih vozila širom svijeta, uključujući više od 1 milijun vozila s nultom emisijom (električnih vozila s baterijom i električnih vozila s gorivnim člancima).

Procjena godišnjeg prosjeka smanjenja emisije CO2 u g-CO2/km iz novih vozila je 35% ili više, ovisno o uvjetima na tržištu, u odnosu na razinu iz 2010.

Otkrijte Izazov 1

/
Izazov 2 - cilj
Izazov nulte emisije CO2 u životnom vijeku

Naš cilj je do 2030. smanjiti emisiju CO2 za 25 posto ili više kroz cijeli životni vijek vozila, u usporedbi s razinom iz 2013.

Otkrijte Izazov 2

/
Izazov 3 - cilj
Izazov tvornice s nultom emisijom CO2

Naš cilj je do 2030. smanjiti emisiju CO2 iz svih naših tvornica za 35 posto u usporedbi s razinom iz 2013.

Otkrijte Izazov 3

/
Izazov 4 - cilj
Izazov smanjenja na minimum i optimiranja potrošnje vode

Naš cilj je do 2030. uvesti mjere u četiri odabrane tvornice u sjevernoj Americi, Aziji i Južnoj Africi radi smanjenja njihove potrošnje vode.

Po pitanju kvalitete vode, isto tako ćemo napraviti cjelokupnu procjenu utjecaja za sve naše 22 tvornice u Sjevernoj Americi, Aziji i Europi u kojima se korištena voda ispušta izravno u rijeke.

Otkrijte Izazov 4

/
Izazov 5 - cilj
Izazov uspostavljanja društva i sustava temeljenih na recikliranju

Naš cilj je do 2030. dovršiti globalno ustanovljavanje prikupljanja baterija i sustava recikliranja, kao i izrada 30 oglednih pogona koji odgovaraju lokalnim pogonima za primjerenu obradu i recikliranje vozila na kraju životnog vijeka.

Otkrijte Izazov 5

/
Izazov 6 - cilj
Izazov uspostavljanja budućeg društva u skladu s prirodom

Naš cilj je do 2030. ostvariti 19 „Tvornica u skladu s prirodom“ (12 u Japanu i 7 širom svijeta), kao i uvesti aktivnosti u skladu s prirodom u svim područjima u kojima Toyota posluje, u suradnji s lokalnim zajednicama i poduzećima.

Povrh toga, nastavit ćemo pridonositi aktivnostima očuvanja bioraznolikosti u suradnji s nevladinim organizacijama te ćemo širiti inicijative, unutar naše kompanije i izvan nje, koje jačaju ekološki osviještene ljude koji preuzimaju odgovornost za budućnost planeta.

Otkrijte Izazov 6

/

Saznajte više

Osiguranje kvalitete Osiguranje kvalitete Posvećeni smo pružanju najviše kvalitete i osiguravanju potpunog zadovoljstva stranaka neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga. Toyota Kvaliteta Kvaliteta Kupci određuju kvalitetu. Naš zadatak nikada ne završava. Dom Toyotine sigurnosti Dom Toyotine sigurnosti Kako bismo osigurali dojam sigurnosti za upravljačem naših automobila u svim ujvetima, razvili smo Toyota Safety Sense, niz tehnologija i aktivnih sigurnosnih sustava. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense donosi niz novorazvijenih sigurnosnih tehnologija: sustav upozorenja na predstojeći sudar, sustav upozorenja na napuštanje prometne trake, sustav automatskog snopa svjetala i sustav očitanja prometnih znakova.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.