1. Electrification
 2. Plug-In Hybrid Electric
Odaberite

Zašto odabrati Plug-in Hibridni automobil?

Gorivo se nadopunjava na uobičajen način

Nadopuna goriva na Plug-ih hibridnom automobilu jednostavna je. Nadopunite benzin na uobičajen način na benzinskoj postaji i vozite s motorom s unutarnjim izgaranjem ako idete na dulji put.

Jednostavno punjenje

Za brzo i jednostavno punjenje kod kuće instalirajte zidni punjač Toyota HomeCharge, a dok ste u pokretu, iz praktičnih razloga, upotrebljavajte javne punionice. Toyota Plug-in hibridno vozilo možete puniti i kod kuće putem standardnog napajanja, za što je potrebno malo više vremena, pa vozilo možete ostaviti da se puni preko noći.

Manje emisije

Budući da prelaze više kilometara vozeći samo na struju, Toyotini Plug-in hibridni automobili mogu prijeći do 75 km (46 milja) bez upotrebe goriva i uz nula štetnih emisija.

Kako to funkcionira?

PHEV vozila kao što je Toyotin RAV4 Plug-in imaju izvrsni doseg i posjeduju sve značajke koje su karakteristične za hibridne automobile te nude mogućnost vožnje samo na struju baš kao električna vozila. Ako želite saznati više, kliknite animacije i pogledajte kako funkcioniraju Plug-in hibridna vozila.
 • Punjenje / nadopuna goriva

  Spremnik nadopunite na benzinskoj postaji na uobičajen način. Bateriju napunite u pokretu na javnoj punionici, ili kod kuće uz pomoć Toyotina zidnog punjača Wallbox ili putem kućne utičnice za punjenje.

 • Vožnja samo na struju

  Baterija pogoni elektromotore, okreće kotače i omogućuje pokretanje vozila i vožnju.

 • Klasičan način vožnje

  Benzinski motor povećava snagu i doseg pri vožnji na veće udaljenosti, a ujedno i puni bateriju.

Pregledajte našu ponudu elektrificiranih automobila

ČESTA PITANJA

Hibridna i Plug-In hibridna vozila sadrže sličnu tehnologiju, uz jednu ključnu razliku. I jedna i druga vrsta vozila ima dva izvora snage, učinkovit benzinski motor i hibridnu bateriju sa samostalnim punjenjem. Međutim, Plug-in hibridna vozila imaju bateriju većeg kapaciteta za bolje performanse samo na struju. 

Neka Toyotina Plug-in hibridna vozila mogu voziti u načinu rada samo na struju do 75 km. Ako se razina napunjenosti baterije smanji za duljeg putovanja, vozilo se lako prebacuje natrag na hibridni način rada, u kojem kombinira benzinski motor i regeneriranu energiju iz baterije da bi vas sigurno dovelo na odredište.

Postoji više načina za punjenje Plug-in hibridnog vozila. Priključivanje na kućno napajanje jednostavno je i omogućuje praktično punjenje preko noći, što je u većini slučajeva i iznimno ekonomično. Za optimalnu brzinu kombiniranjem posebnog kabela i zidnog punjača Wallbox automobil možete napuniti do kraja za samo nekoliko sati, slično kao i neke mobilne telefone.

Uz Plug-in hibridna vozila na puno načina možete uštedjeti novac. Redovnim punjenjem drastično ćete smanjiti potrošnju goriva, a s potpuno napunjenom baterijom neki Toyotini Plug-in hibridni automobili mogu prijeći do 100 km sa samo jednom litrom goriva. Zahvaljujući niskim emisijama CO2 često se mogu ostvariti dodatne pogodnosti u pogledu poreznih olakšica ili poreznog odbitka za poslovna vozila te se ne naplaćuje posebna naknada za vožnju centrom grada. A budući da se dijelovi poput kočionih pločica i diskova manje troše, PHEV automobili često su jeftiniji i za održavanje. 

Baterije Toyotinih Plug-In hibridnih vozila posebno su dizajnirane da traju onoliko koliko iznosi vijek trajanja automobila. Kako biste bili još bezbrižniji, na sve baterije daje jamstvo na 5 godina ili 100.000 km* što, uz redovnu godišnju kontrolu hibridnog vozila (Hybrid Health Check), može produljiti jamstvo na bateriju na 10 godina. Kad baterija vozila dođe do kraja svog životnog vijeka, Toyota ima program povrata kako bi se baterija sigurno i odgovorno reciklirala.

*Ovisno o tome koji od uvjeta nastupi prvi

Kako maksimalno iskoristiti elektrificiranu Toyotu


 • Usluge MyToyota Connected Services

  Od provjere statusa baterije i trenutačnog dosega vožnje do programiranja vremena punjenja, pa čak i hlađenja/zagrijavanja putničkog prostora unaprijed, aplikacija MyToyota za pametne telefone pomaže vam da maksimalno iskoristite sve značajke svoje Plug-in hibridne Toyote.