Izazov 6

Izazov uspostavljanja budućeg društva u skladu
s prirodom

Vodimo brojne male i velike projekte širom svijeta kao podršku našem cilju uspostavljanja budućeg društva u skladu s prirodom. Ti projekti uključuju pošumljavanje i sadnju stabala, ozelenjivanje gradova i druge ekološke inicijative u krugu naših tvornica i izvan njih.

Globalni izazov 2050.

Naš cilj je promicati očuvanje prirode širom svijeta radi ostvarivanja našeg sna o društvu u kojem ljudi žive u skladu s prirodom.

/
/
Globalni međucilj za 2030.

Naš cilj je do 2030. realizirati 19 „Tvornica u skladu s prirodom“ (12 u Japanu i još 7 širom svijeta), kao i uvesti aktivnosti usmjerene u suglasje s prirodom na svim područjima u kojima Toyota posluje, u suradnji s lokalnim zajednicama i poduzećima.`

Povrh toga, neprekidno pridonosimo aktivnostima za očuvanje bioraznolikosti u suradnji s nevladinim organizacijama, te ćemo proširiti inicijative, unutar kuće i izvan nje, radi pružanja podrške ekološki osviještenim ljudima koji preuzimaju odgovornost za budućnost našeg planeta.

Neka od dosadašnjih Toyotinih globalnih postignuća
/
... kao dio Toyotinih programa bespovratnog financiranja radi pomoći djelovanju nevladinih organizacija...
/
Počeli smo 2016. podrškom organizaciji Međunarodnom savezu za očuvanje prirode radi obogaćivanja njihovog Crvenog popisa
Neka od dosadašnjih postignuća Toyote Europe
/
... uključeno u program Toyota školuje za održivi razvoj
Izazov 6 na djelu
Poticanje djece na otkrivanje svijeta koji nas okružuje

U Europi se povezujemo s budućim generacijama osiguravanjem materijala koji su razvili Kraljevski botanički vrtovi Kew u Londonu. Vrtovi Kew udomljuje najveću i najraznolikiju botaničku i mikološku zbirku na svijetu, od bujnih tropskih kišnih šuma do otporne pustinjske vegetacije. Foundation for Environmental Education (FEE) distribuira tamo razvijene materijale školama širom Europe koje sudjeluju u programu.

Od 2015. djeca u dobi između 6 i 12 godina su naučila kako istraživati prirodu u blizini svojih škola, što dovodi do njihovog boljeg razumijevanja bioraznolikosti na zabavan način, uz njihovu punu uključenost, u skladu s njihovom dobi.

2015. godine je 30.000 učenika iz 655 škola bilo uključeno u ovaj program. 2017. godine je broj učenika narastao na 77.000.

/
Sliku ustupio Naoise Culhane Photography Ltd
Pomoć u sprečavanja izumiranja ključnih vrsta

Međunarodni savez za očuvanje prirode (International Union for Conservation of Nature - IUCN) je globalni autoritet specijaliziran za procjenu brojnosti pojedinih vrsta putem „Crvenog popisa“.

Toyota je pokrenula globalnu suradnju s IUCN radi udvostručavanja broja procijenjenih vrsta, kako bi se produbilo saznanje o tome kojim vrstama prijeti izumiranje. Od 80.000 vrsta na popisu 2015., plan je povećati taj broj na 160.000 do 2020.

U Europi ovo partnerstvo podržavaju i Kraljevski botanički vrtovi iz Kewa. Najnovija istraživanja iz Kewa pokrivaju vrste kave te otkrivaju da je 60% svih divljih vrsta kave ugroženo uslijed sječe šuma i klimatskih promjena. To uključuje i Coffea arabica, najpopularniju vrstu kave kojom se ujedno najviše i trguje.

Istraživanje u Kewu nije poduzeto s ciljem predstavljanja mračnih prognoza za usjeve kao što su kava Arabica, nego je riječ o shvaćanju opasnosti radi poduzimanja odgovarajućih koraka i planiranja mjera.

/
Sliku ustupio Alan Schaller, Union Hand-Roasted Coffee

Saznajte više

Osiguranje kvalitete Osiguranje kvalitete Posvećeni smo pružanju najviše kvalitete i osiguravanju potpunog zadovoljstva stranaka neprekidnim poboljšavanjem naših proizvoda i usluga. Toyota Kvaliteta Kvaliteta Kupci određuju kvalitetu. Naš zadatak nikada ne završava. Dom Toyotine sigurnosti Dom Toyotine sigurnosti Kako bismo osigurali dojam sigurnosti za upravljačem naših automobila u svim ujvetima, razvili smo Toyota Safety Sense, niz tehnologija i aktivnih sigurnosnih sustava. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense donosi niz novorazvijenih sigurnosnih tehnologija: sustav upozorenja na predstojeći sudar, sustav upozorenja na napuštanje prometne trake, sustav automatskog snopa svjetala i sustav očitanja prometnih znakova.
Vaše postavke kolačića

Koristimo kolačiće na našim web stranicama kako bismo vam pružili bolju uslugu. Ako ste time zadovoljni, nastavite koristiti naše stranice na uobičajeni način ili saznajte kako možete mijenjati svoje postavke za kolačiće ovde.