1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. TOYOTA T-MATE: Lepeza Toyotinih sustava za sigurnost i pomoć vozaču
Odaberite

TOYOTA T-MATE: Lepeza Toyotinih sustava za sigurnost i pomoć vozaču

· Toyota T-Mate je naziv za lepezu Toyotinih sigurnosnih sustava i naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS)

· Novi naziv odražava razvoj sustava za vozila koji pomažu vozaču, putnicima i ostalim sudionicima u prometu te ih štite

· Toyota T-Mate ukazuje na karakter i prednosti ADAS tehnologija na osobniji i pristupačniji način, predstavljajući ih kao stalnog vozačevog partnera

Toyota je posvećena primjeni najviših sigurnosnih standarda u svojim vozilima te stalno pronalazi načine korištenja novih tehnologija za izbjegavanje nezgoda i unapređivanje zaštite vozača, putnika i ostalih sudionika u prometu. Taj je pristup iznjedrio novu generaciju naprednih sustava za pomoć vozaču (ADAS) koji imaju sve veću ulogu u povećavanju sigurnosti korištenja vozila. Najavljujući širenje svojih aktivnosti na području sigurnosti, Toyota predstavlja Toyota T-Mate, lepezu za sve sigurnosne i ADAS sustave. Toyota T-Mate obuhvaća čitav niz sustava namijenjenih povećavanju sigurnosti u mnogim situacijama u vožnji, od preciznog parkiranja do vožnje po gradskim ulicama i autocestama.

U evoluciji sigurnosne tehnologije sve se više koriste senzori, radari i kamere za stalno praćenje. I to ne samo praćenje rada vozila već i okolnog prometa i okruženja, na način da upozoravaju vozača na moguće opasnosti i po potrebi aktiviraju kontrolu kočenja, upravljanja i papučice akceleratora s ciljem sprječavanja ili ublažavanja nezgoda.

Kako se automobilska industrija sve više usmjerava na buduću automatiziranu i autonomnu vožnju lepeza sustava Toyota T-Mate omogućava Toyoti da na posve novi način ukazuje na praktične prednosti ADAS sustava. Isto tako, T-Mate objašnjava prednosti ADAS-a na način prihvatljiviji korisnicima – Toyota vas stalno čuva, kao partner koji je uvijek na oprezu na svakom putovanju. 

T-Mate objedinjuje Toyota Safety Sense sustav s drugim aktivnim sustavima za pomoć u vožnji i pri parkiranju, koji ne samo da vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom već i štite sve osobe u vozilu i ostale sudionike u prometu u raznim situacijama. Kontinuirani razvoj naprednih sigurnosnih sustava i njihova široka primjena u cijelom portfelju potvrđuju Toyotinu posvećenost smanjivanju broja nezgoda. Slijedom te filozofije, predstavljanje lepeze T-Mate poklapa se s predstavljanjem najnovije generacije sigurnosnog sustava Toyota Safety Sense s čitavim nizom inovacija i  poboljšanja.

Predsudarni sustav za detekciju sudara sada po prvi put nudi funkciju blokade ubrzavanja (Acceleration Suppression) pri niskim brzinama, funkciju pomoći pri vožnji kroz križanja (Intersection Cut-In Traffic Assist), kao i unaprijeđene funkcije detekcije nadolazećih vozila (Oncoming Traffic Detection) i pomoći pri skretanju u križanjima (Intersection Turn Assist). Od ostalih Toyota Safety Sense funkcija, tu su EDSS sustav zaustavljanja vožnje u nuždi (Emergency Driving Stop System) i sustav OTA (Over The Air) ažuriranja koji ažurira funkcije i dodaje nove tijekom vijeka trajanja modela. Toyota T-Mate se razlikuje ovisno o funkcijama koje su dostupne za pojedini model i/ili razinu opreme.

Toyota T-Mate bit će predstavljen putem marketinške kampanje u čijem je središtu žena unutar skupine prijateljica, koja ih uvijek izvlači iz nezgodnih situacija. Pametna je, brzo razmišlja i uvijek je na raspolaganju. Baš kao i T-Mate!