1. Company
  2. Toyota Corolla: Priča o legendi na kotačima
Odaberite

Toyota Corolla: Priča o legendi na kotačima

Kada pomislite na pouzdan automobil koji je uvijek tu za vas, jedna od prvih asocijacija je Toyota Corolla. Ovaj model je postao simbol kvalitete, izdržljivosti i inovacija. Kroz desetljeća, Toyota Corolla nije samo postala najprodavaniji automobil na svijetu, već je i redefinirala što znači biti automobil za mase. Krenimo na putovanje kroz povijest ovog legendarnog modela i otkrijmo zašto je Corolla tako važna za Toyota brand.
Sve je počelo davne 1966. godine kada je Toyota lansirala prvu generaciju Corolle. U vrijeme kada su kompaktni automobili postajali sve popularniji, Corolla je odmah privukla pažnju svojim atraktivnim dizajnom, pouzdanim performansama i pristupačnom cijenom. S motorom od 1,1 litara i snage od 60 konjskih snaga, prva Corolla bila je pravo osvježenje na tržištu.
Već s drugom generacijom, koja je predstavljena 1970. godine, Corolla je počela učvršćivati svoju poziciju na tržištu. Poboljšanja u dizajnu, veća udobnost i bolja sigurnost privukli su još više kupaca. Toyota je nastavila s inovacijama, a Corolla je postala sinonim za pouzdanost i dugovječnost.
Osamdesetih godina, s petom generacijom, Corolla je doživjela pravu revoluciju. Uvođenjem prednjeg pogona, Toyota je pokazala spremnost da ide u korak s vremenom i tehnologijom. Corolla je postala još ekonomičnija, praktičnija i popularnija. Ovaj model je također bio prekretnica u dizajnu, donoseći moderniji i aerodinamičniji izgled.
U devedesetima, Corolla je nastavila svoju globalnu dominaciju. Sedma generacija, predstavljena 1991. godine, donijela je još više tehnologije, sigurnosnih značajki i udobnosti. Osma generacija, lansirana 1995. godine, bila je toliko popularna da je prodana u milijunima primjeraka diljem svijeta.
Ulaskom u novo tisućljeće, Corolla je nastavila evoluirati. Deseta generacija, predstavljena 2006. godine, donijela je još bolju ekonomičnost, sofisticiraniji dizajn i napredne tehnologije poput navigacijskih sustava i Bluetooth povezivosti.

Danas, s dvanaestom generacijom, Toyota Corolla je potpuno prilagođena modernom dobu. Uvođenje hibridne verzije pokazuje Toyotinu predanost održivosti i ekološkoj odgovornosti. S elegantnim dizajnom, naprednim sigurnosnim sustavima i najnovijom tehnologijom, Corolla je spremna za budućnost.

Toyota Corolla nije samo automobil, ona predstavlja samu srž Toyota brenda. Kroz desetljeća, Corolla je pomogla Toyoti da postane globalni lider u automobilskoj industriji. Ovaj model simbolizira sve što Toyota predstavlja: inovacije, pouzdanost, kvalitetu i pristupačnost.

S više od 50 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, Corolla je dokaz da dosljednost i kvaliteta uvijek pronalaze put do kupaca.

Trenutno se u Toyota salonima čak tri modela Toyote Corolle nalaze na posebnoj ponudi.

Corolla Sedan po cijeni od 20.689 € uz Toyota financiranje, Corolla TS Hybrid po cijeni od 28.785€ i Corolla Hatchbag Hybrid po cijeni od 27.866 €. Sve ponude uključuju Relax program koji osigurava do 10 godina jamstva.

Više informacija možete pronaći na: https://www.toyota.hr/buy-and-offers/offers