1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Toyota Hilux za obnovu petrinje
Odaberite

Toyota Hilux za obnovu petrinje

Nakon razornih potresa koji su pogodili Banovinu, Toyota Croatia pruža podršku gradu Petrinja, ustupajući nezaustavljivu Toyotu HILUX.

23. veljače 2021. godine u dvorištu privremene Gradske uprave Grada Petrinje održana je primopredaja Toyote HILUX. Vozilo se ustupa na korištenje Gradu Petrinja kao podrška Toyote u mobilnosti tijekom procesa obnove.

Ključeve Toyote Hilux gradonačelniku Grada Petrinje, g. Darinku Dumboviću, uručio je g. Krešimir Bago, direktor Toyota Croatia d.o.o. koji je tom prilikom istaknuo:

''Veseli me što imam priliku iskazati podršku Toyote građanima i gradu Petrinja, svima stradalima i oštećenima u razornom potresu koji je pogodio Banovinu krajem ionako izazovne 2020.-e godine. Cilj ove naše donacije je omogućiti pristup pomoći i najudaljenijim i najnepristupačnijim dijelovima Banovine, te pomoći Gradu Petrinja u procesu obnove i pomoći u podizanju kvalitete života potresom pogođenom stanovništvu.

Toyotu Hilux još od 1968.godine prati reputacija neuništivog i nezaustavljivog automobila. Ovo je automobil sposoban savladati sve vrste terena i izazova i kao takav će olakšati svakodnevan rad u obnovi grada i pristup do mnogih stanovnika koji žive u inače teško dostupnim područjima. Uvjereni smo da HILUX ostaje u pravim rukama i da će svakodnevno služiti građanima Petrinje.''

 

Gradonačelnik Petrinje g. Darinko Dumbović, u svoje osobno ime i u ime građana Petrinje zahvalio je Toyoti te izjavio:

„službeni vozni park Grada Petrinje već dugi niz godina čine Toyota vozila, pa možemo reći kako je Toyota zadnjih 15-ak godina pouzdan partner grada Petrinja. Znamo da grad ima teško dostupnih, dislociranih područja u kojima su stotine ljudi kojima je potrebna pomoć, a ovakvo vozilo je upravo ono što nam treba i što nam kao Gradu pruža jednu sigurnost.''

Gradonačelnik je istaknuo kako u epicentru katastrofe koja je zadesila grad svjedočimo i epicentru humanosti kompanije Toyota na čemu je posebno zahvalio:

„Nadam se da ćete svojim potezom senzibilizirati i mnoge druge koji na ovom području imaju prostora za pomoći, uključujući gradove Sisak i Glina.“