1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Yaris COTY
Odaberite

Toyota Yaris proglašena Europskim automobilom godine 2021.

• Yarisova hibridna tehnologija slavljena je zbog male emisije, voznosti i pristupačnih cijena
• Žiri natječaja za Automobil godine isto je tako pohvalio Yarisov privlačni izgled i najbolju sigurnost u klasi
• Usporedo s Yarisom, nagrađen je i njegov snažni brat – GR Yaris
• Yaris je opet pobijedio - 21 godinu nakon što je prva generacija primila istu nagradu 2000. godine
• Nagrada dolazi u trenutku kada Yaris, po prvi put, postaje najprodavaniji automobil u Europi

Potpuno nova Toyota Yaris je proglašena Europskim automobilom godine 2021.

Odabirom žirija koji sačinjava 59 automobilskih novinara iz cijele Europe, četvrta generacija Yarisa primila je ovu nagradu 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija proglašena Europskim automobilom godine 2000., što je bilo prvi put za Toyotu. Ovaj žiri je, isto tako, razmatrao svaku generaciju Yarisa, pa je ovaj model redovito dospijevao u uži izbor.

Žiri je pohvalio Yarisovu hibridnu tehnologiju zbog mirne vožnje, male emisije i pristupačne cijene – što objašnjava zašto preko 80% kupaca Yarisa odabire hibridni pogonski sklop. Yaris je, isto tako, primio pohvale za dizajn, dinamičke performanse i vrhunsku sigurnost.

Povrh toga, žiri Europskog automobila godine posebno je pohvalio Toyotin uspjeh u buđenju strasti za snažnim malim automobilima širom Europe, predstavljanjem GR Yarisa.

Nagrada Europski automobil godine za 2021. dodjeljuje se svega nekoliko dana nakon što je Yaris proglašen najprodavanijim automobilom u Europi, po prvi put, što je jasan znak da se europski kupci slažu sa žirijem Europskog automobila godine!

Matt Harrison, Izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe, je komentirao: „Ovo je velika počast za Toyotu i želim zahvaliti žiriju na razmatranju i priznanju. Želim, osim toga, iskoristiti ovu priliku odati priznanje našim razvojnim timovima u Europi i Japanu. Ovo je najbolji Yaris ikada i, baš kako je to Akio Toyoda zamislio, već navlači osmjehe na lica naših kupaca.“

Toyota je tri puta primila nagradu za Europski automobil godine. Yaris je pobijedio 2000., Prius je pobrao lovorike 2005., a novi Yaris je ponovno podigao pobjednički pehar 2021.