1. Company
  2. Toyota Vijesti I Događanja
  3. Toyota C-HR Prologue: odvažno je upravo postalo još odvažnije
Odaberite

Toyota C-HR Prologue: odvažno je upravo postalo još odvažnije

Toyota C-HR je sinonim za revolucionarni dizajn i jedinstveni identitet. Sada je Toyota spremna podijeliti viziju kako će podići tu ljestvicu unoseći još više uzbuđenja i odvažnosti u kultni C-SUV automobil.

Na Sajmu automobila u Parizu, u listopadu 2014. godine, prvi put je objavljeno da Toyota priprema potpuno novu vrstu vozila u C segmentu. Tada je prvi put široj javnosti predstavljen „konceptni model Toyota C-HR”. Nešto malo više od dvije godine kasnije taj je koncept postao stvarnost. S modelom C-HR Toyota je stvorila automobil koji nije spreman na kompromise i koji se ne boji istaknuti - baš poput ljudi koji su ga poželjeli voziti.

Godine 2022. postavljen je novi izazov: kako da Toyota C-HR podigne na još višu razinu? Kako ponovno oduševiti one koji već poznaju i vole model Toyota C-HR zbog njegove odvažnosti, smjelosti i zato što je tako zabavan?

Predstavljamo vam Toyota C-HR Prologue: Dokaz da će Toyota uspjeti ostvariti sve navedeno. I još više od toga.

Priča o europskom razvoju

Trenutačni model Toyota C-HR nastao je u laboratoriju ED², Toyotinom europskom središtu za razvoj dizajnerskih rješenja u Južnoj Francuskoj. Na istom će mjestu, u laboratoriju ED², biti predstavljen i novi Toyota C-HR Prologue. Izazov za ED² bio je jasan, premda ambiciozan: nadmašiti ono što su već jednom učinili.

Dali smo obećanje i ispunili smo ga

„Naša je misija bila ići preko svih granica i dalje od onoga što smo ikad dosad učinili. Istinski se radujemo trenutku kad ćemo isporučiti novi model Toyota C-HR”, Lance Scott, direktor Odjela za dizajn / zamjenik izvršnog direktora, Toyota European Design Development (ED2)

Budućnost dolazi. I izgleda još odvažnije

Toyota C-HR Prologue prva je, ali vrlo stvarna, vizija automobila za kojim će se uskoro okretati glave na cesti širom Europe. Puno više od običnog konceptnog modela, Toyota C-HR Prologue jasno pokazuje da Toyota ostaje vjerna uspješnoj priči koja je već ostvarena s prethodnim modelom Toyota C-HR. Radi se o izvanrednom automobilu koji je spreman privući još više pažnje.

I dalje je buntovnik, ali je to sad s daškom elegancije

Jedan pogled na Toyota C-HR Prologue dovoljan je da se vidi da je ostao odan izvornom DNK kodu. Ali, jasno da ima novosti u novoj generaciji.

I dalje odvažan, i dalje potpuno drugačiji od drugih - Toyota C-HR Prologue elegantnija je izvedba jednako odvažnog i smjelog prethodnika. Provokativan kao uvijek, a i jednako zabavan, Toyota C-HR Prologue jasno pokazuje rijetko spojive kvalitete u jednom automobilu. Ima veće kotače i kraći ovjes, pa izgleda odvažnije iz svih kutova. Toyota C-HR Prologue izgleda više sportski, ali istovremeno je jasno da je praktičniji i da ima prostraniju unutrašnjost.

Obrada površina precizna je i organska

Toyota C-HR Prologue više nema statičke linije, već mu linije polako prelaze iz oštrih u fluidne. Precizan organski dizajn, razvijen iz naizgled oprečnih vrijednosti, doveo je do promjene oblika površina i donio veću fluidnost. Ovim iznimno dinamičnim rasponom kontrast između fluidnih i oštrih linija prešao je na dosad neviđenu razinu. A istovremeno su istaknute karakterne linije pojednostavljene kako bi se naglasila elegancija i profinjenost. S obzirom na to da su linije istovremeno organske i iznimno precizne, Toyota C-HR Prologue izgleda modernistički, ali pritom nije izgubio pristupačan, ljudski dodir.

Prednji kraj za pamćenje

Prednji kraj s motivom mlata dio je 3D konstrukcije, koja je postignuta kombiniranjem posebnih oblika i istaknutim svjetlima kako bi se dodatno naglasio upečatljiv oblik. Otvori prednje rešetke su manji, a prednja svjetla tanja kako bi se dodatno naglasio prisutan moment visoke tehnologije. Toyota C-HR izgleda napredno, oštro i opasno poput morskog psa, jednako spremna za proboj prema naprijed. Ista, povezana tema nastavlja se duž čitave rotirajuće i ispresjecane, dijamantno rezane karoserije, čime se stvaraju dva povezana oblika koja dodatno naglašavaju izgled vozila. 

Prije je model bio dvobojan. A sada...

Toyota C-HR Prologue uvodi treću boju, zeleno-žutu, uz već poznatu metalik sivu i novu ugljeno crnu. Od samog je početka predviđeno da se istakne s tri boje. I doista se ističe. 

Dvojni DNK kod s pristupačnom hibridnom opcijom i učinkovitom Plug-in hibridnom opcijom

Toyota C-HR Prologue također pokazuje koliko Toyota predano radi na ostvarivanju ugljične neutralnosti tako što neprekidno proširuje svoju ponudu elektrificiranih modela na najvećem i najkonkurentnijem tržišnom segmentu u Europi: C-SUV. Novi Plug-in model Toyota C-HR s baterijama koje se sklapaju u Europi će, uz hibridnu verziju, dodatno ojačati Toyotin asortiman proizvoda s kombiniranim tehnologijama.