1. Company
  2. Nova Toyota C-HR – hrvatski automobil za 2024. godinu
Odaberite

Nova Toyota C-HR – hrvatski automobil za 2024. godinu

Nova Toyota C-HR, projektirana posebno za očekivanja europskih kupaca, osvojila je titulu Hrvatskog automobila za 2024. godinu te je proglašena najboljim izborom po kriteriju hrvatskog tržišta.

Toyotu C-HR je pobjednikom proglasio Ekspertni tim „Prometni stručnjaci“, sastavljen od istaknutih pojedinaca iz cestovnog prometa.

„Toyota C-HR je u tržišno najzanimljivijem crossover C-segmentu ponudio optimalan spoj dizajna, funkcionalnosti, sigurnosti i ekologičnosti. Atraktivna izvedba, napredni pogoni, informacijska povezivost, funkcionalnost te povoljan omjer plaćenog i dobivenog čine ga najboljim novitetom na hrvatskom tržištu u 2024.“, izjavio je prof.dr.sc. Željko Marušić, voditelj Ekspertnog tima Prometni stručnjaci. 

Plasiranje na tržište izvornog modela Toyota C-HR bio je značajan događaj za Toyotu. Bio je to dramatičan ulazak u iznimno konkurentno tržište, model koji je bio u potpunoj suprotnosti u odnosu na klasičan stil SUV vozila s dramatičnim i oštrim rubovima, više nalik suvremenim, sportskim modelima.

Uspjeh koji je ostvarila svojim inovativnim izgledom pomogao je promijeniti percepciju šire javnosti o marki Toyota u Europi dodavši joj novu emotivnu dimenziju.

Osam godina kasnije, Toyota je predstavila novu Toyotu C-HR koja se ističe svojim lokalnim dizajnom, inženjeringom i proizvodnjom, iskorištavajući inovativna dostignuća i uključujući podatke u stvarnom vremenu od vozača diljem kontinenta. Vrhunske značajke kao što su Toyotine prve ručke na vratima, dinamično unutarnje ambijentalno osvjetljenje u 64 boje i panoramski krov bez zasjenjenja dio su holističkog i personaliziranog korisničkog iskustva koje kupca stavlja u središte vozila. 

Ovaj model pruža pouzdanu, tihu vožnju kroz inovativne tehnologije i sveobuhvatnu nadogradnju dinamike vozila, a dolazi u širokom rasponu hibridnih električnih i plug-in hibridnih električnih pogonskih sklopova.

Uz posebnu komponentu održivosti u središtu Toyota C-HR zasigurno ostavlja dojam na cesti, od ugođaja vožnje za samog vozača, do zanimljivog, futurističkog dizajna i uzbudljivog izgleda za sve promatrače.