1. Company
  2. Open Labs
Odaberite

Toyota Open Labs pokrenuta je kako bi inovativnim startupima otvorila put prema globalnim prilikama za ostvarenje održive budućnosti

  • Toyota Open Labs nova je platforma otvorenih inovacija osmišljena kao podrška startupima u ostvarenju ambicija brzog rasta i doprinosa održivoj budućnosti.
  • Pokretanje platforme obilježeno je otvorenim pozivom startupima koji su spremni         komercijalizirati svoje ideje u području energije, kružnog gospodarstva, ugljične neutralnosti, pametnih zajednica i inicijative „Mobilnost za sve“.
  • Omogućuje startupima pristup globalnoj razini i ekspertizi.
Toyota Motor Europe pokrenula je novu platformu za otvorene inovacije Toyota Open Labs, koja povezuje startupe s poslovnim jedinicama Toyotinog ekosustava s ciljem skaliranja inovacija i vođenja tržišta u sljedeću fazu mobilnosti. Program će biti pokretačka snaga Toyotine transformacije u tvrtku za mobilnost produbljivanjem njezine stručnosti u inicijativama koje obuhvaćaju područja energije, kružnog gospodarstva, ugljično-neutralnih tehnologija, pametnih zajednica i inicijativu „Mobilnost za sve“.

Otvaranje platforme Toyota Open Labs počelo je pozivom startupima koji posluju u pet ključnih kategorija:

●    Energija: tehnologije i sustavi za olakšavanje energetske tranzicije, ekonomija vodika, balansiranje mreže, upravljanje energijom, pametno punjenje i prijenos energije od vozila do mreže;

●    Kružno gospodarstvo: tehnologije i sustavi koji omogućuju oporabu, recikliranje i ponovnu uporabu vozila i baterija;

●    Ugljična neutralnost: tehnologije i sustavi koji pomažu tvrtkama i društvu smanjiti emisije ugljikovog dioksida, uz digitalizaciju koja omogućuje transparentnu procjenu životnog ciklusa;

●   Pametne zajednice: novi poslovni modeli i rješenja za razvoj i podršku pametnim zajednicama putem dijeljenja vozila, pretplate i čvorišta mobilnosti;

●   Mobilnost za sve: rješenja prema fer vrijednosti za prevladavanje prepreka i jačanje sustava mobilnosti i mobiliziranje zajednica s niskom emisijom ugljika uz davanje odgovora na potrebe društva koje je sve starije i osmišljavanje univerzalnog dizajna za sve korisnike;

Partneri platforme Toyota Open Labs su: Toyota Tsusho Europe, društvo za trgovinu i lanac opskrbe Toyota grupe, KINTO Europe, marka za usluge mobilnosti Toyota grupe, Woven Capital, Toyotin fond rizičnog kapitala za financiranje poduzeća u ranoj fazi razvoja i Toyota Mobility Foundation, Toyotina neprofitna zaklada.

Startupi odabrani nakon otvorenog poziva imat će priliku suradnje s raznovrsnom mrežom savjetnika i mentora te će im se otvoriti novi putovi rasta, a moći će i unaprijediti svoju poslovnu strategiju i steći nove prilike za ulaganja te unaprijediti proizvode donošenjem informiranih odluka i izgraditi odnose koji će im pomoći ostvariti globalni utjecaj.

Sudionici će dobiti mogućnost razvoja dokaza koncepta s Toyotom, istražiti moguće koncepte izlaska na tržište i udružiti se s Toyotinim ekosustavom. Svaki će sudionik dobiti podršku u razvoju i priliku za predstavljanje svoje tehnologije na Demo danu tijekom održavanja Paraolimpijskih igara u Parizu 2024.
„Ukoliko je vaša kompanija startup usmjeren na rješavanje budućih izazova održivosti i mobilnosti, Toyota Open Labs je platforma kao stvorena za vas. Toyota razvija sustave mobilnosti koji će na globalnoj razini nanovo osmisliti održive načine življenja, rada i zabave. Toyota Open Labs predstavlja jedinstvenu priliku pretvaranja hrabrih startup vizija u stvarnost uz neprocjenjivu podršku našeg inovacijskog ekosustava,” Kylie Jimenez, viša potpredsjednica za ljudske potencijale, tehnologiju i korporativne poslove tvrtke Toyota Motor Europe.
„Rješavanje izazova mobilnosti i održivosti ključna su pitanja koja zaslužuju biti teme najvećih svjetskih foruma. Aktivni europski inovacijski ekosustav nudi ogroman potencijal baš u tim područjima, a mi smo uzbuđeni što ćemo se udružiti sa startupima kako bismo pomogli transformirati njihove uzbudljive inovativne ideje u skalabilna rješenja.” George Kellerman, potpredsjednik za ulaganja i akvizicije tvrtke Woven by Toyota i glavni direktor društva Woven Capital.
„Misija tvrtke KINTO je ubrzati Toyotin prijelaz u tvrtku za mobilnost, a to je neostvarivo bez doprinosa vanjskih partnera usklađenih s misijom i strategijom te preobrazbe. Potpuno nova Toyota Open Labs platforma savršeno je mjesto za startup kompanije i daje im priliku da nam se pridruže u ovoj sveobuhvatnoj tranziciji.” Miguel Fonseca, glavni izvršni direktor tvrtke KINTO Europe.
„U duhu korporativne filozofije Toyota Tsusho grupe - živjeti i napredovati zajedno s ljudima, društvom i planetom - cilj nam je „Biti oni PRAVI". U brzo promjenjivom okruženju u kojem održivost i cirkularnost postaju uobičajeni, snažno podupiremo inicijative poput Toyota Open Labs, jer one donose nove ideje, snagu i zamah, što su trajne okosnice jedinstvenosti naše grupe.” Laurent Gallois, direktor poslovnog razvoja tvrtke Toyota Tsusho Europe.

Toyota Mobility Foundation ima temeljnu viziju - „Stvaranje još boljeg društva mobilnosti" - i provodi projekte zajedno s općinama, neprofitnim organizacijama, lokalnim zajednicama, sveučilištima i inovatorima u Japanu, Europi, Aziji, Americi i Africi. Kako bismo ovu viziju oživjeli, podržavamo startupe s inovativnim idejama koje nam pomažu izgraditi budućnost koja počiva na načelima uključivosti, održivosti i nulte emisije ugljika. Platforma Toyota Open Labs izvrstan je način za shvaćanje novih ideja i budućih vizija mobilnosti startupa diljem Europe.” Monica Perez Lobo, direktorica Toyota Mobility Foundation Europe.

Za više informacija o platformi Toyota Open Labs i za prijavu za program posjetite toyotaopenlabs.com.