1. Company
  2. Održana Toyotina Eko edukativna radionica na međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart
Odaberite

Održana Toyotina Eko edukativna radionica na međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart

·  Aktivnosti s lokalnom zajednicom dio su Toyotine „Beyond Zero“ inicijative čiji je jedan od ciljeva jačanje svijesti o važnosti stvaranja održivog društva

· U sklopu radionice djeca su naučila izrađivati origami ždralove, tradicionalne japanske lampione te kako brinuti o biljkama i čuvati okoliš
 

U organizaciji Toyote Hrvatska i Laboratorija zabave osmišljena je ekološka i edukativna radionica za djecu koja je održana u sklopu 56. međunarodne vrtne izložbe FloraArt u Zagrebu. 

Na radionici koja je bila otvorena za sve posjetitelje FloraArta djeca su naučila kako napraviti ždralove u origami tehnici, a ujedno i saznala o djevojčici Sadako (glavnoj junakinji svjetskog bestselera Karla Brucknera) i njenoj želji za životom. Maleni polaznici radionice također su i izrađivali i ukrašavali tradicionalne japanske andon lampione od drvenih štapića i neprozirnog papira koji propušta svjetlost. Osim kreativnog dijela, radionica je imala i edukativni ekološki dio pa su djeca naučila kako zasaditi i brinuti o biljkama, zbog čega je važno čuvati okoliš, ali i hibridnim vozilima i ostalim Toyotinim aktivnostima za stvaranje boljeg svijeta.

Međunarodna vrtna izložba FloraArt najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe, a održana radionica dio je aktivnosti koje Toyota provodi u suradnji s lokalnom zajednicom, u sklopu globalne inicijative „Beyond Zero“. Ova inicijativa predstavlja Toyotinu odluku da doprinese stvaranju održivog svijeta – dalje od nulte emisije. Cilj inicijative „Beyond Zero“ je graditi svijet u kojem nema ograničenja u slobodi kretanja, nema prepreka i nitko nije isključen – a sve uz pomoć Toyotine napredne tehnologije elektrifikacije i inovativne mobilnosti, uz nezaboravno korisničko iskustvo i društvenu odgovornost prema zajednici u kojoj Toyota djeluje. 

Toyota je oduvijek svijet promatrala malo drukčije. Gdje drugi vide ograničenja i prepreke, Toyota vidi prilike. Zbog toga je Toyota prva krenula i na putovanje prema nultoj stopi emisije. No, to je samo početak. Osmišljena je inicijativa Beyond Zero koja ide i dalje. Od gradova koji koriste samo čisti vodik, do rješenja mobilnosti za sve, Toyota nastoji stvoriti svijet uključivosti i održivosti. Bolji svijet dalje od nulte emisije. Toyota Hrvatska kontinuirano provodi globalnu inicijativu Beyond Zero, a jedan od zadataka je i ulaganje u društveno odgovorne projekte na području mobilnosti, sigurnosti i zaštite okoliša.

Toyotin ekološki izazov 2050.

Naš globalni Ekološki izazov 2050., objavljen 2015. godine, obuhvaća šest izazova. Oni pokrivaju sve aspekte našeg poslovanja, naših istraživanja novih proizvoda i tehnologija, te naše uloge u pružanju podrške pojedincima i zajednicama da uče i provode poboljšanja u prirodnom svijetu koji ih okružuje i stvaraju ekološku održivost.

Izazov 1: Nova vozila s nultom emisijom C02

Izazov 2: Nulta emisija C02 u životnom ciklusu

Izazov 3: Tvornice s nultom emisijom C02

Izazov 4: Minimalna i optimalna potrošnja vode

Izazov 5: Pokretanje sustava temeljenog na recikliranju

Izazov 6: Uspostavljanje budućeg društva u skladu s prirodom