1. Company
  2. Odvažna nova Toyota C-HR
Odaberite

Odvažna nova Toyota C-HR: konceptni automobil za cestu

  •         Prepoznatljiv dizajn nalik kupeu i sofisticirana izvedba stvaraju "konceptni automobil za cestu".
  •         Zamišljeno, dizajnirano i projektirano u Europi, za europske kupce.
  •         Moderan stil interijera kombinira intuitivnu funkcionalnost s vrhunskom udobnošću.
  •         Ekološki putokaz za Toyotu kroz povećanu upotrebu recikliranih materijala, smanjenje težine i nove proizvodne procese za smanjenje emisije ugljika.
  •         Potpuno elektrificirana gama s 1,8 i 2,0-litrenim hibridnim električnim, 2,0-litrenim AWD-i hibridnim električnim i 2,0-litrenim plug-in hibridnim električnim sustavima sa svakodnevnom EV mogućnošću.

U sklopu dinamične prezentacije na sunčanoj Ibizi predstavljena je nova Toyota C-HR. Ovaj model u Hrvatsku dolazi početkom prosinca, a očekujemo je u 7 razina oprema (C-ENTER, C-ULT, C-LUB, C-HIC, PREMIERE, GR Sport i GR Sport Premiere).

Nova Toyota C-HR kombinira istaknuti stil, privlačnu vožnju i vodeću učinkovitost u klasi s fokusom na očekivanja europskih kupaca vrhunske kvalitete i održivosti. Inspiriran vizijom 'konceptnog automobila za cestu', ostaje vjeran svom nasljeđu čineći još jedan hrabar korak naprijed.

Kultna silueta coupea koju je uveo njegov prethodnik dodatno je naglašena širim, samouvjerenijim stavom, pojačanim oštrim karakternim linijama i novom razinom sofisticiranog dizajna.

S prodajom od više od 840.000 u Europi od predstavljanja 2017., originalna Toyota C-HR bila je revolucionarni model za Toyotu, dovodeći marku do stilski osviještene publike zahvaljujući svom nekonvencionalnom dizajnu iznutra i izvana, zabavnom karakteru za vožnju i superiornom kvaliteta.

Nova Toyota C-HR projektirana je posebno za očekivanja europskih kupaca kroz svoj lokalni dizajn, inženjering i proizvodnju, iskorištavajući inovativna dostignuća, uključujući podatke u stvarnom vremenu od vozača diljem kontinenta. Vrhunske značajke kao što su Toyotine prve ručke na vratima, dinamično unutarnje ambijentalno osvjetljenje u 64 boje i panoramski krov bez zasjenjenja dio su holističkog i personalizirano korisničko iskustvo koje kupca stavlja u središte vozila. 
Ovaj model pruža uzbuđenje u vožnji i pouzdanu, tihu vožnju kroz inovativne tehnologije i sveobuhvatnu nadogradnju dinamike vozila. Njegov raspon hibridnih električnih i plug-in hibridnih električnih pogonskih sklopova koristi Toyotinu najnoviju hibridnu tehnologiju za isporuku više snage kroz privlačno i učinkovito iskustvo vožnje.

Osim svoje učinkovitosti vodeće u klasi na cesti, nova Toyota C-HR dodatno smanjuje svoj utjecaj na okoliš uvođenjem novih recikliranih materijala i materijala koji ne sadrže životinje, kao i naprednih tehnologija za smanjenje težine vozila i smanjenje emisije CO2 tijekom proizvodnje.

 

Senzualni stil

Nova Toyota C-HR dizajnirana je kako bi se istaknula svojim prepoznatljivim stilom, koji naglašava siluetu legendarnog coupea dinamičnim dijamantnim karakternim linijama za upečatljivo hrabar izgled.

Vjeran viziji 'konceptnog automobila za cestu', nova Toyota C-HR donosi vrhunske značajke kao što su ručke na vratima u ravnini, prve za Toyotu. Nevjerojatna pažnja posvećena detaljima naglašena je proizvodnom inovacijom koja omogućuje da se rub stražnjih vrata izravno susreće sa sklopom stražnjih svjetala, bez okvira, za oštriju, vrhunsku vanjštinu.

Kao standard i po prvi put na tržištu, ime modela, izravno integrirano u potpuno LED stražnje svjetlo, osvijetljeno je tijekom dinamične pozdravne i oproštajne sekvence, kao dio elegantnog i dojmljivog stražnjeg dijela automobila. Taj hrabri izgled dodatno je naglašen novom dvobojnom bojom, koja je standardna na modelima više razine. Implementira crni krov kako bi stvorio elegantan, moderan izgled, dok opcijski 'bitone+' ide dalje proširujući kontrastnu crnu sve do stražnjeg dijela automobila i u stražnji dio od tri četvrtine automobila.
Dostupan je elegantan izbor vanjskih boja, uključujući nove prepoznatljive boje sumpora i dragocjene srebrne boje koje su ekskluzivno ponuđene za dvobojne+ modele u prvoj godini lansiranja, uz emocionalnu crvenu i pepeljasto sivu. Dark Teal i Deep Amethyst savršeno odgovaraju sofisticiranom izgledu nove Toyote C-HR, dok su tamno siva, dinamično siva, crna, super bijela, srebrna metalik i platinasto bijela biserna elegantne alternative.

Personalizirano korisničko iskustvo

Nova Toyota C-HR dizajnirana je za pružanje jasnog, intuitivnog iskustva za kupce koji očekuju da njihov automobil bude produžetak njihovog povezanog digitalnog okruženja. Sveobuhvatan razvojni proces usmjeren na kupca stvorio je praktične značajke za personalizaciju i dodavanje vrijednosti korisniku.

To iskustvo počinje prije nego što korisnik uopće uđe u automobil. Scenarij dobrodošlice impresionira elegantnim osvjetljenjem kako se vozač približava, uključujući upečatljivu projekciju svjetla u lokvi. Unaprijed spremljene postavke za položaj sjedala, zaslon s instrumentima i multimediju automatski se primjenjuju.

Aplikacija My Toyota otključava niz praktičnih funkcija, uključujući digitalni ključ za praktično otključavanje i pokretanje nove Toyote C-HR putem pametnog telefona, bez potrebe za nošenjem fizičkog ključa. Digitalni ključ dostupan je od siječnja 2024. i ovisno o kvaliteti vozila, s jednogodišnjim priključkom koji je uključen u kupovnu cijenu vozila. 
Unutar kabine, Toyotin prvi sustav ambijentalne rasvjete u 64 boje potiče spokojno raspoloženje među putnicima i povećava njihovu sigurnost. Tijekom dana, izravna i neizravna rasvjeta, uključujući i na ploči s instrumentima, mijenja se svakih sat vremena, od svijetlih jutarnjih nijansi do opuštenih večernjih nijansi, dok se može odabrati jedna od 14 programiranih tema koja odražava raspoloženje svakog putovanja. 

Vodstvo u zaštiti okoliša

Nova Toyota C-HR ekološki je lider u Toyotinoj ponudi modela, postavljajući nove standarde za održivost, smanjenje emisija i korištenje recikliranih materijala.

U usporedbi s prethodnikom, nova generacija koristi dvostruko više reciklirane plastike, koja se sada nalazi u više od 100 različitih dijelova. To uključuje 19 dijelova koji se sastoje od najmanje 80% recikliranog materijala.

Kao i unutarnji plastični dijelovi i prostirke izrađeni od recikliranog materijala, nova sintetička presvlaka sjedala izrađena je od recikliranih plastičnih boca, prva za Toyotu. Opsežne analize i testiranja osigurali su da su izgled, osjećaj i izdržljivost recikliranih materijala na novoj Toyoti C-HR isti ili bolji od djevičanskih alternativa.

Emisije CO2 tijekom proizvodnje dodatno su smanjene novim postupkom bojanja dijelova odbojnika, koji koristi boju na bazi vode za manji utjecaj na okoliš unutar automatiziranog procesa koji također koristi manje materijala u cjelini.

Boja je u potpunosti eliminirana u sedam dijelova, u odnosu na tri u prethodnoj generaciji, proširenom upotrebom tehnologije boja u kalupu, pri čemu se boja nanosi izravno tijekom injekcijskog prešanja, čime se postiže sjajna završna obrada i smanjuju emisije CO2 za 50% u usporedbi sa slikarstvom.

Prelaskom s kože na sintetičku presvlaku upravljača bez životinjske kože, smanjen je utjecaj CO2 na taj dio. Ovaj novi materijal nudi isti ili bolji izgled i osjećaj kao i prava koža i uključen je kao standard na svim razredima.

Kroz inovativni dizajn i tehnologiju, poduzete su daljnje mjere za smanjenje težine određenih dijelova, čime se povećava učinkovitost goriva i smanjuje utjecaj na okoliš.

Toyota T-Mate sigurnost i pomoć vozaču

Sve verzije nove Toyote C-HR imaju koristi od Toyote T-Mate, koji uključuje najnoviju generaciju Toyota Safety Sense raspona značajki aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji, kao standard za sveobuhvatne sigurnosne sustave i pomoć u vožnji.

Toyota T-Mate zajednički je naziv za sustave širokog raspona koji pomažu u zaštiti od nesreća, pružaju zaštitu u slučaju sudara i pomažu vozaču pri manevriranju, bilo da parkira ili vozi u prometu. Na novoj Toyoti C-HR, najnovija generacija Toyota Safety Sense uključuje preventivne sigurnosne sustave s većom funkcionalnošću i sveobuhvatnijim nadzorom okoline automobila.
Najnoviji sustav prije sudara i proaktivna pomoć pri vožnji neprestano nadziru cestu radi opasnosti i mogu upozoriti vozača ili automatski potisnuti ubrzanje i osigurati kontrolu kočenja ako se otkrije neposredna opasnost. Ovo štiti od niza čimbenika rizika, kao što je prisutnost sporijeg ili zaustavljenog vozila u traci ispred te pješaci ili biciklisti koji prelaze cestu, čak i kada to rade na cesti na koju vozilo skreće.
Lane Trace Assist drži novu Toyotu C-HR sigurno na predviđenoj putanji, vođen oznakama na cesti, rubom ceste ili vozilom ispred, dodatno povećavajući sigurnost smanjenjem tereta vožnje na dugim putovanjima autocestom. Sustav radi s prilagodljivim tempomatom punog raspona za prilagodbu brzine kroz zavoje na autocesti i također nadzire korištenje upravljača i papučica. Ako se ne koriste određeno vrijeme, može pokrenuti sustav za zaustavljanje u nuždi.

Poboljšani prilagodljivi tempomat punog raspona uključuje novu podršku za sprječavanje pretjecanja za automatsko sprječavanje nenamjernog pretjecanja na autocesti s pogrešne strane drugog vozila i kontrolu povezanu sa pokazivačima smjera koja pomaže vozaču da se uključi u promet sigurnom brzinom i na udaljenosti od drugih vozila.

Na glavnim cestama i autocestama, Road Sign Assist daje vizualni podsjetnik na važne informacije kao što su znakovi upozorenja i ograničenje brzine. Najnovija verzija poboljšana je prilagodbom limitatora brzine jednim dodirom kako bi odgovarala informacijama s prometnih znakova.

Nova Toyota C-HR također ima koristi od dodatnih sigurnosnih sustava kao standarda, kao što je Sustav podsjetnika za stražnje sjedalo, koji upozorava vozača ako je dijete ili kućni ljubimac ostavljen na stražnjem sjedalu, i Safe Exit Assist koji upozorava ako su vozila ili biciklisti u blizini prilazeći straga kad se otvaraju vrata.

Premiere izdanja

Novi asortiman Toyote C-HR uključuje dva modela Premiere Edition, koji prikazuju najviše razine opreme i stila. Oba dolaze s upečatljivom novom 'bi-tone+· shemom boja kao standardnom opremom.

'Bi-tone+' sastoji se od odvažnog crnog elementa na bočnim pragovima i krovu koji stvaraju elegantan dojam niže linije krova. Ti elementi kombiniraju se na stražnjem dijelu tri četvrtine kao dio snažnog stražnjeg izgleda koji naglašava puna LED svjetla i osvijetljeni logotip vozila.

GR SPORT Premiere Edition ima FSC tehnologiju amortizera na svojim impozantnim 20-inčnim kotačima za pružanje optimizirane upravljivosti prilagođene uvjetima na cesti. Osim toga, dinamički prigušivač na prednjem podupiraču smanjuje buku i vibracije na cesti.

Uz prepoznatljivu boju Precious Silver nalaze se privlačni GR detalji kao što su Gmesh uzorak na rešetki, GR oznake i sportska prednja sjedala s utisnutim GR logom, kao i Liquid Black ukrasi na središnjoj konzoli. Head-up zaslon i vrhunski JBL audio sustav također su uključeni.

High Premiere Edition ističe se svojom odvažnom prepoznatljivom bojom sumpora, koja se odražava u kontrastnim šavovima sumpora na kožnim sjedalima u kabini. Premium osjećaj dodatno je poboljšan panoramskim staklenim krovom, dok je head-up zaslon također dio standardne opreme.

Bez obzira na razinu kvalitete, nova Toyota C-HR donosi više stila, performansi, učinkovitosti i izbora europskim kupcima kada isporuke počnu do kraja 2023., ispisujući sljedeće poglavlje u priči o pionirima u svojoj klasi i za Toyotu diljem svijeta.