1. Electrification
 2. Battery electric
Odaberite

Zašto odabrati električni automobil?

Punjenje kod kuće

Punjenje električnog vozila Toyota sigurno je, praktično i jednostavno. Može se puniti kod kuće putem kućne utičnice i isporučenih kabela za punjenje ili, još brže, putem zidnog punjača Wallbox. Možete upotrijebiti i brzo punjenje na raznim javnim punionicama*. *Kako bi se osiguralo učinkovito punjenje i kako bi baterija ostala u dobrom stanju za čitavog vijeka trajanja vozila, snaga brzog punjenja istosmjernom strujom (eng. DC Fast Charging power) na modelu Toyota bZ4X može se privremeno ograničiti (na otprilike 24 sata) nakon dvije sesije punjenja po danu (što odgovara dvama punjenjima do razine od 10 % do 80 %).

Izvrstan doseg

Toyotina električna vozila kao što je Toyota bZ4X mogu prijeći više od 500 km* s jednim punjenjem baterije do kraja. *Ciklus vožnje prema izračunu WLTP. Doseg ovisi o odabranim razinama opreme, pogonskom sklopu i lokalnim uvjetima vožnje.

10-godišnje jamstvo

Kako biste bili bezbrižni, dodatni program održavanja jamči da će baterija u vašoj Toyoti zadržati 70 % svog prvotnog kapaciteta u prvih 10 godina posjedovanja ili do milijun prijeđenih kilometara*. *Obvezne su redovne godišnje preglede stanja baterije u Toyotinim ovlaštenim servisnim centrima.

Koji je princip rada?

Tiha, elegantna i uzbudljiva vožnja pružaju jedinstven karakter elektrificiranim vozilima, a električna vozila mogu voziti samo na struju. Umjesto motora i spremnika goriva upotrebljavaju elektromotore koje pogoni baterija. Jednostavno se mogu puniti* kod kuće ili u pokretu, a imaju ključnu ulogu u razvoju rješenja za mobilnost uz niske štetne emisije. Saznajte više o tome kako tehnologija funkcionira klikom na animacije u nastavku. *Kako bi se osiguralo učinkovito punjenje i kako bi baterija ostala u dobrom stanju za čitavog vijeka trajanja vozila, snaga brzog punjenja istosmjernom strujom (eng. DC Fast Charging power) na modelu Toyota bZ4X može se privremeno ograničiti (na otprilike 24 sata) nakon dvije sesije punjenja po danu (što odgovara dvama punjenjima do razine od 10 % do 80 %).
 • Punjenje

  Bateriju priključite na struju putem utičnice ili zidnog punjača Wallbox kod kuće, ili upotrebljavajte brze javne punionice.* *Kako bi se osiguralo učinkovito punjenje i kako bi baterija ostala u dobrom stanju za čitavog vijeka trajanja vozila, snaga brzog punjenja istosmjernom strujom (eng. DC Fast Charging power) na Toyotinim električnim automobilima može se privremeno ograničiti (na otprilike 24 sata) nakon dvije sesije punjenja po danu (što odgovara dvama punjenjima do razine od 10 % do 80 %).

 • Vožnja

  Baterija pogoni elektromotore, okreće kotače i omogućuje pokretanje vozila i vožnju.

 • Regenerativno kočenje

  Kad vozač zakoči i vozilo počne usporavati, energija koja bi se za to vrijeme obično izgubila i rasipala upotrebljava se za punjenje baterije.

Pregledajte našu ponudu elektrificiranih automobila

ČESTA PITANJA

Električno vozilo prebacuje se između dvaju izvora snage, benzinskog motora i hibridne baterije sa samostalnim punjenjem. Kao što samo ime implicira, električno vozilo pogoni samo baterija. Nema motora i ne upotrebljava gorivo. Radi samo na struju i pritom su emisije ispušnih plinova nula.

Moderna električna vozila mogu prijeći puno više kilometara nego što mislite. Najnoviji model Toyota bZ4X može prijeći više od 500 km s jednim punjenjem.  

Punjenje električnog vozila jednostavno je i praktično. Možete ga puniti kad god vam to odgovara uz pomoć isporučenih kabela i kućne utičnice. A možete instalirati i poseban zidni punjač Toyota Homecharge uz koji je punjenje do kraja moguće u samo pet sati. Za brzo punjenje u pokretu na raspolaganju vam je brzoširuća mreža brzih punionica na, primjerice, benzinskim postajama na autocesti i parkiralištima supermarketa, gdje bateriju možete dopuniti za samo 30 minuta* i tako brzo nastaviti s vožnjom.

 

*Kako bi se osiguralo učinkovito punjenje i kako bi baterija ostala u dobrom stanju za čitavog vijeka trajanja vozila, snaga brzog punjenja istosmjernom strujom (eng. DC Fast Charging power) na modelu Toyota bZ4X može se privremeno ograničiti (na otprilike 24 sata) nakon dvije sesije punjenja po danu (što odgovara dvama punjenjima do razine od 10 % do 80 %).

Električna vozila vam na puno načina mogu osigurati brojne uštede tijekom svog životnog vijeka. Više nikad nećete morati plaćati za gorivo, a na raspolaganju su vam i brojni poticaji za vozila s nula štetnih emisija u vidu oslobađanja plaćanja posebne naknade za vožnju po centru grada, popusta na parkiranje, poreznog odbitka i raznih drugih dodataka. A budući da elektromotori i baterije iziskuju minimalno održavanje, servisiranje je često također jeftinije. 

Naša električna vozila jednako su kvalitetna, postojana i pouzdana kao i sva ostala vozila marke Toyota. Baterije su posebno projektirane da traju jednako dugo kao vozilo, a imaju i jamstvo u trajanju od 10 godina / 160 000 km*, pa možete posve bezbrižno u njima uživati dugi niz godina. Kad baterija vozila dođe do kraja svog životnog vijeka, imamo program povrata kako bi se baterija sigurno i odgovorno reciklirala. 

*Ovisno o tome koji od uvjeta nastupi prvi

Kako maksimalno iskoristiti elektrificiranu Toyotu


 • Usluge MyToyota Connected Services

  Od provjere statusa baterije i trenutačnog dosega vožnje do programiranja vremena punjenja, pa čak i hlađenja/zagrijavanja putničkog prostora unaprijed, aplikacija MyToyota za pametne telefone pomaže vam da maksimalno iskoristite sve značajke svoje električne Toyote.